reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Dziewczyny.... niskim ciśnieniem nie powinnyśmy się przejmować, to ponoć normalne "w naszym stanie" - tak mi lekarz mówił na moje ciśnienie!
Dopiero jakby było za wysokie, to oni zaczynają działać, bo to może maleństwu zaszkodzić!

reklama
Ja piję kawkę jedną rano delikatną mrożoną - bo jak wstaje to kiesko się czuję jest mi słabo i mam wrażenie że jak gdzieś pojde dalej to padnę...

Ja mam tak samo, ja wolę poleżeć chwilę dłużej, bo jak szybko wstanę to zaraz mi słabo się robi:(

patrycja214
Kochana a długo leczyłaś to badziewie?:( A jakie leki dostałaś dopochwowe czy doustne?

A teraz z innej beczki. Chciałam zapytać pracujące Lodóweczki czy Wy w ogóle coś robicie w pracy ?
Zawsze miałabym jakieś pocieszenie że nie tylko ja się obijam :-p
Ja odchudzam kobiety :-D poprzez fitness, aerobik ćwiczenia na różnych sprzętach i maszynach i jeszcze miesiąc temu normalnie z nimi ćwiczyłam i to sporo bo w sumie od rana do wieczora później już sie bałam, że może za dużo i mnie szefowa posadziła w recepcji oj jak ja się nudziłam :angry: no a od dzisiaj haj lajf hahahhaha nie będę robić nic o! i już tam nie wróce ;] A Ty Kochana mocno się przemęczasz w pracy ?

Ja mam tak samo, ja wolę poleżeć chwilę dłużej, bo jak szybko wstanę to zaraz mi słabo się robi:(

patrycja214 Kochana a długo leczyłaś to badziewie?:( A jakie leki dostałaś dopochwowe czy doustne?
10 dni bo tyle miałam globulek najlepiej całe opakowanie zużyć;-) Dopochwowe doustnych raczej nam nie dadzą bo mogą zaszkodzić;-)

Gucha90
Nie stresuj się jakimś grzybkiem - będzie ok.
Ja już swoje przeżyłam - jakieś 2 tyg. temu wyszła mi bakteria w moczu i w pochwie - poczytaj sobie - paciorkowiec typu B (groźna w ciąży) i oprócz tego dwa rodzaje grzybów w pochwie. Nadmieniam że cytologia tydzień wcześniej - I grupa i te grzyby to pewnie przez to że przyjmuję dopochwowo luteinę cały czas, a bakteria ponoć znajduje się w przewodzie pokarmowym i sobie przeszła. Dostalismy lekartwa razem z mężem, chociaż nie współżyjemy, ale doktorka mówi że skoro śpimy w jednej pościeli to on też bezwzględnie ma być leczony. Ja nie dostalam antybiotyku, a chyba juz się wyleczyłam, badanie ogólne moczu wyszło ok , a wcześneij było wpisane że bakrerie liczne.

Gucha90
Nie stresuj się jakimś grzybkiem - będzie ok.
Ja już swoje przeżyłam - jakieś 2 tyg. temu wyszła mi bakteria w moczu i w pochwie - poczytaj sobie - paciorkowiec typu B (groźna w ciąży) i oprócz tego dwa rodzaje grzybów w pochwie. Nadmieniam że cytologia tydzień wcześniej - I grupa i te grzyby to pewnie przez to że przyjmuję dopochwowo luteinę cały czas, a bakteria ponoć znajduje się w przewodzie pokarmowym i sobie przeszła. Dostalismy lekartwa razem z mężem, chociaż nie współżyjemy, ale doktorka mówi że skoro śpimy w jednej pościeli to on też bezwzględnie ma być leczony. Ja nie dostalam antybiotyku, a chyba juz się wyleczyłam, badanie ogólne moczu wyszło ok , a wcześneij było wpisane że bakrerie liczne.
O kurcze:-( Nas to zawsze coś dopadnie:sorry2:Trzymam kciuki żeby teraz już nic Cie nie męczyło z tych paskudnych dziadostw:tak:;-)

ja to cisnienie ostatnio bardzo ksiązkowe mam ;)

dzis w nocy bardzo sie przestraszylam .. jesli któraś z Was może pamięta to moja przypadłość ciążowa to 'stawianie sie' macicy.
wiec dzis w nocy w dole brzucha zrobiła mi sie taka wielka kula ze az sie obudzilam i myslalam ze macica peknie mi zaraz razem z brzuchem ..
nie bolało mnie to ale szczerze poiwme ze to strazne napiecie sie czuje i naprawde sie przestraszyłam:szok: na szczescie położyłam się na boku i macica ' puścila'
nigdy przedtem az tak mocno tego nie czułam .. az mam głupie mysli ze mogło sie cos dzidziuiowi stac... a przeciez dzis mam sie dowiedziec jaka plec...
teraz to porzadnie sie boje naprawde.... :(

Buziole kochane, trochę nadrobiłam w czytaniu :-)

MadziaTr ja też jeszcze nie czuje ruchów a już bym chciała, ostatnio pytałam się od czego zależy to, że jedni czują wcześniej drudzy później , powiedział, że od unerwienia macicy i spokojnie po 20 tyg na pewne poczuje a wtedy odrazu bedziecie o tym wiedziały :-). a co do płci ja w 13 dowiedziałam się, że chłopiec a teraz w 17 , że jednak dziewucha :)

Gucha90 jeśli chodzi o humory ja też je miewam , mój mąż czasem nie wie o co mi chodzi.
Mam dni kiedy płacze a zaraz się z tego śmieje - mam nadzieje, że nie myśli, że jestem obłąkana ;-)

Beata23 ja też chciałam wracać do pracy, moi współpracownicy mnie też do tego namawiali.Ale siedzenie 8 godz przed kompem, czasem bez możliwości przerwy i przewijających się około 100 dziennie po różnych napromieniowaniach dała mi do myślenia, że są ważniejsze rzeczy - jak mój skarbuś :)

A tak w ogóle to mocno tyjecie ? Mi przybyło od początku 4 kg myślicie, że to dużo?
Jak tam u Was?

reklama
Do góry