reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Mieszkanie z opłatami notarialnymi, dla posrednika itp będzie nas kosztować ok 160tyś. czyli jesli weźmiemy ten mniejszy musimy dołozyć brakującą kwotę. a jeszcze z 7 tyś pójdzie na remont. wiec musimy śiąśc i przeliczyć czy nam strczy.
Z tym drozszym z ratą byśmy sobie poradzili, tylko po co dawać bankowi ok 15 tyś wiecej. Mamy zgryz.
Kurtke muszę kupic, koniecznie jutro. Nie moge łazic w rozpiętej, w męza kurtce to tez nie bardzo bo i rękawy za długie, i kurtka za długa. Jak jutro nic nie znajde to sie załamie..

jak tylko macie skąd wziąć brakującą kasę to bierzcie mniejszy!! 15tys dla banku to jest dużo, lepiej mieć dla siebie... trzymam kciuki!!!

reklama
jak tylko macie skąd wziąć brakującą kasę to bierzcie mniejszy!! 15tys dla banku to jest dużo, lepiej mieć dla siebie... trzymam kciuki!!!

Dzis w nocy pewnie nie będe mogła spac tylko będe męczyła męza zeby ze mną to przeliczył. Boje sie ze na cos braknie kasy i trzeba będzie wziąść kredyt konsumpcyjny :(. Najgorzej będzie jak namk braknie kasy na mieszkanie w Krakowie.
aa juz wiemy ze na wesele nie uzbieramy :-(, wiec w przyszłym roku nie będzie wesela:-(

Dzis w nocy pewnie nie będe mogła spac tylko będe męczyła męza zeby ze mną to przeliczył. Boje sie ze na cos braknie kasy i trzeba będzie wziąść kredyt konsumpcyjny :(. Najgorzej będzie jak namk braknie kasy na mieszkanie w Krakowie.
aa juz wiemy ze na wesele nie uzbieramy :-(, wiec w przyszłym roku nie będzie wesela:-(

No to faktycznie klops...ja nie wiem co powinniscie zrobic...U nas maz wzial kredyt na siebie ale dom bedzie na nas...moich dochodow nie brali pod uwage wcale bo pracuje w tym miejscu dopiero 5miesiecy a musi byc conajmniej 6 miechow a ze wczesniej nie pracaowalam przez rok i mezulek mnie utrzymywal to mam luke i sie w banku czepiali a czemu a to a tamto..:platac nie musimy bo agent za nas wszystko zalatwia i tylko przyjezdza do nas i pokazuje gdzie podpisac...a ja w meza kurtce juz chodze bo nie ma rady...we wlasna juz sie nie mieszcze...

kurde znam ten ból - żeby wziąć kredyt hipoteczny na 200tyś musisz jakieś 15 dac bankowi na różnego rodzaju opłaty np jak nie ma się wkładu własnego. Czyli wychodzi na to że musisz mieć kasę żeby kredyt wziąć albo...wziąć DRUGI - gotówkowy na maxa oprocentowany:szok:

czesc dziewczynki ja pikole dopiero wstalam .) nie wiom co bede robila w nocy.
aisen ja wiem z tymi bankami to tak jest reklamuja sie jaden za drugim ale jak co do czego to nie ma . Trzymam mocno kciuki zeby wam sie udalo
aga jeszcze raz gratuluje - widze ze masz juz wybrane imie tez mi sie podobal alexander ale moj ukochany na to by nie przystal bo moj bylay tak mial na imie buziaki dla olusia
dziewczynki kochane moze wiecie co mam zrobic mam juz suwaczek (pysia mi zrobila ) ale mi sie nie wyswietla mam go w sygnaturze - poooooomoooocyyy.

Aguś my kupujemy przez biuro nieruchomości ale i tak wiekszośc dokumentów musimy załatwic sami, czytaj ja muszę załatwic. Zeby tylko kredyt dali i zeby nie było z tym odwlekania w nieskończoność. do zimy musimy zrobic remont- zrobic łazienke, kuchnie, połozyć w pokoju panele i najważniejsze- wyburzyć 2 ścianki działowe i postawic inną. Ba łazienke i kuchnie musimy zrobic do 20 listopada. Malo czasu. Do 28 listopada musimy sie wyprowadzic z obecnego mieszkania.
wredna baba po tym jak ją uprzedzalismy miesiąc temu ze chcemy sie wyprowadzic a teraz przedłużylismy pobyt do końca listopada podniosła nam odstępne o 300zł. Niech diabli:wściekła/y:

aisen ja wiem z tymi bankami to tak jest reklamuja sie jaden za drugim ale jak co do czego to nie ma . Trzymam mocno kciuki zeby wam sie udalo
aga jeszcze raz gratuluje - widze ze masz juz wybrane imie tez mi sie podobal alexander ale moj ukochany na to by nie przystal bo moj bylay tak mial na imie buziaki dla olusia
dziewczynki kochane moze wiecie co mam zrobic mam juz suwaczek (pysia mi zrobila ) ale mi sie nie wyswietla mam go w sygnaturze - poooooomoooocyyy.[/QUOTE

PYSIU KOCHAM CIE I DZIEKUJE !

dziewczynki kochane moze wiecie co mam zrobic mam juz suwaczek (pysia mi zrobila ) ale mi sie nie wyswietla mam go w sygnaturze - poooooomoooocyyy.

pysiu kocham cie i dziekuje jeszcze raz cmok cmok

kurde znam ten ból - żeby wziąć kredyt hipoteczny na 200tyś musisz jakieś 15 dac bankowi na różnego rodzaju opłaty np jak nie ma się wkładu własnego. Czyli wychodzi na to że musisz mieć kasę żeby kredyt wziąć albo...wziąć DRUGI - gotówkowy na maxa oprocentowany:szok:

my mamy gorzej jeszcze, niby zdolnosc kredytową mam na 178tyś, ale ponieważ wartość zabezpieczenia jest na 151tyś to nie dostanę wiecej w tym tańszym banku niz 125tyś, chyba że wezme drugiego kredytobiorcę. Kurde drugiego, z nieba mam sobie wytrzasnąc. A z męzem bralismy rozdzielnosc majątkową zebym miała zdolnośc kredytową. Szlak.

aa jesli bym wzięła w tym drugim banku 140tyś to całkowity koszt kredytu wyniesie 330 tyś i jeszcze ileś set złotych. Masakra

reklama
Do góry