reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

to ja też wpadnę z sałatką warzywną - Gucha zabierz mnie po drodze, tym swoim ferrari

mam też zupkę warzywną gdybyście miały ochotkę - wziąć?

reklama
Pysia trzymam kciuki z całej siły!!!!!!!!! Jak wrócisz to szybko nam napisz co i jak:-)

Oooo widzę koleżanki się na wspólne żarełko umawiają, to ja pakuję tą swoją pieczarkową jak już będzie gotowa i też jadę do Was:-)

a swoja droga zeby nam czs milo lecial to mozemy stworzyc liste zyczen odnosnie porodu , porodwki itp , tak zeby sie posmiac...co wy na to?

Ja sobie życzę jednoosobową nowiutką salę z telewizorkiem - to już po porodzie, bo będę miała cesarkę.

A jeżeli chodzi o jedzonko - to mogę zaproponowac Wam fasolkę po bretońsku.

Ja miałam takie wyniki - robiłam badania w Diagnostyce - to są ogólnopolskie laboratoria. Mnie wyszło 7,98 (a normę obok podają po godzinie do 7,8). Zarówno Ciebie jak i mnie czeka powtórne badanie - trzeba będzie wypić 75g glukozy i zbadaja po godzinie i po dwóch. Ja się w razie czego nastawiam, że mam cukrzycę i ograniczyłam słodycze, orzechy, ziemniaki, a nawet owoce - przy cukrzycy mozna tylko 1 jabłko dziennie i można też grapefriuta. Poczytaj sobie o cukrzycy ciążowej i co jeśc wtedy, może taka dieta nam pomoże przy kolejnym badaniu. Trzeba jeść posiłki mniej więcej co 2-3 godziny, nie można robic dlugich przerw. Ja jeszcze za dużo jem na raz wiem o tym. A jeśli to cukrzyca, to się będziemy wspierać - grunt to byc pod fachową opieka lekarską.
Dzięki Gosiu, oczywiście że będziemy się wspierać:-) ja tak bardzo kocham jabłka i gruszki że ostatnio pochłaniam je kilogramami i nie wiem co zrobię jak będę musiała sie ich wyrzec

Mantezowa - a jaki wynik miałaś na cczo?? Ja miałam 4,09 (norma 3,90-5,83)
copy.png
favicon.ico
favicon.ico
na czczo mam 5,2 więc w normie

Ja odebrałam dzisiaj wynik glukozy i jest chyba za wysoki :( podany jest w mmol/l a nie w mg czy któraś z was też tak miała? Ja mam 9.100 mmol/l

Ja właśnie wruciłam z usg i potwierdziło się że jest zdrowa duża dziewucha, waży 709gram a termin przesunął się na 29 styczeń ale lekarz kazał sie tym nie sugerować
o 18 mam wizytę u mojego lekarza prowadzącego więc wtedy sie dowiem co z tą moją glukozą
MANTEZOWA - CIESZE SIE ZE WSZYSTO W PORZADKU Z DZIDZIA - ALE JEST JUZ DUZA , A CO DO WYNIKOW GLUKOZY NIE POMOGE NIE ZNAM SIE
tak tak spora, już sie boje jak ja ją urodzę

reklama
Do góry