reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

A właście tak czytam opis kasiorka i przypomniało mi się, że wam się nie pochwalił, bo wczoraj też odebraliśmy obrączki...mój założył już w sklepie ( nasz znajomy ma ten sklep) a ja powiedziałam, że nie chcę zapeszać i że założę 17 pazdziernika...w domu nie wytrzymałam i okazało się że jest za duża mimo, że mam teraz srebrną na palcu i zmierzył tą srebrą najpierw, aby sprawdzić jaki rozmiar a złota jest i tak za duża...nie rozumiem nic z tego. I od naszego wyjścia ze sklepu zaczął się jemu urlop 2 tygodniowy, więc dowie się o wpadce za 2 tygodnie, tylko czy zdążymy ją zmniejszyć?
Gosiu jesli masz inną szerokość niz ta srebrna to niestety tak moze być. Ja mierzyłam w tym samym sklepie 8 obrączek i czasem dobry był rozmiar 8 a czasem9. Tą którą wybraliśmy to 9. A w Aparcie nam nie zrobili naszego wymarzonego modelu bo nie robia 8 a 9 była za duza. Niezbyt wychowana pani kazała mi w dziecięcym szukac. Mój mąz tak sie wsiekł ze ją opierniczył i wyszliśmy.

reklama
Kasiorku zmęczona to na pewno jesteś, latanie, załatwianie ale pomyśl, jak pięknie będzie w tym dniu...i jacy szczęśliwi będziecie:*

Tak bede szcześliwa, jak mówią mi doświadczone kolezanki to jeszcze podobno za tym zatesknie;-) zastanawiam się co moja psiapsióła i siora wykombinowały na panienskie, bo konspiracja totalna i słyszę tylko komendy, nie przyjezdaj do mamy, ubierz spodnie itd....mam fryzjera na 13:00 i musze wrócić na swoje mieszkanko, z którego mnie odbierze przyjaciółka o 19:00 ehhh ciekawość mnie zżera

Anisen, jak najbardziej kup, bo jeżeli dziecko urodzi się jednak przeciętnych gabarytów to nawet w tych 56 jest zapas, więc w większych wygląda trochę komicznie i jest mu chyba nie do końca wygodnie.

Gucha z tym zmniejszeniem obrączki to raczej nie jest jakaś wielce skomplikowana procedura, więc pewnie spokojnie zdążycie.

Kaaasiorek zobaczysz z jakim namaszczeniem będzie wybierała zabawki dla córeczki (wózek dla lalek musi być odpowiednio lekki i stabilny i co to ma znaczyć że koła niełożyskowane, a jak rower będziecie kupować to już w ogóle wstyd z nim do sklepu wchodzić, przynajmniej u nas tak było i jest do tej pory)

kasiorek no szczerze mówiąc to ja już tęsknie za tymi czasami, kiedy szalało się z moimi przyjaciółkami (dawnymi) na parkiecie, a cały świat miało się w dupie
Więc na pewno tak będzie, że każda z nas prędzej czy pózniej ale pewnie prędzej, zatęskni za szaleńczym życiem singla Super z tym panieńskim, też bym chciała kiedyś taką zabawę przeżyć!

Anisen, jak najbardziej kup, bo jeżeli dziecko urodzi się jednak przeciętnych gabarytów to nawet w tych 56 jest zapas, więc w większych wygląda trochę komicznie i jest mu chyba nie do końca wygodnie.

Gucha z tym zmniejszeniem obrączki to raczej nie jest jakaś wielce skomplikowana procedura, więc pewnie spokojnie zdążycie.
....
Aniu juz sie cieszę na zakupowe szaleństwo :-). Byle tylko juz sie przeprowdzić.

Z tym zmniejszeniem obrączki rożnie. Mojej nie da się tak bez problemu zmniejszyć, bo my mamy 3 kolorowe- białe złoto, czerwone i żółte. A na mojej jest jeszcze maleńki brylancik. tak samo jak tego modelu który wypatrzyliśmy w Aparcie nie da sie zmniejszyć, bo 2 kolory i to w dodatku poprzecznie na siebie nachodzące. Prosto jest z 1 kolorowa byle znów nie było na niej wzorków itp.

Anisen z naszymi obrączkami jest tak samo, po środku białe złoto i sam nasz kumpel od którego kupiliśmy w jego sklepie powiedział, że to potrzeba czasu. najwyżej na ślub założę tą, a po ślubie zmniejszymy:)

Mój mnie już trochę wkurzył przez okres bycia razem, ale na tyle, że potrafimy rozmawiać jak coś jest nie tak... po 2 latach bycia z eks-palantem, któremu nigdy się nic nie chciało, a do tego był zazdrosny jak głupi (w tej bluzce nigdzie nie pójdziesz, bo za ładnie wyglądasz, a ten się na Ciebie popatrzył! itp.), człowiek bardzo dużo się może nauczyć...

znam ja podobnych zazdrośników, ciężko jest z nimi kontrolujesz sie co można a co już nie wypada bo będzie afera :eek:

Ja bardzo się ucieszyłam, bo tak się nastawiam, ale Maciuś marudzi, że chciałby synka, bo chce go na zloty samochodowe brać i przy autku z nim robić hihihihihi co będzie to będzie, widzę że piszecie na temat facetów, ja zanim związałam sie z Maćkiem też byłam w 7 letnim toksycznym związku, wole się nie wypowiadać, ale rozumiem co czuja niektóre z was i zyczę zebyscie znalazły tego jedynego, a frajerom mówimy stanowcze NIEEEE

z dziewczynkami tez się da samochodami bawić itp mój mąż z moją siostrzenica to razem ryby łowią i robaki kopią - on kopie dół a mała wyciąga z niego robaki!!!

reklama
Anisen z naszymi obrączkami jest tak samo, po środku białe złoto i sam nasz kumpel od którego kupiliśmy w jego sklepie powiedział, że to potrzeba czasu. najwyżej na ślub założę tą, a po ślubie zmniejszymy:)

pewnie, po co sie stresować, odrobinę za dużą założysz na ślubie a potem zmniejszycie i nie trzeba sie będzie spieszyć. Mąz będzie miał ułatwione zadanie z jej załozeniem ;-) Jakby była za mała to byłby problem.

Do góry