reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Poczekaj jeszcze najlepiej do 25, 26 tygodnia.. a na polwokowe idz na zwykle usg.

Jesli chodzi o USG 3D i 4D to moja znajoma byla wczoraj jest w 21 tygodniu.. zapisala sie specjalnie - 3 tyg czekała i lekarz jej powiedzial,ze to jeszcze za wczesnie a takie usg. Zrobil jej normalne a na 3D ma przyjsc za 3 tygodnie.

no to rzeczywiście skoro tak to chyba jeszcze zaczekam.Mój lekarz ma słaby sprzęt, słabo widać, a połówkowe jest jednaj ważne. Ale może zrobię tak, że pójdę do mojego lekarza i pójdę do innego prywatnie na zwykłe USG. A dopiero później wybierzemy się na 3D/4D :-)

reklama
Miłego dnia Patrycja i powodzenia w realizacji planów.

Czy któraś z Was używa soczewek kontaktowych o mocy -0,5? mam na zbyciu w bardzo atrakcyjnej cenie. Po prostu się pomyliłam i kupiłam złą moc a paragon wywalił mój J i nie mogę tego wymienić.
Ja też niestety -2,25:-(
...mam nadzieje że moje życie się ułoży i zamieszkam z płcią męską...jakąś....
Na pewno się znajdzie jakiś łakomy męski kąsek
Najeli biedna jesteś. Nawet do kibelka nie masz jak wyjśc i to teraz :-(

ja jeszcze z Wami na chwile posiedze bo musze poczekac az sie buraczki ugotuja i dopiero moge isc do sklepu. Moi tupacze od rana maja maraton domowy, pójdę i poprosze zeby załozyli im przyrządy do mierzenia przebiegnietej drogi, przynajmniej statystyki sobie zrobie jako badania naukowe :-p. W całym domu słychać. wyprowadzamy sie ostatecznie 10 października, wiec do tego czasu musze dać radę. muszę.
Skończą Ci się te hałasy nareszczie będziesz miała trochę ciszy i spokoju:tak:
witam serdecznie.mam powazny problem i nie potrafie sobie z nim poradzic sama,dlatego bardzo prosze o pomoc.jestem w 20 tyg ciazy.wlasnie wrocilam z drugiego usg,i wyszlo zle.okzalo sie ze dizecko jest za male,za male nozki i glowka.skierowano mnie na dodatkowe usg i te tez nie wyszlo lepeij.kosci udowe sa nie proste a likowate i glowka nie jest taka jak powinna.zoladek tez jest powiekszony.zaproponowano mi badanie zwane punkcja owodni.ale ja nie wiem czy sie zdecydowac,bo to troche ryzykowne.grozi poronieniem.a wcale nie ma 100procentowej gwarancji ze to jakas choroba genetyczna.dodam ze w mojej rodzinie i w rodzinie nie ma przypadkow tak powaznych chorob,prosze was dzewczyny co byscie mi powiedzialy na ten temam.moze bylyscie w podobnej sytuacji?i jak sie to skonczylo.ja juz nie wim co mam myslec,siedze i placze.poza tym jesczze nie czuje wyraznych ruchow dziecka ale ponoc do 22 tyg nie ma sie co tym martwic.prosze o pomoc!!!!
Kochana nie martw się na pewno wszystko jest i będzie ok idź do specjalisty i na pewno się wyjaśni, może jest malutki jest Twój dzidziuś, ale może jeszcze nadrobić i wszystkich przegonić!!!:tak:

wróciłam!:-( Słabo mi się zrobiło i wróciłam się położyć:-( Dzisiaj jakaś do dupy jestem:-( Dobrze że rano zdążyłam posprzątać bo bym teraz nic nie zrobiła:-( Mam mroczki przed oczami:-( I tak dziwnie brzuszek mnie boli:-(

wróciłam!:-( Słabo mi się zrobiło i wróciłam się położyć:-( Dzisiaj jakaś do dupy jestem:-( Dobrze że rano zdążyłam posprzątać bo bym teraz nic nie zrobiła:-( Mam mroczki przed oczami:-( I tak dziwnie brzuszek mnie boli:-(

Patrycja połóż się i odpocznij, niech Ci ktoś zrobi coś do picia, jakiś obiad a Ty leż. A jak nie będzie posprzątane to świat sie nie zawali. Ty jesteś ważniejsza niż głupie porządki.

ja konczę gotować rosołek na dziś, mam pieczone dramstiki paprykowe, do tego będą ziemniaczki tez pieczone i buraczki z chrzanem. Ciasto kruche sie chłodzi w lodówce. Musze sie tylko wybrać po owoce do warzywniaka, zrobie kruchą tartę z owocami i bezą. Mój uwielbia jak jest duzo owoców i pianka, a ze mi teraz nie wolno jajek surowych to beza będzie taka biszkoptiowa, upieczona a nie ususzona. Na 16 będzie na obiadek ;) ciasto na jutro na nasz obiad uroczysty. Będziemy sobie odbijac naszą miesięcznicę ;)

Patrycja połóż się i odpocznij, niech Ci ktoś zrobi coś do picia, jakiś obiad a Ty leż. A jak nie będzie posprzątane to świat sie nie zawali. Ty jesteś ważniejsza niż głupie porządki.

ja konczę gotować rosołek na dziś, mam pieczone dramstiki paprykowe, do tego będą ziemniaczki tez pieczone i buraczki z chrzanem. Ciasto kruche sie chłodzi w lodówce. Musze sie tylko wybrać po owoce do warzywniaka, zrobie kruchą tartę z owocami i bezą. Mój uwielbia jak jest duzo owoców i pianka, a ze mi teraz nie wolno jajek surowych to beza będzie taka biszkoptiowa, upieczona a nie ususzona. Na 16 będzie na obiadek ;) ciasto na jutro na nasz obiad uroczysty. Będziemy sobie odbijac naszą miesięcznicę ;)
Na szczęście już posprzątane, bo rano zdążyłam;-) A na obiad wyjełam bigos z zamrażalnika, także się nie namęczę;-):-)Bo jesli ktoś by miał mi ugotować, to byłby problem:sorry: Mąż w pracy, mama też, choć do niej mam spacerkiem 15 minut, więc muszę liczyć na siebie, chyba że z głodu umrę:-D Miałam robić jabłecznik, ale dam sobie spokój:sorry: masz racje nie mogę myśleć o sobie, a przede wszystkim o tym małym Okruszku:-D No to się zapowiada Wam jutro fajniutki dzień;-):-) I same pyszności Ach... jak ja bym się chciała załapać chociaż na okruszki po tej tarcie mniam...:-)

O co chodzi z tym, że coś tam jest tylko dla wtajemniczonych? Że ja niby do tej grupy się nie zaliczam czy jak?
chcemy mieć jeden wątek zamknięty tylko dla lodóweczek, żeby nikt więcej nie mógł w nim pisać ani to czytać. Mama Sówka zajmuje sie tym tematem, wiec napisz do niej zeby tez dołączyła Cie do listy.
To fajny pomysł, będziemy mogły pisać tylko dla nas, nikt niepowołany nie będzie tego czytał. Reszta wątków będzie otwarta.

co do numerów to ja bede za tym zeby jak powstanie nasz zamknięty wątek wpisać wszystkie numery na wątku. Na razie Najeli ma numery do nas , ja mam do Najeli bo mi wysłała sma-a.

Ostatnia edycja:
W porządku, skoro mnie sama nie załączyła, a wiedziała, że lubię i dość często tutaj zaglądam no to ok, prosić się nikogo nie będę. Wiedziałam, że coś jest nie tak, wcześniejsze forumowiczki górą jak to sie zawsze mówiło, miłego weekendu życzę wszystkim.

reklama
W porządku, skoro mnie sama nie załączyła, a wiedziała, że lubię i dość często tutaj zaglądam no to ok, prosić się nikogo nie będę. Wiedziałam, że coś jest nie tak, wcześniejsze forumowiczki górą jak to sie zawsze mówiło, miłego weekendu życzę wszystkim.
lista powstała juz dawno temu. mozliwe ze Cie na niej nie ma bo jeszcze sie nie udzielałaś. Sówka teraz nie tak często siedzi na BB i mogła nie zauważyć. nic Ci nie szkodzi napisać, a jak tego nie zrobisz to ja napiszę

Jesteś na liście !!! sprawdziłam

Ostatnia edycja:
Do góry