reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Mama sówka- ja mialam nerwobole te miedzyzebrowe i w klatce piersiowej, oddychac i ruszac sie nie moglam, na wymioty mi sie zbieralo a kulo ja nie wiem! myslalam ze nie wytrzymam ! ale ze w domu mam opieken kardiologiczna to od razu stwierdzili mi nerwobol i dali bezpieczna w ciazy dawke rozkurczaczy. Bardzo bardzo bardzo sie męczylam bez tego.To baaaaaaaaaardzo boli!

kataszaone a możesz mi napisać jakie tabletki mogę wziąć jakby mnie tak znów bolało??? Ale coś takiego co nie jest oczywiście na receptę i co mogę brać w ciąży:-D

Na szczęście do tej pory nie wymiotuję i ból złapał mnie, ale malutki i tylko na chwilkę:tak: mogę już coś normalnie zjeść, więc jest troszkę lepiej:-) buziaczki kochane i kolorowych snów:-D

reklama
No pięknie, zostawić Was na chwilkę a tu co najmniej dwie stronki nowych postów :)

Kaasiorek84 Akademia Pampers jest w Poznaniu??Bo o ile pamiętam, Ty jesteś z Poznania, tak?

Julisia widzę, że też wcinasz 7daysy, to mój pokarm dyżurny, aż zaczęłam się martwić, że coś ze mną nie tak :D

co do obiadku, od paru dni mamy wersję "wygodną i szybką" - mężuś lata po makaron ze szpinakiem do Sphinxa bo tylko to mi wchodzi i jakoś nie ma zamiaru wracać.. Mam nadzieję, że ochota na mięsko mi kiedyś wróci :D
hej rybki:) tak jestem Poznanianką:-) będziemy mogły się spotkać kiedyś, możliwe, ze jutro też pójdę na tą Akademię, bo kumpelkę chcę zaciągnąć, ujawnijcie się kto jeszcze jest z Poznania lub okolic:-) a dla Mamy sówki buziaczki, by lepiej się poczuła:*****

Witam się wieczorowo :-D

MamaSówka coś Ci ta ciąża nie służy. Mam nadzieję że wszystkie bóle i inne nieprzyjemne aspekty ciążowe zostawią Cię w spokoju na zawsze :tak:

Najeli kochana koniecznie powiedz lekarzowi o tych twoich ciśnionkach. Kiedy masz najbliższą wizytę

Rechot bidulko kochana - musisz dać radę dla waszego Maleństwa.
Na BB są dziewczyny z cukrzycą ciążową. Może coś Ci doradzą.
https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/cukrzyca-ciazowa-21291/ tu je znajdziesz.
A ja znalazłam takie coś :

Przykładowy jadłospis dla kobiety w cukrzycy ciążowej:

I Śniadanie:

Herbata, 1/2 bulki, chleb razowy 60g, margaryna 10g. ser twarogowy 25g ze szczypiorkiem, owoce sezonowe-czereśnie 100g.

II Śniadanie:

Napój z kefiru 125g i barszczu czerwonego, pieczywo chrupkie, jabłko 50g, surówka z sałaty zielonej, rzodkiewki i pomidora.

Obiad:

Zupa z groszku zielonego konserwowego 150 g. z grzankami- bulka 25 g, kurczak duszony w jarzynach 55 g, ćwikła, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki 160 g, olej do przyrządzania potraw, kompot z moreli.

Podwieczorek:

Maliny z jogurtem (razem 200g), herbatniki 30g

Kolacja:

Ryz 45g z papryka, cebula i wędlina chuda 25 g, sałatka z marchwi, fasolki suszonej 10 g i jabłka 50 g, olej 5 g, herbata owocowa.

Przykładowy jadłospis dla kobiety w ciąży z cukrzycą insulino-zależną na 2400 kcal.

I Śniadanie: 490 kcal, 6,36 WW,

Zupa mleczna z kaszą manną
Bułka wrocławska, wędlina, pomidor, sałata
Pomarańcza,

II Śniadanie: 245 kcal, 2,2 WW,

Herbatniki,
Sok grejpfrutowy,

Obiad: 732 kcal 2,77 WW,

Zupa jarzynowa,
Klopsiki wołowe w sosie koperkowym,
Ziemniaki,
Surówka- buraczki,
Kompot truskawkowy,
Owoc kiwi,

Podwieczorek: 246 kcal, 1,45 WW,

Kanapka-bułka graham z żółtym serem, pomidorem,
Owoc-brzoskwinia,

Kolacja: 489 kcal, 4,06 WW,

Kanapka z bułką wrocławską, serem twarogowym, dżem bez cukrowy,
Jabłko,
Sok z czarnej porzeczki,

Posiłek przed snem: 242 kcal, 2,47 WW

Kanapka-chleb z szynka, sałatą,Jogurt naturalny,Mandarynka, Jadłospis zawiera ogółem 2445 kcal i 17 WW.

Mam nadzieję że coś Ci pomoże.

Buziaczki Śnieżynki

rechot1sb współczuje Ci! Właściwie nie wyobrażam sobie, jak się możesz czuć, dla mnie było by to niewyobrażalne ciernienie... zresztą Ty na pewno gorzej się czujesz! Głowa do góry!

shingle wizytę mam 11.09 . Siostra dała mi ciśnieniomierz do domu i teraz będę regularnie mierzyć. Nawet chyba zrobię sobie mini kalendarzyk aby pokazać lekarzowi. Mierzyłam teraz i nadal takie niskie, ale czuję się zdecydowanie lepiej niż rano.

Mamo Sówko 3mam kciuki, aby było dobrze!

Dobranoc Śnieżynki i do juterka!
P.S. Ma ktoś jutro wizyty?

:-)Dzień dobry Dziewczynki
ja już na nogach od 5, jak to bywa ostatnio ale dziś mam laptopa w pracy, więc troszkę poczytam i mooooże choć w części nadrobie zaległości z BB:tak:
miłego dzionka życzę bez nerwobóli i innych dolegliwości... ;-)

Dzień dooooobry :-):-)

Na szczęście do tej pory nie wymiotuję i ból złapał mnie, ale malutki i tylko na chwilkę:tak: mogę już coś normalnie zjeść, więc jest troszkę lepiej:-) buziaczki kochane i kolorowych snów:-D

Dobrze, że już powoli ustępują Ci te wymioty... ;-) Oby było coraz lepiej ;-)

A ja wczoraj padłam do łóżka nawet nie wiem kiedy, byłam wcześniej na spacerze z Misiem...chyba chodziliśmy ponad 3 godziny, ale potem fajnie się spało :-) Oczywiście wczoraj kurier nie przyszedł i znów muszę dzisiaj tyłek kisić w domu i czekać na niego :baffled::-p:-p Idę zrobić napad na lodówkę ]:->

Miłego poranka Dziewczynki :-)

U nas pogoda do bani. Czyżby jesień przyszła ?
Ja znowu nieprzytomna siedzę w robocie... Jutro muszę zanieść mocz do badania, bo w poniedziałek idę na wizytę do państwowego. Ciekawe czy już teraz dostanę skierowanie na USG połówkowe - na genetyczne nie dostałam bo gin powiedziała że nie dam rady się zapisać (byłam na wizycie w 11tc). No i się dogadałam z szefową więc wezmę zwolnienie :-)

Kobitki która idzie dzisiaj do lekarza ?

Miłego dnia

Dzień dobry księżniczki:-)

U nas tez jakoś jesiennie - dlatego z utęsknieniem wyglądam wtorku! Kostium zamówiony przyszedł i jest idealny na rosnący brzuszek :)

Tylko ta pogoda strasznie psuje samopoczucie - przypuszcam że Wam wszystkim - zrobilam sobie lekka kawusie i siedzę.

W pracy już nie wiele do roboty, po pracy do lekarza, ale tylko po zwolnionko... i właściwie od poniedziałku się lenię.

Mama sówka - bidulko kiedy ty się wreszcie cudownie poczujesz? Trzymam kciuki za JUŻ!!

Miłego dnia słoneczka :)

reklama
Do góry