reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Shingle ano nie mam. postawiłam mieso na wywar na zupę. moze bym zrobiła krupnik, dawno nie jadłam. a co do drugiego to musi byc cos co mozna odgrzać. nie wiem o której dzis mąz skonczy prace. Zupe mu zaniose do labory, ale na drugie przyjedzie po pracy albo w trakcie jak sie wyrwie.
Może pójdę na łatwiznę i odmrożę coś co mam już zrobione. W zamrażalniku leżą sobie gołąbki, naleśniki i coś jeszcze. Tak na czarną godzinę. Chyba taka nastała ;-)

Julisia super niespodzianka. hura
ja czasem czuje lekkie jakby motylki w brzuchu. Wyobrażam sobie ze to dziecko i mu odpukuje. czekam na takie prawdziwe kopniaczki

Ostatnia edycja:
reklama
Shingle gratuluje Ci córeńki!:-D
Dzień Dobry Kochane:sorry: Ja dziś mam doła psychicznego ryczę sama do siebie przed monitorem:-( USG mam dopiero 18 września a 16 dzisiejszą cytologie której nie mogła mi zrobić bo mam ostre zapalenie:-( Kazała mi się nie przejmować bo to normalne tylko powiedzcie mi jak:-:)-:)-( Ledwo się tam powstrzymałam przed łzami a jak tylko wyszłam to już nie mogłam się opanować:-:)-:)-(

Miłego dnia Dziewczynki może chociaż dla Was będzie lepszy:sorry:
trzymaj sięm ciotka nie bądź miętka będzie na 100000000% ok trzymam ksciukasy uśmiech proszę....

ja muszę dziś na allegro kupić jakieś spodnie ciążowe bo mojhe mnie już strasznie cisną boje sie że coś sie od tego dziecku zrobi, poza tym nie czuje maleństwa ale czułam je tyl;ko naczczo jak narazie a teraz zaraz jak wstaje to insulina i jechane z jedzeniem wiec może dlatego....bo chyba tymi spodniami to bo nie udosiłam co?????:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:]

ja dziś samopoczucie o niebo lepiej, pomyślałam zę wiele kobiet nawet nie dba o cukry olewa a rodz zdrowe a sie schizuje jak jestem pod opieką specjalisty bez przesady.....jakos to na pewno bedzie........

trzymaj sięm ciotka nie bądź miętka będzie na 100000000% ok trzymam ksciukasy uśmiech proszę....

ja muszę dziś na allegro kupić jakieś spodnie ciążowe bo mojhe mnie już strasznie cisną boje sie że coś sie od tego dziecku zrobi, poza tym nie czuje maleństwa ale czułam je tyl;ko naczczo jak narazie a teraz zaraz jak wstaje to insulina i jechane z jedzeniem wiec może dlatego....bo chyba tymi spodniami to bo nie udosiłam co?????:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:]

ja dziś samopoczucie o niebo lepiej, pomyślałam zę wiele kobiet nawet nie dba o cukry olewa a rodz zdrowe a sie schizuje jak jestem pod opieką specjalisty bez przesady.....jakos to na pewno bedzie........
Dzięki

Nie martw się na pewno maleństwa nie udusiłaś;-) masz już prawie 16 tydzień to ruchy maleństwa możesz czuć albo czasami w ogóle nie poczujesz mimo że sobie tam skacze i szaleje bo jest jeszcze Kruszynką i jeszcze ma czas a za pare tygodni jak Ci zasadzi kopa to na pewno poczujesz:-D czytałam gdzieś że po 22 tygodniu jak nie czujesz dzidziusia przez ponad 48 godzin to trzeba iść do lekarza więc jeszcze mamy czas nie martwmy się:tak: Mnie moje maleństwo raczy swoimi ruchami codziennie koło 10 ja nie wiem co ono takie punktualne i po kim to ma:-) Na pewno nie po mnie:-D

Ostatnia edycja:
Rechot :-) własnie. zgadzam sie, jesteś pod opieka specjalisty i dlatego będzie tylko dobrze , bardzo dobrze.

ja ostatnio kupiłam na targu takie fajne ciążowe (lekko elastyczne). Tylko muszę je skrócić. Mam teraz 3 pary spodni, w tym jedne letnie. Dam radę, bo do pracy nie będę chodzić. dałam za nie 80 zł i się opłacało bo wygladają super elegancko. wypatrzyłam sobie w sklepie ciazowym fajne rybaczki ale cena 250zł mnie zabiła

Rechot :-) własnie. zgadzam sie, jesteś pod opieka specjalisty i dlatego będzie tylko dobrze , bardzo dobrze.

ja ostatnio kupiłam na targu takie fajne ciążowe (lekko elastyczne). Tylko muszę je skrócić. Mam teraz 3 pary spodni, w tym jedne letnie. Dam radę, bo do pracy nie będę chodzić. dałam za nie 80 zł i się opłacało bo wygladają super elegancko. wypatrzyłam sobie w sklepie ciazowym fajne rybaczki ale cena 250zł mnie zabiła
U mnie ciężko cokolwiek znaleźć ładnego ciążowego:-( Na razie chodzę w dresach mam dwie pary rybaczków i dłuższych są wiązane na sznurek bez gumki także nie uciskają mnie i są baaardzo wygodne:tak: Za rybaczki zapłaciłam po 20 zł a za dłuższe 30zł za parę;-) oprócz tego miesiąc temu zaopatrzyłam się w jedną parę ciążowych spodni doszłam do wniosku że jedna para na razie mi wystarczy bo i tak to tylko na parę miesięcy a ceny są kosmiczne:szok: Akurat cieszę się że jestem w ciąży teraz idzie zima mam w szafie pełno sweterków które idealnie się nadają choć szukam intensywnie czegoś ładnego ciążowego ale ciężko coś znaleźć:-(

Powiem Wam dziewczyny, że ja kupiłam ostatnio ciążowe spodnie za 88zł, ale one są z materiału i muszę się jeszcze w jakieś jeansy zaopatrzyć na zimę, bo straszny zmarzluch jestem:-p w tym sklepie ciążowym można już jakieś nawet fajne kupić od 100zł, więc za jakiś czas będę musiała się tam wybrać:-D ale innych rzeczy nie mam zamiaru tam kupować, bo są np. fajne bluzeczki z długim rękawem z napisem na brzuchu "WYCHODZĘ ZIMĄ":-D ale bagatela kosztują około 90zł, więc to jakaś paranoja:szok:

Ostatnia edycja:
Anisen, Shingle - dzięki dziewczyny rzeczywiście super uczucie ja już w sumie w 19 tyg i troche się zaczynałam martwić że nic jeszcze nie czuję ale teraz już jestem spokojna:-D

no to chyba wszystkie dzisiaj jakąś szafową inwentaryzacje miałyśmy, bo ja tez doszłam do wniosku że musze sobie jakieś spodnie kupić. do tej pory było ciepło i miałam wiele spódnic, sukienek w których nic mnie nie uciskało ale np ulubione jaensy to już w połowie 3 mies. do szafy odłożyłam, eleganckie spodnie tez miałam mocno dopasowane więc nawet nie próbuję, została mi ostatnia para jeansów ale ona juz zaczyna być za bardzo doposawana:eek: a co do cen ciuchów ciążowych w sklepach to koszmar niedość że wcale to nie jest takie ładne to jeszcze za spodnie min 180zł :szok: patrzyłam trochę na allegro chyba sie na jedne zdecyduję cena ok 80-90 zł także trochę lepiej, ale że jeszcze trochę pochodzę do pracy to jeszcze potrzebuję min ze 2 pary eleganckich no i jakieś spódnice a nic ciekawego nie ma:-(
ale jeden zakup to mi sie udał:happy: w sobote kupiłam sobie płaszczyk zimowy w resersed:tak: nie jest on typowo ciążowy ale taki mocno rozszerzany do dołu więc z pewnością nawet na finischu będę w niego się mieścić a potem też normalnie mogę w nim chodzić:tak: bie planowałam tego zakupu ale jak trafiłam to sobie kupiłam bo stwierdziłam ze jak będę już potrzebowala to z pewnością nic nie znajdę

Shingle gratuluje Ci córeńki!:-D
Dzień Dobry Kochane:sorry: Ja dziś mam doła psychicznego ryczę sama do siebie przed monitorem:-( USG mam dopiero 18 września a 16 dzisiejszą cytologie której nie mogła mi zrobić bo mam ostre zapalenie:-( Kazała mi się nie przejmować bo to normalne tylko powiedzcie mi jak:-:)-:)-( Ledwo się tam powstrzymałam przed łzami a jak tylko wyszłam to już nie mogłam się opanować:-:)-:)-(

Miłego dnia Dziewczynki może chociaż dla Was będzie lepszy:sorry:
Hej śniezynki, własnie zajadam zupkę kalafiorową i czytam zaległe posty, Patrysiu kochana nie przejmuj się ja właśnie wyleczyłam stan zapalny, i tak lekarz mi mówił, że jeszcze muszę zażywac Lactovaginal by wszystko wróciło do normy...generalnie to ja często miewam te stany zapalne a też dbam o higienę używam Lactacyd i te chusteczki, mam jeszcze inny płyn z kory dębu osobny ręcznik do tych miejsc, ale i tak się od tego nie uchronimy;-) na pewno będzie wszystko oki buziiiii od Kasiorka

reklama
Hej śniezynki, własnie zajadam zupkę kalafiorową i czytam zaległe posty, Patrysiu kochana nie przejmuj się ja właśnie wyleczyłam stan zapalny, i tak lekarz mi mówił, że jeszcze muszę zażywac Lactovaginal by wszystko wróciło do normy...generalnie to ja często miewam te stany zapalne a też dbam o higienę używam Lactacyd i te chusteczki, mam jeszcze inny płyn z kory dębu osobny ręcznik do tych miejsc, ale i tak się od tego nie uchronimy;-) na pewno będzie wszystko oki buziiiii od Kasiorka
Dziękuje Ci za słowa otuchy:tak: No właśnie też dostałam ten Lactovaginal i ile go bierzesz bo mi kazała przez 6 dni na noc brać ale nie wiem czy to nie za mało:-( Bo w opakowaniu jest 10 tych globulek... Dziękuje ja też Was mocno całuje:-D

Do góry