reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
jeszcze trochę i do domciu zmykam, jakieś sprzątamko no głównie to mam mój mąż zrobić ja w tym czasie z psem wyjde a wieczorem kino chcemy iść na "Bękarty wojny" tylko pytanie czy dam radę bo ostatnio bardzo szybko padam spać a że w pracy zadyma to jestem już totalnie wypompowana :happy:

Gosiu jesli masz inną szerokość niz ta srebrna to niestety tak moze być. Ja mierzyłam w tym samym sklepie 8 obrączek i czasem dobry był rozmiar 8 a czasem9. Tą którą wybraliśmy to 9. A w Aparcie nam nie zrobili naszego wymarzonego modelu bo nie robia 8 a 9 była za duza. Niezbyt wychowana pani kazała mi w dziecięcym szukac. Mój mąz tak sie wsiekł ze ją opierniczył i wyszliśmy.

To prawda, że rozmiar obrączki może się wahać o 1 lub nawet 2 rozmiary w górę lub w dół. A to zależy od jej szerokości, grubości i modelu (płaska, wypukła lub wklęsła). Wiem bo pracuję właśnie w Aparcie i jestem zbulwersowana tym jak potraktowała Cię ta Pani, aż wstyd :eek: Bo obrączki są robione w naszych salonach na wymiar, nawet te najmniejsze. Ja sama mam rozmiar "8". Większy problem może być z małymi rozmiarami w pierścionkach bo po prostu niektórych modeli w r. 8 lub 9 nie produkują, lub dany pierścionek jest z wycofywanej już kolecji.

GUCHA zwiększenie obrączki to żaden problem u złotnika-trzeba tylko ją zeszlifwować (mój małż ostatnio musiał sobie powiększyć i zrobił mu to tego samego dnia) Niestety nie wiem jak to wygląda ze zmniejszaniem. Warto podejść do złotnika i zapytać, albo tego kolegę jeśli może to wykonać ;-)

jeszcze trochę i do domciu zmykam, jakieś sprzątamko no głównie to mam mój mąż zrobić ja w tym czasie z psem wyjde a wieczorem kino chcemy iść na "Bękarty wojny" tylko pytanie czy dam radę bo ostatnio bardzo szybko padam spać a że w pracy zadyma to jestem już totalnie wypompowana :happy:

bylam na bękartach. Ale wiecej dowiesz sie sama ;) jak wczujesz sie w film to raczej nie zasniesz, tarantino nie pozowli.

mniami ale miałyście fajne obiadki :) na mnie jeszcze jakaś rybka czeka ale na razie nie dam jej rady :D

Słonko, jak fajnie, że jesteś, jeja jak się cieszę 3_2_27[1].gif

Chciałam Ci podziękować za opis pod moim ciężarówkowym zdjęciem na NK

No a ja też dziś mam rybkę na obiadek, właśnie czekam na mężusia żeby zjeść razem :tak:

reklama
To prawda, że rozmiar obrączki może się wahać o 1 lub nawet 2 rozmiary w górę lub w dół. A to zależy od jej szerokości, grubości i modelu (płaska, wypukła lub wklęsła). Wiem bo pracuję właśnie w Aparcie i jestem zbulwersowana tym jak potraktowała Cię ta Pani, aż wstyd :eek: Bo obrączki są robione w naszych salonach na wymiar, nawet te najmniejsze. Ja sama mam rozmiar "8". Większy problem może być z małymi rozmiarami w pierścionkach bo po prostu niektórych modeli w r. 8 lub 9 nie produkują, lub dany pierścionek jest z wycofywanej już kolecji.

GUCHA zwiększenie obrączki to żaden problem u złotnika-trzeba tylko ją zeszlifwować (mój małż ostatnio musiał sobie powiększyć i zrobił mu to tego samego dnia) Niestety nie wiem jak to wygląda ze zmniejszaniem. Warto podejść do złotnika i zapytać, albo tego kolegę jeśli może to wykonać ;-)
Siuniab szkoda zenie trafilismy na Ciebie. mielibyśmy te obrączki które nam sie marzyły. Te które mamy nam sie tez podobają, ale to juz nie to.
A Pani była bardzo niemiła. z łaska wielka pokazywała nam obrączaki, a jak pytalismy o rozmiary dostępne to za kazdym razem waliła tekst ze dla meza będzie ale dla pani to trzeba by młotek kupic albo pszczołe. myślała ze jest zabawna. Zabawne to było raz ale nie stale , a na koncu tekst o dzieciecym mnie rozwalił a meza doprowadził do gorączki.
A tak kupiliśmy w kobe i nikt nam nie robił problemu ze chce 8 albo 9.

Do góry