reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

a ja nie mogłam spać, tzn drzemałam z pobudkami od 24 do 4 a potem nic... brzuch mnie bolał już zgłupiałam kiedy boli, kiedy burzy, kiedy mały kopie a kiedy mam skurcze już nic nie wiem i do lutego nic nie chcę więcej wiedzieć... i jeszcze się z mężem pokłóciłam, bo on nie rozumie, tzn chce pomóc i się martwi i czasem sam oczekuje pocieszenie ale sorry ale to ja czuje ból i kopanie a jak nie czuje kopania to jeszcze gorzej i ogólnie ejstem przerażona i przewrażliwiona i rozdrażniona (Duphaston może na to wpływać?w końcu to progesteron..
) a teraz wzięłam Fenoterol i się modlę by nie mieć tych wszystkich skutków ubocznych...

a w ogóle to Dzień dobry :tak:jestem pierwsza, nawet przed Najeli, która ostatnio coś się opieprza:-p:cool2:

reklama
a ja nie mogłam spać, tzn drzemałam z pobudkami od 24 do 4 a potem nic... brzuch mnie bolał już zgłupiałam kiedy boli, kiedy burzy, kiedy mały kopie a kiedy mam skurcze już nic nie wiem i do lutego nic nie chcę więcej wiedzieć... i jeszcze się z mężem pokłóciłam, bo on nie rozumie, tzn chce pomóc i się martwi i czasem sam oczekuje pocieszenie ale sorry ale to ja czuje ból i kopanie a jak nie czuje kopania to jeszcze gorzej i ogólnie ejstem przerażona i przewrażliwiona i rozdrażniona (Duphaston może na to wpływać?w końcu to progesteron..
) a teraz wzięłam Fenoterol i się modlę by nie mieć tych wszystkich skutków ubocznych...

a w ogóle to Dzień dobry :tak:jestem pierwsza, nawet przed Najeli, która ostatnio coś się opieprza:-p:cool2:

duphaston moze fizycznie oslabic samopoczucie - ja np mialam nasilone mdlosci od duphastonu i bole glowy.I chyba najczesciej sie ma te glupie mdlosci po duphastonie - pytalam dziewczyn z inych "miesiecy" kiedy mialam ciaze zagrozona o to i potwierdzily.Mnie tez bolal brzuch...Nie martw sie, musisz po rpstu bardzo uwazac.

A wiesz ze w nocy tez mam nasilone bole brzucha? wydaje mi sie ze to przez to ze dzidzia rosnie...nie boj sie mała, trzymaj sie cieplo! Ja tez ciagle teraz chucham i dmucham jak tylko sie cos dzieje i panikuje przez to co mialam na poczatku no i przez tą moją niską ciąże.U mnie az wstyd bo dochodzi do paranoi i nie chce np wysilac sie przy zalatwianiu potrzeby fizjologicznej :zawstydzona/y::-(

Witam z rana
Ja też się trochę nie wyspałam, bo najpierw moja gwiazda przyszła mnie poinformować że się musi przytulić bo się "boiła", a jak już zasnęła to drugi berbeć tak mnie skopał, że w sumie miałam ze 2 godziny z nocy wyrwane.
Ja po Duphastonie byłam bardziej śpiąca, jakaś osłabiona i taka z nastawieniem że totalnie nic mi się nie chce i jakby lekka depresja mnie dopadała, więc Tygrynko może to rozdrażnienie to u Ciebie faktycznie od tego. Na Fenoterol wcale nie musisz źle reagować, więc się na najgorsze skutki uboczne od razu nie nastawiaj, tylko weź i zapomnij że brałaś (to zdecydowanie osłabia niepożądane działanie różnych rzeczy, wiem z doświadczenia;-))

Aa i ja to oczywiście ze swoim intelektem błyskotliwym nie pokojarzyłam że to od Duphastonu taka zdechła jestem, tylko myślałam że od ciąży, dopiero mnie lekarka uświadomiła;-)

...
a tak poza tym znowu mnie Andżela swędzi.....ale tym razem chyba z braku rozrywki
Mamuśka o czym ta Twoja Andżela marzy???:-p Przyznaj się co???
Dzień dobry dziewczynki:-) Przeleciałam po łebkach Wasze posty, bo szczerze powiem nie chce mi się tyle czytać:-D mózg mi wyparuje:-D A dziś mam pierwsze wykłady:confused2: I pasuje coś zaoszczędzić tego mózgu:-p Gabryś mi w nocy spać nie dawał:-) budzę Grześka: Kochanie kopie mnie cały czas a on mi: Kochanie śpij może Ci się przyśniło:eek: Po czym odwrócił się na bok i zaczął chrapać:eek: Dziś tylko do 10.30 jestem z Wami:-) potem rozpoczęcie na uczelni i wykłady:crazy: Ale już weekend za tydzień wizyta i po l4:-D Miłego dnia Dziewczynki:-D I na litość Boską opanujcie się z ilością tych postów!!!!:sorry:

Heja laski

ja też jakaś taka mało wyspana jestem. W ogóle od kilku dni tak mnie du....a boli że szok. Tzn. tak bliżej kości ogonowej, ale to nie to. No nie wiem od czego to, ale mam problem żeby się schylić... Jakaś taka połamana jestem. A tak przy okazji to śniło mi się dziś, że był koniec świata, tzn miał być, ale się skończyło ok, tylko musieliśmy z mężem uciekać promem, którym jechaliśmy na gapę, a potem go znalazłam z jakąś inną babą w wannie i tak lafiryndzie wystrzelałam po ryju, że aż sama z siebie byłam dumna :p hahaah

Dziendobry krolewny:))))

Hehe u mnie Andzia 1 w tygodniu, oachulce co 3-4 dni a kopyta wcale - taki moj urok ze mi na nogach zadne hery nie rosna :-)

Heja laski

ja też jakaś taka mało wyspana jestem. W ogóle od kilku dni tak mnie du....a boli że szok. Tzn. tak bliżej kości ogonowej, ale to nie to. No nie wiem od czego to, ale mam problem żeby się schylić... Jakaś taka połamana jestem. A tak przy okazji to śniło mi się dziś, że był koniec świata, tzn miał być, ale się skończyło ok, tylko musieliśmy z mężem uciekać promem, którym jechaliśmy na gapę, a potem go znalazłam z jakąś inną babą w wannie i tak lafiryndzie wystrzelałam po ryju, że aż sama z siebie byłam dumna :p hahaah

Matko ale masz sny kochana...rany boskie...no i wystrzelalas jej po pysku a ona taka samotna byla...:p haha

Ja tu po dlugich obradach komisji dwuosobowej w skadie: ja i moj niunio - wreczam za to pierwszenstwo zloty medal :D
Heja laski

Siunia - te bole to niestety uroki ciazy - stawy krzyzowo biodrowe (tak po bokach kosci ogonowej). Rozchodza sie i robia miejsce dla dzidziusia, no i niestety bola.

Dziewczynki wlasnie - jak wasze stawy - bo ja mam wrazenie ze wszystko mi "lata".

Mnie strasznie lewe biodro raz na jakis czas srasznie bolalo taki bol ze hoh ho a teraz mnie ciagle boli i lazic normalnie nie moge:(

reklama
Czesc Dziewczynki :)

ja dzis tez sie srednio wyspalam, ale bywalo gorzej...
tak mnie wczoraj nastraszylyscie tymi pajakami, ze boje sie okna otworzyc, tym bardziej, ze boje sie pajakow obsesyjnie....paralizuje mnie jak widze takie bydle w poblizu....

siuniab- z tym bolem plecow mam to samo...boli od kilku dni w okolicy kosci ogonowej...jak nagle siadam z wyciagnietymi do przodu nogami i chce sie lekko pochylic, to boli jak diabli..nie wiem skad ten bol...

gibaga- jak bylo na wizycie wczoraj?????zdaj relacje czy w koncu zrobilas to usg i co tam zobaczylas ?:))) znasz juz plec???

Do góry