reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
Łooo jezu jutro dzień chłopaka????!!!!! :szok::szok::szok: jak dobrze że tu jesteście bo mi coś chyba skleroza zaczyna doskwierać w ogóle zapomniałam :-D:-D:-D A ja zmieniłam plany kulinarne i zrobiłam placki ziemniaczane ze śmietaną i do tego barszczyk zrobiony osobiście tymi o to własnym ręcami :-D:-D:-D Ale co się nawkurzałam (mówiąc baaaardzo delikatnie). Kurewskie placki zaczęły mi przywierać do patelni i stałam jak taka głupia debilka i ryczałam nad nimi aż psy przybiegły do kuchni zobaczyć co się dzieje. No ale już sytuacja opanowana i wszystko jest ok. Ale przez moment to myślałam że mnie h... strzeli!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Sorki za wyrażenia ale musiałam się wyżalić, wybaczycie? :sorry:

No i zapomniałam dodać, że oczywiście zdolna kacha oczywiście musiała sobie paluchy pocharatać przy tarciu pyrów :crazy::crazy::crazy:

Ostatnia edycja:
Łooo jezu jutro dzień chłopaka????!!!!! :szok::szok::szok: jak dobrze że tu jesteście bo mi coś chyba skleroza zaczyna doskwierać w ogóle zapomniałam :-D:-D:-D A ja zmieniłam plany kulinarne i zrobiłam placki ziemniaczane ze śmietaną i do tego barszczyk zrobiony osobiście tymi o to własnym ręcami :-D:-D:-D Ale co się nawkurzałam (mówiąc baaaardzo delikatnie). Kurewskie placki zaczęły mi przywierać do patelni i stałam jak taka głupia debilka i ryczałam nad nimi aż psy przybiegły do kuchni zobaczyć co się dzieje. No ale już sytuacja opanowana i wszystko jest ok. Ale przez moment to myślałam że mnie h... strzeli!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Sorki za wyrażenia ale musiałam się wyżalić, wybaczycie? :sorry:

mi sie jakos nagle skojarzylo, ze chyba jutro jest ich dzien :) moich dwoch mezczyzn :))
a jesli chodzi o placki to sie nic nie martw...zdarza sie :)))ale smaczka mi narobilas samymi slowami "placki ziemniaczane":-D;-)

wiecie co jak myje włosy to mi strasznie wypadają wam też jestem przerażona
Ja mam włosy do pasa i też mi wypadają, szczotka co czesanie jest pełna,a jak w domu zamiatam to tak jakbym z 3 psy miała... miały się niby wzocnić, a nie wypadac. Juz kiedyś to przeszłąm i sporo mnie czasu i kasy kosztowało powrót do normalnej ilości włosów.

Mam też do Was pytanie:
Za 4 tyg mam zrobić sobie USG 3D - zalecił lekarz, ale słyszałam , że badania połówkowe czy też genetyczne ( nie wiem czy to to samo) wykonywane jest i tak w USG 2D a te 3D to tylko bajer - jak myślicie warto jest robić USG 3D, czy już robiłyście?

http://www.suwaczki.com/

Ja robiłam w 13 tygodniu i powiem Ci ,że dla mnie to byłfaktycznie bajer, ale za kótry warto zapłacić. Widziałam na obrazie mojego człowieczka, a nie białą plamę. Moja wyobraźnia zostawia wiele do życzenia, także teraz też zrobię 3d. Narmlanie to badanie u mnie kosztuje 150, a za 3 d płci się dodtakowo 50 zł, wiec u mnie to nie jest jakiś straszny wydatek.

Sloneczka moje- jestem juz....widze, ze moj sms do Was dotral :) bardzo sie ciesze:) i baaardzo dziekuje za wsparcie Waszym smsem :))) jestescie kochane...
No i git. Masz nauczkę, dobrze, że tylko an stresie się obyło. Teraz odpoczywaj i już się nie forsuj :). bardz osię cieszę, że z Synkiem ok.

Wiecie co, na tego grzybka to pamiętacie, zapisał mi dopochwowe...ale zauważyłam, że rano strasznie mnie swedzi od 3 dni po tym leku...

Mozliwe tez że miałaś nie za dużo infekcje i kilka dni wystarczyło, żeby wybić złe bakerie, a teraz wyjałowiło Ci wszystko. Pij dużo jogurtów, to odbudowuje dobra florę bakteryjną

no ja nie wiem czy to dobrze czy źle, chodziło mi o sam sposób podania wyniku, że nie liczby a słowo "mało" bo pierwszy raz się z tym spotkałam :) chyba machnę jutro badanka na wszelki wypadek :)

Ja na wynikach z moczu zawsze amm podane "w normie". Może jejsli jest ok to nie oznaczają konkretnej liczy?

.:sorry:Wypisałi mnie z temp.38,5 zalecając leżenie, ciepłe kąpiele, ibuprom i wizytę u lekarza jak mi w ciągu 2 dni gorączka nie spadnie. Twierdząc, że złapałam jakąś infekcję (?). Wczoraj rano zanim mężuś zawiózł mnie do szpitala byłam u lekarza i płuca czyste, gardło czyste tylko kaszel przeokropny-zalecane inhalacje.

Pandorka, nie jedz ibupromu, on nie jest polecany w ciąży, mi na kązdej wizycie internista przypomina,zeby brać paracetamol, albo apap, nigdy ibuprom. On może być szklodilwy dla dorosłego ,a co dopiero dla dziecka. Ciepłe kąpiele tez sa zabronione w ciąży, bo zwiększają ukrwienie "moczonych" części. A na inhalacje polecam wodę z solą.

Pandorka, nie jedz ibupromu, on nie jest polecany w ciąży, mi na kązdej wizycie internista przypomina,zeby brać paracetamol, albo apap, nigdy ibuprom. On może być szklodilwy dla dorosłego ,a co dopiero dla dziecka. Ciepłe kąpiele tez sa zabronione w ciąży, bo zwiększają ukrwienie "moczonych" części. A na inhalacje polecam wodę z solą. [/QUOTE]

a mi lekarz powiedzial, zeby brac apap lub ibuprom, bo to drugi pod wzgl. bezpieczenstwa lek po apapie- dziwne, ze nie maja jednego zdania na ten temat :(

dziewczyny ogólnie nie przepadam za ogrodniczkami ale te mnie sie bardzo podobują....co sądzicie?
1_68fc3eecffb4.jpg
Kapitalne :tak:

Pandorka leż i się kuruj :-) Super że jesteś w domku :-D

Losek moja zachcianka ciążowa to Cola... :-( piłam sporadycznie a teraz muszę się codziennie troszkę napić :-p

No cholera jasne nie idzie za wami nadazyc...wpadam tylko na chwilke powiedziec ze ZYJE i odezwe sie jutro bo wreszcie bede miec wolna chwile...Juz mnie kur**ca bierze z ta moja robota...farciary wy macie L4...

Pysia-mi wlosy strasznie zaczely wypadac dlatego opie*****lam:p i teraz mam spokuj krotkie sa...Ale tobie tak ladnie z tymi dlugimi:)))))

Kasia a ty mnie rozbawilas...nie mniej mi za zle ale sie usmialam...ze tak sie zdenerwowalas na te placki bo mi tez sie to przytrafia strasznie czesto...jak sie wkurze to rycze bo mi nerwy puszczaja...a potem sama nie wierze ze sie tak rozkleilam haha

Buziaki kochane i 3majcie sie cieplutko...nie wiem jak u was z pogoda ale u nas to kuzwa goraco...>.<

reklama
Czarodziejka śliczne te ogrodniczki!:tak:
Co do ibupromu mi gin. też powiedziała, że mogę brać tylko właśnie w 3 trymestrze żeby raczej nie używać żadnych przeciwbólowych:sorry: Ale przepisała mi też rozkurczowy skopolan w razie bóli także nie wiem...:eek:
jeszcze chwila jeszcze dwie i domku się będę zbierać!!!!:-D a głowa dalej pęka:-(

Do góry