reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Dzień Dobry Śnieżynki:-D Matko jakoś przesądowo się tu zrobiło;-) Ja tam nie wierzę w takie rzeczy komuś się nudziło i nawymyślał pierdół żeby straszyć kobiety w ciąży choć i tak mamy kupe zmartwień... Gdyby wszystko było prawdą to byśmy przez całą ciąże były zamknięte w domu zarośnięte, zapuszczone, zaniedbane...:sorry: Jeszcze by nam się przez to jakaś deprecha włączyła i dzidziuś czułby się jak mama co nie jest zafajną perspekywą:confused2:

reklama
Dziewczyny bez przesady z przesądami. Rozumiem, że nie farbujecie włosów, nie depilujecie się , nie patrzycie przez kuklok, nie zakładacie korali i jak was ktoś wkurzy to potraficie spowodować, żeby komuś sie zalęgły myszy w piwnicy? :eek::-D:-D
ja tam farbuje dzis do kina zakładam korale chodze po kałużach i zachwycam się króliczkami oraz zapatrzyłam się na murzyna wiec chyba gorzej być nie może ha ha ha

ale wam powiem że od wczoraj wieczorem tak mnie łeb napier.....że chyba odjadę zaraz co tu z tym zrobić męczę się jak gupia, a dziś sie ustawilam do kina na : oszukać przeznaczenie w 3d i nie mam zamiaru se odpuścić.......

ja tam farbuje dzis do kina zakładam korale chodze po kałużach i zachwycam się króliczkami oraz zapatrzyłam się na murzyna wiec chyba gorzej być nie może ha ha ha

ale wam powiem że od wczoraj wieczorem tak mnie łeb napier.....że chyba odjadę zaraz co tu z tym zrobić męczę się jak gupia, a dziś sie ustawilam do kina na : oszukać przeznaczenie w 3d i nie mam zamiaru se odpuścić.......
Ja też dzisiaj jadę wieczorem z Mężusiem na oszukać przeznaczenie 4 3D do Rzeszowa:-D:-D widzę że podobne filmy lubimy:-D

A ja posprzeczałam się z mężem o ten film bo ja bardzo chciałm dzisiaj na niego jechać a mój M stwierdził że nie wolno mi się denerwować (zawsze przeżywam takie filmy) więc nigdzie nie jedziemy:-( Bardzo go kocham ale czasami to naprawde przegina z tą troską o mnie:wściekła/y:

Witajcie Lodóweczki hehe, fajne określenie. Ostatnio czuję bliskość do tego sprzętu gospodarstwa domowego, dlatego też od razu mi się to hasło spodobało :-)

My po weselu... było fajnie, orkiestra ta sama co w zeszłym tygodniu u mojej psiapsiółki, jedzenia było naprawdę mało (pierwszy raz takie wesele! szok! normalnie byłam głodna!) ale generalnie było fajnie! Bawiliśmy się do 2 w nocy, każdy wolny kawałek był nasz! (ostatnio szybko się męczę, więc nie doprowadzałam do stanu "dajcie mi tlenu!" hehe).

patrycja214 co do wydzieliny z sutków to ja czasami mam tak delikatnie białego, nie wiem nawet jak to określić. Staniki są suche i nie nasączane tym czymś. Ja do 20 tc mam daleko, ale nie jest tego na tyle dużo, aby się martwić. Nie wiem, czy coś doradziłam...

Tygrynka śliczny ten kotuś! Gdyby nie to, że nie mam warunków na kolejne zwierzątko, to bym też adoptowała takie małe cudo natury!

Znachorka głowa do góry! Koleżanką się nie przejmuj, wiesz jakie inne kobiety są okropne! Tutaj niby wszystko w porządku, a potem noge Ci podłoży i będzie miała do Ciebie o to pretensje! Nie ma co się takimi przejmować!
A co do synka Twojego męża, to wiem dokładnie o czym mówisz! Dziwne, że Twój mąż nie zareaguje, wiedząc, że jesteś zmęczona i chcesz normalnie we własnym domu zaznać trochę ciszy i spokoju! Porozmawiaj z nim na ten temat. Wiem, że nie masz dobrego kontaktu z synem męża, dlatego nie będę "truła" o tłumaczeniu maluchowi. Ale to Twój dom i Ty w nim ustalasz zasady-on się musi dostosować, a nie Ty do niego!
Jak będziesz już miała możliwość, to ustal to z mężem, aby nigdy więcej nie doszło do takiej sytuacji, abyś nie miała nawet odrobiny spokoju!

Tygrynka nie wierz w przesądy! Ja każdego dnia robię coś, czego nie powinnam! Hehe, ale gdybym o tym myślała, to nawet nie miała bym co ubrać, bo nosiłabym brudne ubrania hehe.
To czy pójdziesz na ten pogrzeb powinno zależeć tylko i wyłącznie od Twojego samopoczucia w tym dniu. Wiadomo, nie jest to "impreza" należąca do wesołych i każdy wie, że nie jest rzeczą przyjemną chodzić na pogrzeby. Ale jeżeli jest to Twój wujek, którego lubiałaś i szanowałaś, z którym miałaś bliższy kontakt, to może warto pójść...
Sama oceń , jak znosisz pogrzeby, jak możesz się czuć i czy to jest odpowiedni czas. Żadna z nas nie powie Ci jednoznacznie idź, czy też zostań w domu. Ta decyzja należy tylko do Ciebie-my możemy Ci doradzić :-) Od tego też jesteśmy hehe :-)

Mama Sówka:) nawet nie wiesz jak się cieszę, czytając że się dobrze czujesz! W końcu nadszedł czas pożegnać się z przykrymi dolegliwościami, a cieszyć się ze wszystkiego! Jak dobrze, że i Ty teraz żyjesz pełnią ciąży! (łoo nowe określenie! hehe)

_Pysia_ hehe, masz racje z tymi przesądami!
Gdybym nie farbowała włosów, nie depilowała się itp itd, mój nick na BB byłby YETI :-):-):-)

rechot1sb mój mężu chciał mnie zabrać na ten film w 3D, ale wszystkie poprzednie edycje Oszukać Przeznaczenie, oglądałam z zamkniętymi oczami pod kołdrą, więc powiedziałam, że mogę zgodzić się na Załoga G - to film odpowiedni dla mnie hehe.
Ale chętnie poczytam Waszych opinii na temat nowego Oszukać Przeznaczenie!

My już po obiedzie. Mój mąż cierpi... Wiecie jak to jest z alkoholem - nie dla mięczaków! Hehe, a on mówi, że trenuje na urodziny Adasia, co by mógł dużo za syna wypić :-)
A ja mam teraz spokój. Nikt mi nie truje, nikt nie podgląda i spokojnie mogę pisać :-)

reklama
hej kochane:-) ja dziś wpadam tylko na chwilkę bo odpoczywam z miśkiem cały dzień:-) ja rzadko chodzę do kina bo mój kolega mi nagrywa wszystko na dvd, Oszukac Przeznaczenie4 wg. mnie kiepski tak jak poprzednie cześci, ale to kwestia gustu:-) podobał mi się film "Udręczeni" i "Ostatni dom po lewej", ale nie wiem czy to jeszcze jest w kinach:-) miłego dnia życzę;-)

Do góry