reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

my mamy gorzej jeszcze, niby zdolnosc kredytową mam na 178tyś, ale ponieważ wartość zabezpieczenia jest na 151tyś to nie dostanę wiecej w tym tańszym banku niz 125tyś, chyba że wezme drugiego kredytobiorcę. Kurde drugiego, z nieba mam sobie wytrzasnąc. A z męzem bralismy rozdzielnosc majątkową zebym miała zdolnośc kredytową. Szlak.

Aa jesli bym wzięła w tym drugim banku 140tyś to całkowity koszt kredytu wyniesie 330 tyś i jeszcze ileś set złotych. Masakra
to jest roznica 178zl a 330 zl dosc duza nie wiem co ci poradzic

reklama
wróciłam od lekarza.We wtorek idę do szpitala na parę dni:-(. Mam za wysoki poziom cukru i idę na badania w tym kierunku i na konsultacje z diabetologiem. Rechotku możesz mi powiedzieć jak takie badania wyglądają i jak wygląda dieta (co można jeść, a co nie)

my mamy gorzej jeszcze, niby zdolnosc kredytową mam na 178tyś, ale ponieważ wartość zabezpieczenia jest na 151tyś to nie dostanę wiecej w tym tańszym banku niz 125tyś, chyba że wezme drugiego kredytobiorcę. Kurde drugiego, z nieba mam sobie wytrzasnąc. A z męzem bralismy rozdzielnosc majątkową zebym miała zdolnośc kredytową. Szlak.

aa jesli bym wzięła w tym drugim banku 140tyś to całkowity koszt kredytu wyniesie 330 tyś i jeszcze ileś set złotych. Masakra

masakra
Ja poluję na takie mieszkanie, żeby było zrobione i nawet ciut droższe lub do remontu mało ale lipa jest straszna - ludzie np na gratce nie piszą o wielu szczegółach, jak n p o tym że mieszkanie całe jest w loggi - czytaj: z pokoju do pokoju i do kuchni - dżizasss - i jedziesz na miejsce przekonana że rozkładowe zobaczysz...ehh szkoda czasu i nerwów.

wróciłam od lekarza.we wtorek idę do szpitala na parę dni:-(. Mam za wysoki poziom cukru i idę na badania w tym kierunku i na konsultacje z diabetologiem. rechotku możesz mi powiedzieć jak takie badania wyglądają i jak wygląda dieta (co można jeść, a co nie)
paulla bardzo mi przykro ale to dobrze ze lekarze sie toba zajma , masz racje rechotek jest naszy forumowym diabetelogiem ale jakos malo naszego rechotka dzisiaj . Wzystko napewno sie unormuje trzymam kciuki

masakra
ja poluję na takie mieszkanie, żeby było zrobione i nawet ciut droższe lub do remontu mało ale lipa jest straszna - ludzie np na gratce nie piszą o wielu szczegółach, jak n p o tym że mieszkanie całe jest w loggi - czytaj: Z pokoju do pokoju i do kuchni - dżizasss - i jedziesz na miejsce przekonana że rozkładowe zobaczysz...ehh szkoda czasu i nerwów.
lady mocca gdzie mieszkasz w jakiej dzielnicy lodzi , ja kidys mieszkalam pare lat w lodzi w srodmiesciu na p.o.w. (dawna armii ludowej) moja kuzynka mieszka na balutach

wróciłam od lekarza.We wtorek idę do szpitala na parę dni:-(. Mam za wysoki poziom cukru i idę na badania w tym kierunku i na konsultacje z diabetologiem. Rechotku możesz mi powiedzieć jak takie badania wyglądają i jak wygląda dieta (co można jeść, a co nie)
ojej:-( Oby wszystko się wyjaśniło i wyszło pozytywnie:sorry:

Kochane ja niedawno wróciłam z wykładów i padam:-( ale idę oglądać matrixa:-p Dobranoc jutro Was poczytam bo wolne:-D:-)

Dzis w nocy pewnie nie będe mogła spac tylko będe męczyła męza zeby ze mną to przeliczył. Boje sie ze na cos braknie kasy i trzeba będzie wziąść kredyt konsumpcyjny :(. Najgorzej będzie jak namk braknie kasy na mieszkanie w Krakowie.
aa juz wiemy ze na wesele nie uzbieramy :-(, wiec w przyszłym roku nie będzie wesela:-(

kurczę biedulko doskonale Cię rozumiem bo też mam za sobą parę nocek nie przespanych na temat mieszkania i kredytu... teraz jstesmy coraz bliżej dostania kluczy ale dopóki nie skończą się formalności a potem remonty to pewnie jeszcze parę takich nocek zaliczę...
A z tą kasą zasze ejst fatalnie, strasznie mnie wkurza, że młode małżeństwa z dzieckiem mają tyle problemów, ja wiem, że trzeba sobie zarobić, ale kiedy jak??poza tym wtedy też są częste problemy jak widać u Anisen.. a weselem się nie martw, możecie zrobić później jak się nowa kasa uzbiera, a będzie takie jakie chcecie bez odmawiania sobie niczego... to Wy po cywilnym jesteście tak?
trzymam kciuki żeby kasa się gdzieś znalazła!!!!

Aguś my kupujemy przez biuro nieruchomości ale i tak wiekszośc dokumentów musimy załatwic sami, czytaj ja muszę załatwic. Zeby tylko kredyt dali i zeby nie było z tym odwlekania w nieskończoność. do zimy musimy zrobic remont- zrobic łazienke, kuchnie, połozyć w pokoju panele i najważniejsze- wyburzyć 2 ścianki działowe i postawic inną. Ba łazienke i kuchnie musimy zrobic do 20 listopada. Malo czasu. Do 28 listopada musimy sie wyprowadzic z obecnego mieszkania.
wredna baba po tym jak ją uprzedzalismy miesiąc temu ze chcemy sie wyprowadzic a teraz przedłużylismy pobyt do końca listopada podniosła nam odstępne o 300zł. Niech diabli:wściekła/y:

my też kupujemy przez biuro czyli wiadomo - procent dla nich plus vat, plus opłaty notarialne itp i czasem potrafi do 15 tys podskoczyć... my też musimy zrobić remont do urodzenia dziecka i się denerwuję czy zdążymy, na razie zakładamy plan minimum - wycekolować i wymalować ściany, wymienić okna, założyć porządne drzwi wejściowe, wycklinować podłogę (bo jest parkiet) i zrobić łazienke. z kuchnią na razie przezimujemy, ogólnie mieszkanie nie jest fatalne, całe życie mieszkała tam starowinka (tzn kiedys nie byla starowinką:-p), jest czysto, ale po prostu staro...
a Wy to faktycznie macie mało czasu, trzymam kciuki żebyście ze wszystkim zdązyli a właścicielka zachowała się jak świnia!:no: my w przyszłym tygodniu mówimy właścicielowi, że się za 2 miesiące wyprowadzimy, mam nadzieję, że okaże się w porządku...

biedna Paulla, ale to dobrze, że będziesz miała od razu wszystkie badania zrobione i będziesz w razie czego pod obserwacją... a do jakiego szpitala idziesz??

Dziewczyny, ja tylko na chwilke, bo jestem mega pandnieta. Rozlozyla i mnie jakas grypa na calego, bola wszystkie kosci i wogole dupiato sie czuje :-(

Ale mam pytanie-czy ktoras z Was zamowila sobie moze ten sweterek
http://www.allegro.pl/item757760620_estyl_selin_najpiekniejszy_sweterek_ciazowy_mamo.html

Bo pisze ze ma rozmniar uniwersalny ale nie ma pdoanych zadnych wymiarow i troche boje sie go zamawiac, a musze zaopatrzyc sie w cos cieplejszego bo zaczelam marznac a wszystkie swetry sa juz ciasne w brzuchu :eek:

Lece dalej umierac w lozku :-(

reklama

ja nie bylam w szpitalu bo mieszkam blisko wiec bylam co chwilkę na badaniach....bedą ci żylną krew sprawdzać cholesterol itp...muszą wiedzieć skąd ta cukrzyca i po jakich posiłkach masz wysoki cukier ma mam np po śniadaniu i w nocy.....a co do jedzenia to ciężko wytłumaczyć to nie takie proste i dla każdego cukrzyka ustala się to indywidualnie wiec wiesz co ja ci bede tłumaczyć jak dostaniesz inne wyliczenia wymienników i tyle......nie panikuj da się z tym żyć :)

Do góry