reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Madzia8310 - właśnie zauwazyłam że idziemy równiutko :)
Nie martw się za bardzo bo to tez fasoleczce nie pomoże - na pewno będzie OK!! :)

reklama
czesc dziewczynki:)
mi dzis lepiej...wczoraj po tej ciezkiej nocy mialam calkiem mily dzien:) za to dzis w pracy ledwo usiedzialam...czulam takie zmeczenie, ze w polowie dnia marzylam tylko o tym, zeby sie polozyc...mdlosci jeszcze nie mam, ale pewnie jeszcze wszystko przede mna...Chociaz moja bratowa wcale nie miala mdlosci :)
A jak mi sie uda wcisnac w termin, to jutro pierwsza wizyta u doktora...ciekawe c powie...troche sie boje....

Padam z nog....
Czy Wy tez jestescie takie zmeczone?

Czesc dziewczyny sory ze wczoraj sie nie pozegnalam ale padlam a dzis dopiero teraz moglam otworzyc strone do poludnia byly z tym problamy , ja mdlosci mam od tygodnia pozatym piersi juz usosly i brzuch sie lekko zaokroglil moze dlatego tak wczesnie juz rodilam .

mi tez piersi urosly, brzuszek sie jakby lekko zaokraglil...chyba, ze to efekt ogromnego apetytu jaki mialam ok. 2 tyg przed ujrzeniem 2 kreseczek na tescie...

strasznie boli mnie glowa...slyszalam, ze w ciazy to czesta przypadlosc...myslicie ze to prawda?

kejt faktycznie idziemy łeb w łeb....fajniutko :tak: Ciekawe jak będzie z porodem...??

kalina ja tez jestem meeega zmęczona i nawet jak się uda przy moim głośnym trzylatku to robię krotką drzemkę w ciągu dnia...dziś się udało :tak:
A jeśli chodzi o ból głowy- mam tak samo...w sumie codziennie mnie boli..raz dłużej, raz krócej....
A teraz kładę się na kanapie i idę oglądać Pearl Harbor...
Buziaki

A ja w przeciwienstwie do Was wogole nie mam boli glowy, a jesli nawet to nie trzymaja dlugo. I mnie to bardzo cieszy bo ja normalnie cierpie na migreny i to baaardzo mocne a w ciazy nie moge brac moich lekow, poniewaz sa zbyt silne. I troche sie tego balam. A tu taka neispodzianka :-)

Ja wlasnie kocze siedziec nad notatkami do examinow. Na dzisiaj mi wystarczy bo juz ledwo patrze na oczy :sorry:

Jutro do gina na pierwsza wizyte i juz nie moge sie doczekac :tak:

Spokojnych snow!

LUCZYNKA- to jutro zobaczysz/usłyszysz bijące serduszko:tak::tak::tak:
Daj znać jak tam po wizycie:)
MADZIA- własnie tego sie obawiam ze w drugiej ciązy juz sie tak nie pobycze i nie poodpoczywam jak w pierwszej. No ale nic my jakoś przezyjemy te 9 miesiecy a wazne jezt aby dzidzi było zdrowe

Ostatnia edycja:
Mi druga blada kreseczka pokazala sie w urodziny - 12 czerwca! taki mam prezent :D i z kalkulatorków również wychodzi 21 luty więc - WITAM DZIEWCZYNKI!
Ja zapisałam się na wizyte dopiero 6 lipca - nie ma chyba sensu isc wczesniej... chce juz wszystko widziec :D
Jutro pojde jeszcze zrobic betę - żeby mieć 1000 000% pewności (bo mimo 3 testów nie mogę w to uwierzyć!!) :-)
witaj na lutowkach:-):-):-) dawaj zaraz wynik bety jak tylko bedziesz miala...
Dziękuję za ciepłe słowa. Gosieńko - ja też stosuję luteinę 2 razy dziennie i też mi wycieka. Podobno jest lepsza niż doustna. Jakoś sobie radzę, stosuję wkładki. Pozdrawiam - widzę że jesteśmy sąsiadkami - ja jestem z Krakowa.
no to czesc krajanka... moze sie kiedys nawet spotkamy?? do ktorego lekarza chodzisz?? i w ktorym szpitalu chcesz rodzic??
ja tez stosuje luteine ale nie jest tak zle, lekarz mowil ze moze mnie cos piec ale ja raczej nic nie czuje.. dziewczyny a luteina na co dokladnie jest? bo ja 1 raz biore...
to naturalny progesteron - podtrzymuje ciaze...
Ja dziś przezyłam moje pierwsze poranne mdłości - złozyło mnie nagle i na chwilę ale baaardzo skutecznie...
gratuluje - mnie jeszcze nie mecza i mam nadzieje omina szerokim lukiem jak w pierwszej ciazy...
a pobolewaja was czasem jajniki albo podbrzusze? bo ja czasem jak sie gwaltownie rusze to czuje jakby mnie tak cos pociagnelo...
A duphaston to to samo co luteina? czy ma jakies inne wlasciwosci?
duphaston to sztuczny progesteron - ponoc lepszy - jak chcesz dokladne info to poszulaj w necie ulotek...:-):-):-)
A jesli chodzi o rozstepy czy te bardziej doswiadczone mamusie moglyby sie wypowiedziec? bo ja czytalam ze powinno sie zaczac stosowac krem na rozstepy juz od poczatku ciazy. Moja mam z kolei nic nie uzywala i nie zrobil jej sie ani jeden rozstep.
ja stosowalam w pierwszej ciazy Fissan jak tylko zaczal brzuszek rosnac i nie mam ani jednego rozstepu ale na piersiach mam bo tak szybko urosly:-):-):-) nie wiem jednak czy to jest kwestia kremow - na pewno pomagaja ale czy w gre tu nie wchodzi kondycja skory, genetyczne uwarunkowania i wiek?? kto tam wie?? mam nadzieje, ze nie bede miala w tej ciazy tez...
Padam z nog....
Czy Wy tez jestescie takie zmeczone?
ja tez ciagle tylko bym polegiwala i odpoczywala - nie mam sily zajmowac sie domem....daj znac po wizycie...
ja na poczatku, teraz juz mniej.. ale za to mam niesmaowite sny.. i moge spac 12h
:-):-):-) ja tez...
mi tez piersi urosly, brzuszek sie jakby lekko zaokraglil...chyba, ze to efekt ogromnego apetytu jaki mialam ok. 2 tyg przed ujrzeniem 2 kreseczek na tescie...

strasznie boli mnie glowa...slyszalam, ze w ciazy to czesta przypadlosc...myslicie ze to prawda?
chyba tak - mnie tez boli - czesciowo moze to byc przez luteine czy duphaston...

reklama
Do góry