reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Zgadnijcie co robię.... tak, JEM! hehe. To moje nowe hobby!

Mama Sówka:)
co do rzyganka, to Rechotek ma rację! Do lutego Ci przejdzie hehe! No i cieszę się, że wyjazd do Wrocławia był udany - to jest najważniejsze!

Paullla czyli kapitalka! Wow! Do grudnia macie co robić! Ale pomyśl, że dzidziuś już przyjdzie do nowego, pięknego mieszkania.... A Ty będziesz się cieszyć, że przez najbliższe kilka lat masz spokój od kurzu, syfu i hałasu!

MamaSówka - Ty się nie przejmuj tymi wymiotami, tylko się ciesz. Wygląda na to że będdziesz miała najbardziej inteligentne dziecko ze wszystkich nas. Ostatnio czytałam taki artykuł, w którym generalnie chodziło o oto, że im wiecej matka ma mdłości w ciąży, tym dziecko bedzie bardziej inteligentne. Jeśli więc to sięokaże prawdą, to Twoje maleństwo będzie geniuszem. Gratuluję więc Einsteina.
Więc jak by patrzeć tymi kryteriami, to mój Adaś będzie tępy jak strzała! Bo przez całą ciążę miałam 3 dni mdłości i zaledwie 2 rzyganka.... hehe,
Może nie będzie tak źle....

w końcu jesteśmy "takie same" lodówki, a inne to pralki, które nie kumają :)

No tak, inne sprzęty gospodarstwa domowego się nie umywają przy nas! Żadna mikrofalówka nam nie podskoczy!

reklama
Tygrynko Ty urodzisz o terminie śliczne dziecko i tylko to przyjmuje do wiadomości. Wiec racja nie czytaj głupotek. Ja ci powiem wprost przeciwną relacje, dziewczyna trafiła do szpitala z takim krwotokiem ze myśleli ze po dziecku, potem miała kolejne potężne krwawienie w szpitalu mimo leków a urodziła ślicze zdrowe dziecko o czasie. Tyle ze całą ciąze leżała w domu. wiec myśl o tym ze Twój maluszek jest bardzo silny i poradzi sobie z małym plamieniem. Kochany szkrabik juz slyszy wiec mów mu ze go kochasz i zeby był silny. On na pewno będzie spokojniejszy jaki Ty będziesz spokojna.
Co u mnie. przeprowadzamy sie, tylko musze znaleźć firme transportową. Masakra z tym. No i w dalszym ciągu nie do swojego tylko wynajmowane i to w stanie opłakanym, tyle ze połowę tańsze. szukamy cos do kupienia z marnym skutkiem. ludzie powriowali, chcą na zadupiu sprzedać mieszkanie w cenie jak w krakowie centrum. Albo niby sprzedaja ale cos jest ale, np wyprowadzą sie jak znajdą wieksze, mniejsze etcetera. No i w dalszym ciagu na razie musze zapmniec o pokoiku dla Kingi.

wczoraj odebrałam wyniki i trochę mnie lekarz uspokoił bo na 2 poprzednich miałam w moczu bardzo wysoki poziom leukocytów co jest ponoć bardzo niedobre a kuracje nie pomagły ale teraz w miarę wszystko wróciło do nrmy więc ok, poza tym mam cały czas lekką anemię ale jak biorę zelazo to się nie powiększa

jescze muszę się wam poskarżyc co za buraki z ludzi są! jak poszłam robic badania do gabinetu zabiegowego stała w kolejce kobieta w ciąży a później przyszła jakas parka, między czasie odebrałam skierowanie na badanie i ide pod gabinet, siedzi ta parka ale nie świeci się okiemko "nie wchodzić" więc żeby nie wparowac do gabinetu jak ktoś w nim jest na wszelki wypadek pytam się tej parki czy nie więdzą czy w gabinecie ktoś jest na to koleś: "oczywiście jakaś kobieta w ciąży siedzi i teraz to pewnie pani wejdzie (na drzwiach wielka kartka kobiety w ciąży bez kolejki) zrobili by w końcu osobne wejścia bo tak to człowiek nigdy się do tego gabinetu nie wejdzie!!!" :wściekła/y:i cała histria jak to kobiety w ciąży są wszędzie i w każdą kolejkę się wcianają ale się wkurzyłam :wściekła/y:widziałam dokładnie że wcześniej to nikt mu się nie wepchał i kolejki tak naprawdę nie było ale wielkie marudzenie! poza tym on nawet nie wchodził do gabinetu tylko musiał sie namarudzić kiedy pielegniarka wyszła i poprosiła kolejną osobę mówię mu prosze niech pan wchodzi on sie poderwał, dziewczynę wypycha na co pielegniarka popatrzyła na mnie i mówi pani chyba żartuje prosze i mnie prawie siłą wciągneła do gabinetu! ale nie powiem facet mi swoją bezczelnością nieźle ciśnienie podniósł ale cóż są ludzie i parapety!

Anisen na pewno pokoik będzie śliczniutki.
Julisia wez w ogóle nie denerwuj się przez takich ludzi, to są parapety...zobaczymy, jak jego niunia będzie w ciąży, co wtedy zrobi...na każdym kroku spotykamy tak zacofanych ludzi! Ja np. wczoraj wracałam autobusem, ustąpiłam pani starszej miejsce i kto usiadł?! Młoda kobieta, w wieku ok. 25 lat! No do cholery...ale zapytałam " czy pani uważa, że zasługuje bardziej na te miejsce niż ta pani z laską?"
Sóweczko pomyśl, jakie twarde będą nasze bobaski:) Zawsze dadzą sobie radę, nawet przy rzygowinkach...

Tak w ogóle to na tego grzyba dostałam czopki, ale trochę bez sensu bo leczenie nimi trwa 12 dni a ja za 2 tygodnie mam iść na badanie moczu i krwi. przecież w moczu jeszcze w tak krótkim czasie pozostaną "rzeczy" należące do tych czopków...i jak badanie ma wyjść poprawnie?

reklama
[B pisze:
Najeli;4[/B]222577]Zgadnijcie co robię.... tak, JEM! hehe. To moje nowe hobby!

Więc jak by patrzeć tymi kryteriami, to mój Adaś będzie tępy jak strzała! Bo przez całą ciążę miałam 3 dni mdłości i zaledwie 2 rzyganka.... hehe,
Może nie będzie tak źle....

Na pewno nie będzie tak źle (a poza tym to pewnie amerykańscy naukowcy wymyślili), ja tez nie mialam za wiele mdłości w 1 i 2 ciąży, a mam naprawdę mądrego chłopca, może nasze dzieci będą miały iloraz inteligencji 180, a MamySówki 200!!!

Julisia - szkoda słów na tego typa, buraka jednego.
Ale najważniejsze że leukocyty znikają - a one świadczą o jakimś stanei zapalnym w organizmie.
Ja też jestem zadowolona bo wczoraj odebrałam wyniki badania - mocz (dałam na posiew) i wszytko jest ok, a miałam wcześniej bakterię w moczu groźną dla kobiet w ciąży.

Ostatnia edycja:
Do góry