reklama
Witam!
U nas dzisiaj zaczyna ladnie swiecic slonko wiec mam nadzieje ze taka pogoda sie utrzyma przez caly dzien
aga ja tez nie robilam bety w pierwszej ciazy ani teraz i wszystko jest w porzadku wiec spoko;-)
Tyśka gratulacje i zapraszamy do pisania :-)
U nas dzisiaj zaczyna ladnie swiecic slonko wiec mam nadzieje ze taka pogoda sie utrzyma przez caly dzien
aga ja tez nie robilam bety w pierwszej ciazy ani teraz i wszystko jest w porzadku wiec spoko;-)
Tyśka gratulacje i zapraszamy do pisania :-)
Dzień dobry dziewczynki,
Słuchajcie mam pytanie.
Bo się zestresowałam że trochę zbyt lajtowo podeszłam do tej ciąży...
Otóż juz zmieniłam termin pierwszej wizytyz 6 na 2 lipca ( to będzie 7 tydzień) - czy to nie za późno??
A dodatkowo - wybrałam "jakiegokolwiek" lekarza na te pierwszą wizytę.
Bo firma zrobiła mi psikusa i od 1 sierpnia zmieniamy opiekę medyczną na inne centrum. Czy zmiana lekarza pod koniec 3 miesiąca nie będzie problemem??
Boję się że tego nie ogarnę i cos przegapię - czy przed 12 tyodniem duzo badań się robi?? Jak to jest?
Słuchajcie mam pytanie.
Bo się zestresowałam że trochę zbyt lajtowo podeszłam do tej ciąży...
Otóż juz zmieniłam termin pierwszej wizytyz 6 na 2 lipca ( to będzie 7 tydzień) - czy to nie za późno??
A dodatkowo - wybrałam "jakiegokolwiek" lekarza na te pierwszą wizytę.
Bo firma zrobiła mi psikusa i od 1 sierpnia zmieniamy opiekę medyczną na inne centrum. Czy zmiana lekarza pod koniec 3 miesiąca nie będzie problemem??
Boję się że tego nie ogarnę i cos przegapię - czy przed 12 tyodniem duzo badań się robi?? Jak to jest?
A ja sie zastanawiam czy do lekarza nie idę za wcześnie.... 5-ty tydzień ciąży wg OM, natomiast 3 tydz i 3 dzień od poczęcia (jestem tego pewna na milion procent). I dzisiaj chcialam się wybrać, ale hmm czy to nie za wczesnie? Przy pierwszej ciąży (nie wiedziałam o niej i dowiedzialam się przy rutynowym badaniu u mojej kochanej ginki, zrobila mi usg ) był to 7 tydzień wg OM. Ale to bylo tak dawno ze już nie pamiętam co i jak, wiem tylko że masę badań i kłucia.. i znowu obciążenie glukozą.. bleeeeeee jak sobie przypomne
rossa
Fanka BB :)
Witam
to moja pierwsza ciąża i za bardzo nie wiem co i jak, mam nadzieję, że dowiem się z forum wielu pożytecznych rzeczy, a u lekarz jeszcze nie byłam - idę 24.06
Pozatym czuję się świetnie, no może z wyjątkiem tych obolałych piersi
to moja pierwsza ciąża i za bardzo nie wiem co i jak, mam nadzieję, że dowiem się z forum wielu pożytecznych rzeczy, a u lekarz jeszcze nie byłam - idę 24.06
daga.p.
Kejt82-lekarza możesz zmienić zawsze więc się niestresuj kobieto.. Co prawda lepiej to zrobić jak najszybciej bo później może gderać ale na 1 wizyte możesz iść gdziekolwiek. Gościu i tak pewnie tylko stwierdzi ciąże i każe porobić jakieś badania więc nie ma strachu... Spoko oko czytaj forum i dowiesz się o wszystkich badaniach bo te co już mają stwierdzone fasolki z bijącymi serduszkami na dniach bedą robiły badania. Gratuluję i ciesz się stanem błogosławionym.:-)
Rossa- gratuluję i powiem Ci iż trochę zbędnych też się dowiesz...
Tyśka-trudno mi powiedzieć. Jeśli jesetś na 1000000% pewna to na pewno będzie już zarodek w macicy więc moźesz iść.
Rossa- gratuluję i powiem Ci iż trochę zbędnych też się dowiesz...
Tyśka-trudno mi powiedzieć. Jeśli jesetś na 1000000% pewna to na pewno będzie już zarodek w macicy więc moźesz iść.
rossa
Mam jeszcze pytanie o pracę przed komuterem, (ja pracuję przed nim ponad 8 godzin) czy to jest aż takie szkodliwe jak się mówi? No bo trochę się martwię...
A jak to wygląda u was?
A jak to wygląda u was?
Ja też całe 8 godzin spedzam przed komputerem, ale znalazłam takie coś:
Praca przed komputerem - jak długo - Praca - WP.PL
Chyba czas zwiać na L4
Praca przed komputerem - jak długo - Praca - WP.PL
Chyba czas zwiać na L4
reklama
Sowinka
Mamusia Zółwików :o)
Dzień dobry Dziewczyny:-)
Kurcze tyle czekać na USG masakra
To też mało tego USG, ale już więcej niż w Norwegii
Witaj:-)
Hey jaki zbieg okoliczności moja chrzestna też mieszka w Wieruszowie:-)
Witaj:-) w którym jesteś tygodniu ciąży??? Ja też pracuje po 8 godzin przy komputerze....
ja do lekarza ide dopiero 30 czerwca, tu w norwegi wycxhodza z zalozenia ze szybciej nie ma po co...Martwi mnie tylko , ze tu jest tylko 1 USG w 18 tygodniu, tzw polowkowe i to na tyle, dobrze ze bede w polsce w sierpniu to sobie zrobie
Kurcze tyle czekać na USG masakra
Witam nowe mamusie!!! :-)
AsiaMoss ja też niestety muszę czekać na wizytę- jestem w Anglii...tutaj również nie robią wczesniej... ale powinnam mieć 2 usg przynajmniej. Pierwsze około 12 tyg.
Strasznie mi się bedzie dłużyć...ale coż...byle tylko dzidzia siedziała w brzuszku i się dobrze rozwijała.
To też mało tego USG, ale już więcej niż w Norwegii
Witam jestem tutaj nowa Mam na imię Justyna i mieszkam w Tarnowie. Mam 5-letniego synka Huberta, a 13-ego czerwca test pokazał mi 2 kreseczki Dzisiaj idę do lekarza potwierdzić ciążę Myślę że zadomowie się u Was dziewczyny. Muszę tylko dorobić suwaczki Pozdrawiam
Witaj:-)
daga.p. dziękuję to już mam trochę jaśniej, dzięki!! i pozdrowionka dla Częstochowianki! jeszcze w zeszłym roku mieszkałam 50km od Czewy a teraz w Wieruszowie miłego dzionka
Hey jaki zbieg okoliczności moja chrzestna też mieszka w Wieruszowie:-)
Witam
Mam jeszcze pytanie o pracę przed komuterem, (ja pracuję przed nim ponad 8 godzin) czy to jest aż takie szkodliwe jak się mówi? No bo trochę się martwię...
A jak to wygląda u was?
Witaj:-) w którym jesteś tygodniu ciąży??? Ja też pracuje po 8 godzin przy komputerze....