reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

A właście tak czytam opis kasiorka i przypomniało mi się, że wam się nie pochwalił, bo wczoraj też odebraliśmy obrączki...mój założył już w sklepie ( nasz znajomy ma ten sklep) a ja powiedziałam, że nie chcę zapeszać i że założę 17 pazdziernika...w domu nie wytrzymałam i okazało się że jest za duża mimo, że mam teraz srebrną na palcu i zmierzył tą srebrą najpierw, aby sprawdzić jaki rozmiar a złota jest i tak za duża...nie rozumiem nic z tego. I od naszego wyjścia ze sklepu zaczął się jemu urlop 2 tygodniowy, więc dowie się o wpadce za 2 tygodnie, tylko czy zdążymy ją zmniejszyć?
Gosiu jesli masz inną szerokość niz ta srebrna to niestety tak moze być. Ja mierzyłam w tym samym sklepie 8 obrączek i czasem dobry był rozmiar 8 a czasem9. Tą którą wybraliśmy to 9. A w Aparcie nam nie zrobili naszego wymarzonego modelu bo nie robia 8 a 9 była za duza. Niezbyt wychowana pani kazała mi w dziecięcym szukac. Mój mąz tak sie wsiekł ze ją opierniczył i wyszliśmy.

reklama
Kasiorku zmęczona to na pewno jesteś, latanie, załatwianie ale pomyśl, jak pięknie będzie w tym dniu...i jacy szczęśliwi będziecie:*

Tak bede szcześliwa, jak mówią mi doświadczone kolezanki to jeszcze podobno za tym zatesknie;-) zastanawiam się co moja psiapsióła i siora wykombinowały na panienskie, bo konspiracja totalna i słyszę tylko komendy, nie przyjezdaj do mamy, ubierz spodnie itd....mam fryzjera na 13:00 i musze wrócić na swoje mieszkanko, z którego mnie odbierze przyjaciółka o 19:00 ehhh ciekawość mnie zżera

Anisen, jak najbardziej kup, bo jeżeli dziecko urodzi się jednak przeciętnych gabarytów to nawet w tych 56 jest zapas, więc w większych wygląda trochę komicznie i jest mu chyba nie do końca wygodnie.

Gucha z tym zmniejszeniem obrączki to raczej nie jest jakaś wielce skomplikowana procedura, więc pewnie spokojnie zdążycie.

Kaaasiorek zobaczysz z jakim namaszczeniem będzie wybierała zabawki dla córeczki (wózek dla lalek musi być odpowiednio lekki i stabilny i co to ma znaczyć że koła niełożyskowane, a jak rower będziecie kupować to już w ogóle wstyd z nim do sklepu wchodzić, przynajmniej u nas tak było i jest do tej pory)

kasiorek no szczerze mówiąc to ja już tęsknie za tymi czasami, kiedy szalało się z moimi przyjaciółkami (dawnymi) na parkiecie, a cały świat miało się w dupie
Więc na pewno tak będzie, że każda z nas prędzej czy pózniej ale pewnie prędzej, zatęskni za szaleńczym życiem singla Super z tym panieńskim, też bym chciała kiedyś taką zabawę przeżyć!

Anisen, jak najbardziej kup, bo jeżeli dziecko urodzi się jednak przeciętnych gabarytów to nawet w tych 56 jest zapas, więc w większych wygląda trochę komicznie i jest mu chyba nie do końca wygodnie.

Gucha z tym zmniejszeniem obrączki to raczej nie jest jakaś wielce skomplikowana procedura, więc pewnie spokojnie zdążycie.
....
Aniu juz sie cieszę na zakupowe szaleństwo :-). Byle tylko juz sie przeprowdzić.

Z tym zmniejszeniem obrączki rożnie. Mojej nie da się tak bez problemu zmniejszyć, bo my mamy 3 kolorowe- białe złoto, czerwone i żółte. A na mojej jest jeszcze maleńki brylancik. tak samo jak tego modelu który wypatrzyliśmy w Aparcie nie da sie zmniejszyć, bo 2 kolory i to w dodatku poprzecznie na siebie nachodzące. Prosto jest z 1 kolorowa byle znów nie było na niej wzorków itp.

Anisen z naszymi obrączkami jest tak samo, po środku białe złoto i sam nasz kumpel od którego kupiliśmy w jego sklepie powiedział, że to potrzeba czasu. najwyżej na ślub założę tą, a po ślubie zmniejszymy:)

Mój mnie już trochę wkurzył przez okres bycia razem, ale na tyle, że potrafimy rozmawiać jak coś jest nie tak... po 2 latach bycia z eks-palantem, któremu nigdy się nic nie chciało, a do tego był zazdrosny jak głupi (w tej bluzce nigdzie nie pójdziesz, bo za ładnie wyglądasz, a ten się na Ciebie popatrzył! itp.), człowiek bardzo dużo się może nauczyć...

znam ja podobnych zazdrośników, ciężko jest z nimi kontrolujesz sie co można a co już nie wypada bo będzie afera :eek:

Ja bardzo się ucieszyłam, bo tak się nastawiam, ale Maciuś marudzi, że chciałby synka, bo chce go na zloty samochodowe brać i przy autku z nim robić hihihihihi co będzie to będzie, widzę że piszecie na temat facetów, ja zanim związałam sie z Maćkiem też byłam w 7 letnim toksycznym związku, wole się nie wypowiadać, ale rozumiem co czuja niektóre z was i zyczę zebyscie znalazły tego jedynego, a frajerom mówimy stanowcze NIEEEE

z dziewczynkami tez się da samochodami bawić itp mój mąż z moją siostrzenica to razem ryby łowią i robaki kopią - on kopie dół a mała wyciąga z niego robaki!!!

reklama
Anisen z naszymi obrączkami jest tak samo, po środku białe złoto i sam nasz kumpel od którego kupiliśmy w jego sklepie powiedział, że to potrzeba czasu. najwyżej na ślub założę tą, a po ślubie zmniejszymy:)

pewnie, po co sie stresować, odrobinę za dużą założysz na ślubie a potem zmniejszycie i nie trzeba sie będzie spieszyć. Mąz będzie miał ułatwione zadanie z jej załozeniem ;-) Jakby była za mała to byłby problem.

Do góry