reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Nicola miala 3600 a miezyla 49 cm co do mojego samopoczucia to nie jest zle tylko te moje nerwy poprostu byle co mnie denerwuje .

reklama
Hej!

Nie moglam was znalezc , myslalam , ze bede pierwsza :0 Zrobilam wczoraj test... :) Mamy fasolke :):):)

Pozdrawiam

Ja tez prawodopodobnie bede lutowa mama. Jak malenstwo przezyje :(. byloby to ok 8 lutego 2010
gratulacje i witajcie dziewczyny:-):-):-)
Hej! Byłam wczoraj na wizycie i mam sliczny ciazowy pecherzyk ktory ma 1 cm:tak:a zarodek dopiero 2mm:-D serduszka jeszcze oczywiscie nie ma ale byly widoczne jakies minimalne przeplywy krwi wiec cos dzieje (lekarz ma naprawde dobry sprzet):-)
nie martw sie - wszystko bedzie ok tylko musisz sie pilnowac i nie przemeczac
Moja beta wynosi 2630- to wynik na 5 tyg. 5 dni. W dodatku pęcherzyk ciążowy jest malutki - ma 7 mm, ale w środku widać zarodek. Tydzień wcześniej pęcherzyk miał 4 mm, a beta wynosiła 314. Chyba mam za małe wartości, bardzo się martwię, to byłoby drugie poronienie.W piątek mam zrobić betę, jeśli spada to koniec, ma być powyżej 10000 żeby była uznana za prawidłową przez moją lekarkę).
Chodzę do lekarki z Kliniki UJ - tam też w razie czego rodziłabym (tam też urodził się mój synek). Mam czarne myśli.
Na razie zaczekam z dodawaniem suwaczków.
no to powinno sie w piatek wszystko wyjasnic- ja wierze ze przyrosnie... mnie gin nie kazal robic juz drugiej bety - we wtorek sie dowiem ile juz uroslo i nie moge sie doczekac...
Czesc dziewczyny

ja rowniez z lutego.Jeszcze nei bylam u lekarza, ale wg mnie bedzie to kolo 15!!

mieszkam w Norwegii, mam nadzieje ze dzieki Wam znajde odpowiedzi na wiele pytan, pozdrawiam serdecznie!!!
no to rowniez gratulacje - a tam nie mozesz isc prywatnie na usg - przeciez my tutaj wlasnie u prywatnych lekarzy mamy usg bo panstwowo tez jest chyba tylko 3 razy:-:)-(

z dolegliwosci to juz pisalam, ze mnie ogarnia spanie, czasem mdlosci i boli mnie glowa a nie mam zadnego paracetamolu w domu...

Co do nospy to mysle, ze spokojnie mozna a nawet trzeba jak sa jakies skurcze...

Dziewczyny czy wy bierzecie już tabletki witaminowe dla kobiet w ciąży? Bo ja biorę Sanatogen- dla planujących potomstwo i zostało mi pół opakowania więc chce najpierw je wybrać...potem kupię sobie jakieś z dodatkowymi omega-3. Ale nie pamiętam już od kiedy brałam w poprzedniej ciąży..hhmmm?

Ja obecnie biorę Folik i Feminatal ale mój lekarz powiedzial ze na razie wystarszy tylko kwas foliowy a witaminy dopiero od 3 miesiąca. W pierwszej ciąży mialam tak samo mimo ze prowadzil ja inny lekarz :tak:

Luczynka- w ciąży też miałam nadżerkę. Sama zniknęła po porodzie więc się nie martw. Co prawda po każdej wizycie miałam plamienia ale gin uprzedzał więc byłam spokojna.

Mnie lekarz tez uspokajal i powiedzial ze to nie zagraza ale ja i tak sie troche martwie bo nigdy nei mialam nadzerki a tu ... bum .... akurat w ciazy :baffled: No ale bedzie dobrze :-)

A tak pozatym to mam juz dosc tego roku szkolnego/akademickiego :-:)no: Mam teraz roboty z uczniami podwojnie, choc ten tydzien juz jest dobrze bo w piatek koniec roku skzolnego. Na uczelni examin za examinem i jeszcze praca magisterska w toku bo mam poj**ana promotorke :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:az mi szkoda slow na nia :-(byle do niedzieli...

Ja folika wogole nie bralam ani teraz ani wpierwszej ciazy bo tu nikt tego nie przepisuje mam tylko witaminki takie najnowsze z omega 3.Juz sie zegnam uspie mala i tez do lozka.

Dzień dobry przyszłe mamusie :)) wczoraj Was nie odwiedziłam ale dziś jestem w domku, więc będę zaglądać, jak narazie dobrze się czuje a dziś zabieram się za porządki i mam takie małe pytanko, test zrobiłam u lekarza byłam ale nie mam pojęcia co to jest ta beta?? Nikt mi jeszcze o tym nie mówił, a to moja pierwsza ciąża i widzę że każda z Was ją robi, więc proszę o radę co i jak, Pozdrawiam i milego dnia życzę :)

Witam :) jestem tutaj nowa :) Mam na imię Justyna i mieszkam w Tarnowie. Mam 5-letniego synka Huberta, a 13-ego czerwca test pokazał mi 2 kreseczki :) Dzisiaj idę do lekarza potwierdzić ciążę :) Myślę że zadomowie się u Was dziewczyny. Muszę tylko dorobić suwaczki :) Pozdrawiam :)

Hej babeczki.
Coś mi tak żołądkowo niewyraxnie...

AgaB- betaHCG to hormon ciążowy obecny w krwi. Jesli wzrasta odpowiednio szybko to znaczy, że z ciążą jest wszystko wporządku...Ja też nierobiłam bety w rzadnej ciąży bo jwśli nawet będzie coś nie tak ze wzrostem to nic niejesteś w stanie zrobić także się nie martw.:-D

Tyśka 1982-Gratki!!!!

PozdrowionkA

reklama
Do góry