reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Czeee
Czas gotowania obiadu nastał. Warzywkowa śmiecióweczka dziś. Wogóle mam jazdy na warzywa...:sorry:
Czytam tak Was sobie i opowiadam mojemu co u Was słychać, a że on zaraz idzie do roboty to znowu sama będę - na szczęście jesteście WY:-D

Tygrynko - superowo że jest lepiej

poziomeczka_82 - taaaa pytania o imiona....czizassss

** a swoją drogą - czy ludzie Wam się pchają z łapami do brzuszka? Bo ja mam tak, że nie za chętna jestem do takiego obmacywania...no chyba że to mój mąż
:-D

Ja też zupę właśnie wstawiam i dzisiaj jakaś pieczarkowo-serowa będzie (pierwszy raz to gotuję i nie wiem co z tego wyjdzie)

Mi teraz jakoś nikt brzucha nie obmacuje (chyba zaczęłam jakoś groźnie, albo bardziej wrednie wyglądać i się boją ku mojej radości), ale w pierwszej ciąży to mnie do szału doprowadzało, a bez przerwy mi się jakaś amatorka macania brzucha trafiała. Później jak już widziałam że ktoś ma taki zamiar to się odwracałam, albo wprost mówiłam żeby mnie nie dotykać bo to mnie krępuje;-)

Tygrynka, super że się dzisiaj lepiej czujesz i razem z Tobą mam wielką nadzieję że to już tak teraz będzie, co nie zwalnia Cię z obowiązku grzecznego leżenia w łóżeczku a nie uskuteczniania dzikich szaleństw (bo jakoś dziwnie czuję przez skórę że już Cię korci żeby gdzieś polecieć, albo coś zrobić)

reklama
Cześć Śnieżynki!!
A ja dzisiaj idę po wyniki wymazu a po południu tez wizyta - pewnie mi powie że mam zrobić test tolerancji glukozy 75mg (bo wynik po 50 g był powyżej normy - a wiecie co mi mój mąż na to powiedział - "No, bo jak można tyle słodyczy jeść, dobrze Ci tak, będziesz miała nauczkę" Oczywiście płakałam przez kilka godzin, a on juz potem mnie całował i przepraszał, mówil że nie chciał tak powiedzieć (a ja byłam tak wściekła że szok- nie na wynik badania, tylko na niego, bo zamiast wspierać, to jeszcze dowalił. nie dość że baba w ciąży chodzi, to jeszcze zero alkoholu, innych używek itd. to jeszcze źle)
Czarodziejko - mam nadzieję że Tobie wyjdzie w porządku wynik glukozy
copy.png
favicon.ico
Ja odebrałam dzisiaj wynik glukozy i jest chyba za wysoki :( podany jest w mmol/l a nie w mg czy któraś z was też tak miała? Ja mam 9.100 mmol/l

Cześć dziewczyny! trochę czasu mnie u was nie bylo i nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie :zawstydzona/y: nio ja strasznie zapracowana byłam i nie miałam kompletnie czasu ani sił tu zaglądac ale ten tydzień zapowiada się troche luźniej więc was bedę nawiedzać ;-) a wy przez ten czas tyle popisałyście że nie mam szans tego nadrobić więc proszę chociaż o jakieś streszczenie z ostatniego tygodnia..
w zeszłym tygodniu tez robiłam badania na krzywa cukru co prawda mieszanka była zabójcza i dostałam rewolucji żołądkowej ale wyniki wyszły ok
a dzisiaj się wybieram do lekarza na USG więc proszę trzymajcie kciuki żeby wszystko z maleństwem było w porządku no i żeby te nóżki trochę rozchyliło bo chcielibyśmy już wiedzieć synuś mamusi czy córeczka tatusia :-D
ja także trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badanka
Ja właśnie wruciłam z usg i potwierdziło się że jest zdrowa duża dziewucha, waży 709gram a termin przesunął się na 29 styczeń ale lekarz kazał sie tym nie sugerować
o 18 mam wizytę u mojego lekarza prowadzącego więc wtedy sie dowiem co z tą moją glukozą

Oj Kochana nawet nie wiesz jak zasmakowało teraz nie umiem bez tego żyć :-D
Udanych zakupów :tak:

Ja moją Teściową widziałam 2 razy teścia raz i 2 razy gadałam z nimi przez telefon bo pytali czy ich odwiedzę więc będę się musiała niebawem spakować i pojadę na te 3 dni do Sopotu przynajmniej pospaceruję troszkę :) Ale nie martw się mnie się też nikt nie pytał jak się czuję ani czy mam ochotę tłuc się pociągiem ale to już przemilczę.
My niestety też musimy wszystko sami kupić ale co tam jakoś będziemy musieli sobie poradzić bo zachowań rodziny nie będę nawet komentowała ;-)

Umówiłam się dziś na USG 3d na następny poniedziałek i jestem wściekła bo to koszt 250 zl + 100 zł dojazd i jak dla mnie niepotrzebny wydatek no ale mój Ł stwierdził, że to śliczna pamiątka i mam koniecznie jechać :eek: a za te pieniądze to już bym jakies łóżeczko albo coś kupiła ehhhhh faceci :eek:
Ja zrobiłam sobie dzisiaj zwykłe usg bo 3d kosztuje u tego doktora prawie 300zł a zwykłe 140zł więc wolę tą kasę przeznaczyć na co innego
Sopot to fajne miasto ja mieszkam jakieś 35 km od Sopotu

Ja odebrałam dzisiaj wynik glukozy i jest chyba za wysoki :( podany jest w mmol/l a nie w mg czy któraś z was też tak miała? Ja mam 9.100 mmol/l

Ja miałam takie wyniki - robiłam badania w Diagnostyce - to są ogólnopolskie laboratoria. Mnie wyszło 7,98 (a normę obok podają po godzinie do 7,8). Zarówno Ciebie jak i mnie czeka powtórne badanie - trzeba będzie wypić 75g glukozy i zbadaja po godzinie i po dwóch. Ja się w razie czego nastawiam, że mam cukrzycę i ograniczyłam słodycze, orzechy, ziemniaki, a nawet owoce - przy cukrzycy mozna tylko 1 jabłko dziennie i można też grapefriuta. Poczytaj sobie o cukrzycy ciążowej i co jeśc wtedy, może taka dieta nam pomoże przy kolejnym badaniu. Trzeba jeść posiłki mniej więcej co 2-3 godziny, nie można robic dlugich przerw. Ja jeszcze za dużo jem na raz wiem o tym. A jeśli to cukrzyca, to się będziemy wspierać - grunt to byc pod fachową opieka lekarską.

Laseczki trzymajcie kciuki, bo zbieram sie an wizytę- połowkowe i 3d. Nic nie pisałam zeby nie zapeszyć, ale stwierdziłam, ze Wasze kciuki tylko pomogą;-)

JULISIA OLENKA - TRZYMAM KCIUKI ZA DZISIEJSZE WIZYTY
LOLITKA -WITAM W GRONIE NAJBARDZIEJ NIEPRZWIDYWALNEGO FORUM-PRZYJEMNEJ CIAZY ZYCZE
DZIEWCZYNY ATAK SWOJA DROGA WIECIE MY JESTESMY NIESAMOWITE NIE DOSC ZE MAMY JESZCZE SPORO CZASU DO ROZWIAZANIA TAK 4-MCE , A JUZ 1200STRON , W NOCY NIE MOGLAM SPAC I TAK SOBIE LATALAM PO INNYCH FORACH I CO... NP.WRZESIEN 2009 ZOBACZCIE SAME ... ZNAJAC NASZA WENE TO DO LUTEGO TO ZE 2000PRZEWALIMY

JULISIA OLENKA - TRZYMAM KCIUKI ZA DZISIEJSZE WIZYTY
LOLITKA -WITAM W GRONIE NAJBARDZIEJ NIEPRZWIDYWALNEGO FORUM-PRZYJEMNEJ CIAZY ZYCZE
DZIEWCZYNY ATAK SWOJA DROGA WIECIE MY JESTESMY NIESAMOWITE NIE DOSC ZE MAMY JESZCZE SPORO CZASU DO ROZWIAZANIA TAK 4-MCE , A JUZ 1200STRON , W NOCY NIE MOGLAM SPAC I TAK SOBIE LATALAM PO INNYCH FORACH I CO... NP.WRZESIEN 2009 ZOBACZCIE SAME ... ZNAJAC NASZA WENE TO DO LUTEGO TO ZE 2000PRZEWALIMY

Noooo dokładnie!! Szkoda, że porody wymagają takiego poświęcenia bo najlepiej to ja bym relacje zdawała z porodu i siedziała na BB!

reklama
Do góry