reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

daga.p. dziękuję :) to już mam trochę jaśniej, dzięki!! i pozdrowionka dla Częstochowianki! jeszcze w zeszłym roku mieszkałam 50km od Czewy a teraz w Wieruszowie :)miłego dzionka

reklama
Witam!

U nas dzisiaj zaczyna ladnie swiecic slonko wiec mam nadzieje ze taka pogoda sie utrzyma przez caly dzien :tak:

aga ja tez nie robilam bety w pierwszej ciazy ani teraz i wszystko jest w porzadku wiec spoko;-)

Tyśka gratulacje i zapraszamy do pisania :-)

Dzień dobry dziewczynki,

Słuchajcie mam pytanie.
Bo się zestresowałam że trochę zbyt lajtowo podeszłam do tej ciąży...

Otóż juz zmieniłam termin pierwszej wizytyz 6 na 2 lipca ( to będzie 7 tydzień) - czy to nie za późno??

A dodatkowo - wybrałam "jakiegokolwiek" lekarza na te pierwszą wizytę.
Bo firma zrobiła mi psikusa i od 1 sierpnia zmieniamy opiekę medyczną na inne centrum. Czy zmiana lekarza pod koniec 3 miesiąca nie będzie problemem??

Boję się że tego nie ogarnę i cos przegapię - czy przed 12 tyodniem duzo badań się robi?? Jak to jest?

A ja sie zastanawiam czy do lekarza nie idę za wcześnie.... 5-ty tydzień ciąży wg OM, natomiast 3 tydz i 3 dzień ;) od poczęcia (jestem tego pewna na milion procent). I dzisiaj chcialam się wybrać, ale hmm czy to nie za wczesnie? Przy pierwszej ciąży (nie wiedziałam o niej i dowiedzialam się przy rutynowym badaniu u mojej kochanej ginki, zrobila mi usg ;)) był to 7 tydzień wg OM. Ale to bylo tak dawno ze już nie pamiętam co i jak, wiem tylko że masę badań i kłucia.. i znowu obciążenie glukozą.. bleeeeeee jak sobie przypomne ;) :szok:

Witam
to moja pierwsza ciąża i za bardzo nie wiem co i jak, mam nadzieję, że dowiem się z forum wielu pożytecznych rzeczy, a u lekarz jeszcze nie byłam - idę 24.06

Pozatym czuję się świetnie, no może z wyjątkiem tych obolałych piersi

Kejt82-lekarza możesz zmienić zawsze więc się niestresuj kobieto.:D. Co prawda lepiej to zrobić jak najszybciej bo później może gderać ale na 1 wizyte możesz iść gdziekolwiek. Gościu i tak pewnie tylko stwierdzi ciąże i każe porobić jakieś badania więc nie ma strachu... Spoko oko czytaj forum i dowiesz się o wszystkich badaniach bo te co już mają stwierdzone fasolki z bijącymi serduszkami na dniach bedą robiły badania. Gratuluję i ciesz się stanem błogosławionym.:-)

Rossa- gratuluję i powiem Ci iż trochę zbędnych też się dowiesz...:-D

Tyśka-trudno mi powiedzieć. Jeśli jesetś na 1000000% pewna to na pewno będzie już zarodek w macicy więc moźesz iść.

Mam jeszcze pytanie o pracę przed komuterem, (ja pracuję przed nim ponad 8 godzin) czy to jest aż takie szkodliwe jak się mówi? No bo trochę się martwię...:frown:

A jak to wygląda u was?

reklama
Dzień dobry Dziewczyny:-)

ja do lekarza ide dopiero 30 czerwca, tu w norwegi wycxhodza z zalozenia ze szybciej nie ma po co...Martwi mnie tylko , ze tu jest tylko 1 USG w 18 tygodniu, tzw polowkowe i to na tyle, dobrze ze bede w polsce w sierpniu to sobie zrobie:)

Kurcze tyle czekać na USG masakra:wściekła/y:

Witam nowe mamusie!!! :-)
AsiaMoss ja też niestety muszę czekać na wizytę- jestem w Anglii...tutaj również nie robią wczesniej... ale powinnam mieć 2 usg przynajmniej. Pierwsze około 12 tyg.
Strasznie mi się bedzie dłużyć...ale coż...byle tylko dzidzia siedziała w brzuszku i się dobrze rozwijała.

To też mało tego USG, ale już więcej niż w Norwegii:tak:

Witam :) jestem tutaj nowa :) Mam na imię Justyna i mieszkam w Tarnowie. Mam 5-letniego synka Huberta, a 13-ego czerwca test pokazał mi 2 kreseczki :) Dzisiaj idę do lekarza potwierdzić ciążę :) Myślę że zadomowie się u Was dziewczyny. Muszę tylko dorobić suwaczki :) Pozdrawiam :)

Witaj:-)

daga.p. dziękuję :) to już mam trochę jaśniej, dzięki!! i pozdrowionka dla Częstochowianki! jeszcze w zeszłym roku mieszkałam 50km od Czewy a teraz w Wieruszowie :)miłego dzionka

Hey jaki zbieg okoliczności moja chrzestna też mieszka w Wieruszowie:-)

Witam
to moja pierwsza ciąża i za bardzo nie wiem co i jak, mam nadzieję, że dowiem się z forum wielu pożytecznych rzeczy, a u lekarz jeszcze nie byłam - idę 24.06

Pozatym czuję się świetnie, no może z wyjątkiem tych obolałych piersi

Mam jeszcze pytanie o pracę przed komuterem, (ja pracuję przed nim ponad 8 godzin) czy to jest aż takie szkodliwe jak się mówi? No bo trochę się martwię...:frown:

A jak to wygląda u was?

Witaj:-) w którym jesteś tygodniu ciąży??? Ja też pracuje po 8 godzin przy komputerze....

Do góry