reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
DZIEWCZYNY!!!! na tego nieprzyjemnego grzybka i na te wszytkie infekcje to najlepsze jest zapobieganie LACTACYDEM ( to jest plyn do mycia pochwy)jak sie wyleczycie to uzywajcie go - ja uzywam zaden grzyb mnie nie rusza a mam zwiekszone paleczki kwasu mlekowego ( co zapobiega wszytkim infekcjom!) mimo ze chodze na basen itd :) Polecam dla wszytkich, naprawde jest swietny.

Double aga no hej hej kochaniutka, i po rozwodzie jest ci łatwiej? Lepiej sobie radzisz, niż z byłym mężem? Ale na pewno kontakt macie, z powodu dziecka? Przepraszam, że tak wypytuję, ale ciekawi mnie to. Dla mnie rozwód byłby chyba nie do przeżycia, chyba, że naprawdę byłabym traktowana jak szmata...

dziewczyny kochane, nie martwcie się palantami, ja się rozwiodłam, nawet żałuję, że tak późno... dawałam sobą pomiatać przez całą ciążę i 2 lata po narodzinach maleństwa, byłam strzępkiem nerwów, w obcym mieście, z dala od znajomych choćby i rodziny... w końcu miarka się przebrała i kiedy kolejny raz znalazłam u niego gumki i ślady po obcej babie w naszym mieszkaniu powiedziałam dość, spakowałam małą i siebie i wyniosłam się do innego miasta i nie żałuję,,, nigdy nie żałowałam :)) mimo, że rozwód jest naprawdę tragicznym i wstrząsającym przeżyciem na sali sądowej... jeśli jest Wam naprawdę źle i nie widzicie nadziei na zmianę, czy nie chcecie już widzieć, podążajcie tylko za dobrem dziecka i tym, co mówi Wam Wasze wewnętrzne ja. Oni się naprawdę nie zmieniają...

a jeśli któraś chciałaby pogadać, z chęcią umówię się na kawę albo odpiszę na maila :) wiem, że tak jest łatwiej

Aga - jesteś naprawde dzielna kobieta... Ja wyrzuciłam z mieszkania faceta który przyszedł i oznajmił mi że będzie miał dziecko z inną kobietą. Przez kilka miesięcy niszczył mnie powoli zanim zdecydowałam się na taki krok... a potem poznałam mojego męża...

I może nie da się porównać tego w ogóle - bo u nas nie było maleństwa... ale wiem jedno trzeba mieć w sobie dużo siły....

Kataszone ja lacktacyd używałam, jest to płyn w takiej białej buteletce prawda i strasznie śliczine pachnie. Mi niestety nie pomógł, chociaż bardzo długo go używałam.

dziewczyny kochane, nie martwcie się palantami, ja się rozwiodłam, nawet żałuję, że tak późno... dawałam sobą pomiatać przez całą ciążę i 2 lata po narodzinach maleństwa, byłam strzępkiem nerwów, w obcym mieście, z dala od znajomych choćby i rodziny... w końcu miarka się przebrała i kiedy kolejny raz znalazłam u niego gumki i ślady po obcej babie w naszym mieszkaniu powiedziałam dość, spakowałam małą i siebie i wyniosłam się do innego miasta i nie żałuję,,, nigdy nie żałowałam :)) mimo, że rozwód jest naprawdę tragicznym i wstrząsającym przeżyciem na sali sądowej... jeśli jest Wam naprawdę źle i nie widzicie nadziei na zmianę, czy nie chcecie już widzieć, podążajcie tylko za dobrem dziecka i tym, co mówi Wam Wasze wewnętrzne ja. Oni się naprawdę nie zmieniają...

a jeśli któraś chciałaby pogadać, z chęcią umówię się na kawę albo odpiszę na maila :) wiem, że tak jest łatwiej
Podziwiam Cię i super że jest jak jest, odnalazłaś spokój, dziecku na pewno też jest lepiej i nie będziesz się musiała się z gadem użerac! Ja nie wiem skąd na świecie biorą się tacy faceci żeby nie miec poukladane w glowie to :no: czemu zakładał rodzinę?:no: Jedyny pozytyw to masz swoje Skarbiki:tak::-)

DZIEWCZYNY!!!! na tego nieprzyjemnego grzybka i na te wszytkie infekcje to najlepsze jest zapobieganie LACTACYDEM ( to jest plyn do mycia pochwy)jak sie wyleczycie to uzywajcie go - ja uzywam zaden grzyb mnie nie rusza a mam zwiekszone paleczki kwasu mlekowego ( co zapobiega wszytkim infekcjom!) mimo ze chodze na basen itd :) Polecam dla wszytkich, naprawde jest swietny.

A do tego Lactovaginal - profilaktycznie (to kaspułki dopochwowe z kwasem mlekowym) w buteleczce jest ich 14 więc można np. raz na 2-3 miesiące przez dwa tygodnie pobrać.

ostatnio lekarz mi poradził, że jak chodzę na basen ,co kazdej w czasie ciaży bardzo gorąco polecam, to żeby się zabezpieczyć - mały tamponik, główka posmarowana Clotrimazolum i żaden grzybek się nie przyczepi:tak:

reklama
Kataszone ja lacktacyd używałam, jest to płyn w takiej białej buteletce prawda i strasznie śliczine pachnie. Mi niestety nie pomógł, chociaż bardzo długo go używałam.

ale kochana, trzeba go stosowac non stop.Normalnie jako plyn do higieny intymnej. Jak go odstawilas to sie zakaziłas? bo to nie ma dlugpotrwalego efektu, tylko dorazny.

Do góry