reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Moja koleżanka poszła na takie "lewe" zwolnienie i zadzwoniła do ZUS i powiedziała że ona słyszała że mają być kontrole a jej może nie być w domu, na co oburzona pani zapytała gdzie się będzie "włóczyć" jak ma na zwolnieniu nakaz leżenia odpowiedziała że jedzie do swojej mamy bo mąż cały dzień jest poza domem i nie ma jej kto obiadu ugotować i podać. No i się okazało że nie musisz leżeć w miejscu zamieszkania czy zameldowania. ;-)
Jestem przygotowana na wypadek kontroli. Niech mnie wezmą - udowodnią że w ciąży nie jestem ?

reklama
Dziwny jest ten ZUS. Wiadomo , że kobieta w ciąży może być na zwolnieniu i ma do tego prawo. Ale nie jest więźniem i nie musi siedzieć w zamkniętych ścianach!
Chore to jest!

Najeli są 2 rodzaje zwolnienia- lezące i można chodzić. mi teraz lekarz wystawił to drugie wiec spokojnie chodzę po mieście ale wcześniej bałam się wychodzić żeby mnie z pracy nie zobaczyli. Najwyżej rano, mogłam wtedy powiedziec ze ide na badania do laboratorium.
jutro ide do pracy bo musze ustalic moje godziny wiec tez sie nie bede krępować ze na zwolnieniu a chodzę

Rechot1sb trzymaj się jakoś się ułoży ale czeka cię niestety wiele wyrzeczeń

co do zwolnień L4 to też miałam problem z ich otrzymaniem do tej pory wziełam tylko na 1 tydzień (nie chciałam wykorzystywać urlopu) ale było wielkie halo a zwolnienie brałam u lekarza ogólnego który zreszta zawsze robi wielki problem z wszystkiego

a wpracy dzisiaj mamy taka zadymę i problemy ze mimo iż się strasznie staram to jestem mocno zdnerwowana tymi sprawami ach idę teraz na obiad może z pełnym brzuszkiem troche sie uspokoję:baffled:

Cześć brzuchatki jak narazie nie jest źle muszę się z tym oswoić...jakoś to będzie...bardziej martwi mnie to łożysko....:szok:

idź do 3 lekarza. bo jeden nawet nie wspomniał, drugi zdiagnozował wade. A 3 pewnei Ci wszystko wyjasni. Lekarze są masakryczni.

Co do mojej wizyty, to ja tylko spytałam lekarza czy może l4, ale poiwedział ze nie ma takiej potrzeby. Nie nalegałam. Za to z moją lekarką musiałam walczyc, żeby mi nie dawała l4 :-).
Chciałam pracować jeszcze ze 2-3 miesiące, ale nie mam już ochoty. Drugi raz antybiotyki biore i zastanwiam sie czy nie pora zadbać o siebie.

Cześć kochane śnieżynki:-) właśnie wróciłam z Akademii zdrowego rozwoju Pampers, mówie wam fajna sprawa:-) rechot co się stało??? bo mnie zmartwiłaś... widzę, że muszę sprawdzić posty

hmmmm nadrobiłam zaległości, rechot wiem, że to łatwo mówić bo ja też jestem panikara, ale nie martw się wszystko będzie ok przesyłam buuuuuuuzioleeeeeeeee dla Ciebie i dzidzi:*******, a co do L4 to ja jestem na zwolnieniu od 7/8 tyg i non stop dostaje nowe, moj lekarz sam mi to zaproponował i słusznie bo nie chcę się męczyć, mówił, że może mnie wyłaczyć z obowiazku pracy do rozwiazania, a zus nie sprawdza cięzarnych, zwłaszcza tych, które mogą chodzić...

reklama
A ja głodna jestem i mnie głowa znowu boli...:wściekła/y: Ale już zauważyłam że jak walnę kawkę to mi prawie przechodzi. Pewnie mam ciśnienie do bani:crazy:.

Do góry