reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

gibaga idź spać kochana!

MadziaTr
gratuluje dzidziusia! Co do ruchów, to ja poczułam właśnie w 17 tygodniu a to moja pierwsza ciąża. Co do płci, to zależy od wielu czynników, min od sprzętu Twojego lekarza i przede wszystkim od samej dzidzi, czy będzie się chciała pokazać!
Ja się dowiedziałam o synku w 13 tygodniu

reklama
O jaaaaaaa ja od ostatniego miesiąca mam 80/40 :confused: tez mi mówili, że za niskie ale nikt nic z tym nie robi :wściekła/y:
Może jeśli miałas tak często to może to normalne nie wiem... może zapytaj jeszcze raz swojego lekarza? u mnie nigdy takiego ciśnienia nie było zawsze ksiązkowe a tu mi tak spadło:-( w domu też mierzyłam dzień wcześniej i było ok a wczoraj cały dzień miałam takie i dziś podobnie:zawstydzona/y: i dziś się kiepsko czuje dlatego leże pod kocykiem;-)

Może jeśli miałas tak często to może to normalne nie wiem... może zapytaj jeszcze raz swojego lekarza? u mnie nigdy takiego ciśnienia nie było zawsze ksiązkowe a tu mi tak spadło:-( w domu też mierzyłam dzień wcześniej i było ok a wczoraj cały dzień miałam takie i dziś podobnie:zawstydzona/y: i dziś się kiepsko czuje dlatego leże pod kocykiem;-)
Ja miałam zawsze niskie ciśnienie i bardzo wysoki puls bo bez zmęczenia mam ok 120/130 ze względu na puls nigdy nie piłam kawy ani nic z "dopalaczy" bo by mi serducho wyskoczyło ale też nigdy nie czułam się ospała czy coś badań narobili mi przez kilka lat sporo i jestem po prostu "inna" ale tak niskiego ciśnienia jak 80/40 to wcześniej nie miałam a lekarz powiedział, że mam się nie stresowac nic groźnego :baffled:
Wypoczywaj jak najwięcej :))))) Ja zawsze byłam w ruchu taka praca wysiłek fizyczny nawet po 10 h dziennie a teraz jak się zastoje to nie wiem co to będzie :p

jakbym chciała urządzic maleńki pokoik dla dzieciaczka. chocby tylko taki kliteczke ale sama. Marzy mi sie pokoik w kolorze cieplutkiej brzoskwini i koloru słonecznego. Dałabym do niego zasłonki w tulipany, na podłodze wykładzina morelowa i mebelki olcha miodowa. na jednej ścianie wymalowałabym tęczę i małego krasnalka wspinającego sie po niej. ehh. na razie marzenia ściętej głowy.
na razie marzymy żeby było gdzie wstawić łozeczko, porozkładać ubranka itp.
Słodziutko....
Ja własnie przeprowadziłam telefoniczną rozmowę z moją szefową :angry::wściekła/y:ahahahhaha co to za głupie babsko jest to brak słów :wściekła/y: Najpierw mi mówi, że stanowisko moje nie będzie na mnie czekało a tera z się mnie pyta dlaczego już od dziś idę na zwolnienie jak się dobrze czuję :-D ogólnie to się tak powydzierałam, że aż mi humor wrócił :-D a słow nie będę cytować bo nie wypada :-D
Ech... szkoda gadać - to wszystko powinno cię upewnić w przekonaniu że dobrze robisz...po macierzyńskim możesz wziąć wychowawczy i szukać czegoś innego albo wrocić na stanowisko na które cię przesuną i też szukać - to tylko praca a najważniejsza jeteś ty i dzidziuś.

Ja jestem na zwolnieniu od 1 września i już chcę do końca być. Dziś właśnie idę na wizytę po kolejne...

Ja zanim poszłam na zwolnienie uprzedziłam szefów że od 1 mnie nie ma i znaleźliśmy zastępstwo :)

Gibaga:Tak Kochana tyle tylko, że tak marudzę nie od czasu ciąży... ja już taka jestem tyle tylko że nie bez powodów...ja kiedyś wam wszystko opiszę...ale kiedyś, bo teraz to nie chce mi się nic prócz wymiotowania...

Przejdzie Ci to słonko... zobaczysz!

Cześć Kobietki !

Kilka dni mnie nie było. Tzn zaglądałam, ale nie pisałam, bo sił i czasu brakowało.

Ostatnie L4 skończyło mi się 10 wrzesnia i postanowilam, ze wroce do pracy. Bo...mnie naprawde tam potrzebuja, szef ma mnie chyba za najbardziej zaufana osobe w firmie, a ja sie naprawde staram zawsze. I wyobrazcie sobie, ze poszlam w poniedzialek i....po 4 godzinach mimo przyjecia spasmoliny i magnezu mialam ciagle twardy brzuch. Wrocilam po 16-ej do domu i lezalam w lozku do wieczora, bo mialam ciagle brzuch jak kamien. Zadzwonilam do lekarza, a on, ze nie moge nic dodatkowo przyjac i ze mam przyjsc rano po L4. No, ale ja twardo rano poszlam do pracy. Po nocy minela mi twardosc brzuszka. Ale w pracy po 2 godzinach zaczelo sie to samo. Ledwo siedzialam. Ale musialam wytrzymac do konca dnia, bo kierowniczka wziela urlop i nie mial kto mnie zastapic. Popoludnie mialam jak dzien wczesniej. Twardy brzuch, do tego bol i klucie w szyjce macicy. Nie przeszlo mi nawet po nocy. I wczoraj rano pogadalam z szefem, nie ukrywam, ze byl zawiedziony....ale powiedzial, ze zdrowie dzidzi najwazniejsze. I pojechalam do lekarza, no i mam L4. Pewnie do konca ciazy juz na nim pozostane....Musze jeszcze zawiezc zwolnienie do pracy.

Ech, chyba nie dane mi pracowac w ciazy....Ta praca niby nie ciezka, ale jednak 8 godzinne siedzenie przed kompem, bez przerw. :tak::tak::tak::tak::tak:

I po raz kolejny Beatko - znów uparcie wróciłaś do pracy kiedy powinnać być w domeczku i dbać o siebie jak nigdy! Dobrze że się zdecydowałaś na zwolnienie - odpoczywaj :)

Ja właśnie sprawdziłam wyniki badań z wczoraj :/ mam za niski hematokryt i muszę powtórzyć badanie moczu :/ kurcze...

Ten pokoik byłby jak z bajki Kurcze szkoda że nie mieszkasz w pobliżu:-(bo już bym Wam załatwiła 3 pokojowe mieszkanko:-(Mieszkanie znajomych jest do wynajecia po remoncie bez mebelków za 350 zl odstępnego miesięcznie bo im nie zalezy bo mieszkają na stałe w anglii a szkoda im sprzedać i szukają dobrych lokatorów:-(

Patrycja szkoda :-(. bardzo tanio, bardzo. Tutaj co 2 mieszkanie stoi puste bo wyjechali do stanów lub do Angli. ale nie wynajmuja . tylko te zgrozowate są do wynajęcia. Górol to jednak górol- wiekszy sknerus i zlośnik to tylko kaszub (kaszubi to podobno górale co nie zdazyli na statek do ameryki)
Dziewczyny czy wiecie moze ile jest dni na zawiezienie zwolnienia od czasu jego otrzymania ? :confused:
ma sie tak jak pisały dziewczyny 2 dni na powiadomienie o przyczynie nieobecnosci i jej długości i 7 dni na dostarczenie zwolnienia. Ja zwonienie noszę sama, wcześniej jak lezałam maz mi woził i nie bylo problemu. Mozna wyslać poleconym ale to ryzykowne.
awwww to uwazajcie na siebie dziwuszki...ja to chyba sie walne spac bo 3.00 rano u mnie a ja sie taaaaaaaaaaaaaak za wami stesknilam ze usiadlam na kompa le teraz to chyba juz pojde.....
Aguś do łozeczka i kolorowych snów. Ja dzis w nocy pewnie będe bo mój mąz musi nadrobic prace i będzie gdzies do 1 pracował (mojego czasu)

Madzia Gratulacje :-). ja czekałam z wiadomoscia o płci do 2 września a ruchy dopiero niedawno poczułam tak naprawdę. Ale za to teraz maleńka szaleje

Beatko odpoczywać w domu i już , zalecenie Lodóweczek. Teraz Twoje zdrowie najważniejsze, Twoje i dziecka. Dadzą sobie radę bez Ciebie, a jak zobaczą ile znaczysz to bardziej docenią. wiec nie ma gadania tylko odpoczywasz.

Jednak muszę zrobic obiad, bo moje Słonce wróci ok 17 głodny jak wilk. Co robicie na obiad? mam jeszcze zamarynowane polędwiczki, brakuje mi zupy i jakiegos warzywka do obiadu.

Ostatnia edycja:
Ja miałam zawsze niskie ciśnienie i bardzo wysoki puls bo bez zmęczenia mam ok 120/130 ze względu na puls nigdy nie piłam kawy ani nic z "dopalaczy" bo by mi serducho wyskoczyło ale też nigdy nie czułam się ospała czy coś badań narobili mi przez kilka lat sporo i jestem po prostu "inna" ale tak niskiego ciśnienia jak 80/40 to wcześniej nie miałam a lekarz powiedział, że mam się nie stresowac nic groźnego :baffled:
To może dlatego masz się nie stresować;-) Bo u Ciebie to normalne ja wszystko miałam niskie nawet puls:sorry2: jeszcze mnie dodatkowo wystraszyła tym pogotowiem już myślałam że ze mną tragicznie:angry: Choć ekg wszyszło poniżej normy:sorry2:

[B pisze:
patrycja214[/B];4187882]Miałam 84/62 czyli stanowczo za niskie:-(
To faktycznie niziutkie, może mała kawka by go troszkę podniosła? Ale wczoraj była też taka pogoda która obniżała ciśnienie, byłam w parku na placu zabaw i matki tam mówiły że im się spać chce, że ciśnienie spadło, ale to nie zmienia faktu że Twoje ciśnienie było zdecydowanie za niskie - pomimo pogody itd., szkoda ze alkoholu nie można w ciązy w Twoim przypadku wskazany byłby koniaczek. A wczesniej na wizytach miewałaś normalne ciśneinie, nigdy nie miałaś skłonności do niskiego ciśnienia a co się z tym wiąże chyba bólów głowy?

To może dlatego masz się nie stresować;-) Bo u Ciebie to normalne ja wszystko miałam niskie nawet puls:sorry2: jeszcze mnie dodatkowo wystraszyła tym pogotowiem już myślałam że ze mną tragicznie:angry: Choć ekg wszyszło poniżej normy:sorry2:
No to świetnie, że wszystko jednak wyszło dobrze teraz tylko zero stresu i dużo wypoczynku :-)

reklama
Anisen co do mieszkania jeśli nie jesteście w 100% przekonani to jeszcze poszukajcie czegoś innego i nie zamartwiaj się tym tak bardzo bo dzidzia tego nie lubi:-(

kalina82 do powrotu z macierzyńskiego jeszcze sporo czasu i wszystko może się bardzo zmienić więc nie martw się na zapas, ja też nie bardzo będę miała gdzie wracać do tej pory byłyśmy we dwie i przyjeli dziewczynę na okres macierzyńskiego mojej szefowej, ale zostanie też na okres mojej nieobecności poza tym jest bardzo dobrą koleżanką szefa więc jej z pewnością teraz przedłużą na czas nieokreślony, a u nas nie ma pracy dla 3 osób więc będzie kicha ale jeszcze dużo się może zmienić do tego czasu

Beata23 - uważaj na siebie dzidzia jest najważniejsza, dbaj o siebie i dużo odpoczywaj!

MadziaTr - witamy w gronie lutówek, co do płci to dużo zalezy od maleństwa czy chce się ujawnić, moje niestety do wstydliwych należy, a ruchy poczujesz z pewnością jeszcze trochę cierpliwości

Do góry