reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
Witam kolejen nowe Mamusie-Gratulacje!

MeKlaudia mnie rowniez imie Nikodem bardzo sie podoba :tak:slodki maly Nikoś ;-)no i oczywiscie zagladaj do nas caly czas:tak:

Zuziu ja tez odpiero ide do lekarza, wizyte mam we wtorek mozna powiedziec ze w nocy bo o 21:15 :eek:

A ja juz po examinie. Na szczescie babka dala ten sam co ostatnio wiec wszystkie odpowiedzi spisalam ze sciagi :-p wyniki beda w sobote dopeiro ale jestem dobrej mysli :-) a teraz zmykam spac.

Spokojnych snów Ciężaróweczki :-)

cześć dziewczyny....
chciałam do was dołączyc....Ja od wczoraj wiem ze jestem w ciaży...
według miesiączki termin na 21 luty...:-)
Jesteśmy w UK wiec moja ciąża będzie inaczej prowadzona i zanim ja zobacze moje maleństwo na monitorze minie jeszcze kilka tygodni....
Niestety zanim dowiedziałam sie o ciaży złapałam wirusa jakiegoś i miałam wysoką temperaturę....2 dni mnie trzymało...mam nadzieję że z fasolką wszystko ok...
Jedyny objaw jaki w tej chwili czuję to totalnie zmienne nastroje....często mam nerwy nie wiadomo o co....:eek: biedna moja rodzinka...:shocked2:
Mam już trzyletniego synka- Filipa...więc czekamy na małą siostrę lub braciszka...:tak:

Mi druga blada kreseczka pokazala sie w urodziny - 12 czerwca! taki mam prezent :D i z kalkulatorków również wychodzi 21 luty więc - WITAM DZIEWCZYNKI!

zuzia08- nie jestes sama, ja tez jeszcze u gina nie bylam. Dopiero mam wizyte na 6 lipiec. Mieszkam w usa i tutaj dopiero jest pierwsza wizyta pomiedzy 8 a 10 tygodniem.

Ja zapisałam się na wizyte dopiero 6 lipca - nie ma chyba sensu isc wczesniej... chce juz wszystko widziec :D

Jutro pojde jeszcze zrobic betę - żeby mieć 1000 000% pewności (bo mimo 3 testów nie mogę w to uwierzyć!!) :-)

Mi druga blada kreseczka pokazala sie w urodziny - 12 czerwca! taki mam prezent :D i z kalkulatorków również wychodzi 21 luty więc - WITAM DZIEWCZYNKI!

Ja zapisałam się na wizyte dopiero 6 lipca - nie ma chyba sensu isc wczesniej... chce juz wszystko widziec :D

Jutro pojde jeszcze zrobic betę - żeby mieć 1000 000% pewności (bo mimo 3 testów nie mogę w to uwierzyć!!) :-)

Witaj i pisz jak najczęściej :tak: No i GRATULACJE :-) To dzidziuś rzeczywiście super prezent zrobił ;-)

Moje dziecko dopiero wstalo :shocked2::laugh2: Spioch maly, ale za to pewnei pojdzie spac odpiero okolo 21-22 :sorry:
Ciekawe jaka bedzie pogoda, bo chmur u nas cale mnostwo ale sloneczko niesmialo sie zza nich przebija.

Miłego dnia :-)

Hej Dziewczynki

a ja dzisiaj w pracy... ale zostaje tylko kilka godzin, po 2 tygodnich nieobecnosci musze nadrobic kilka zaleglosci. Rano sampopoczucie - masakra - musialam sobie wmuszac snaidanie na sile bo wiedzialam,ze jest to jedyne wyjscie zeby sie dobrze poczuc... :no:

Dziękuję za ciepłe słowa. Gosieńko - ja też stosuję luteinę 2 razy dziennie i też mi wycieka. Podobno jest lepsza niż doustna. Jakoś sobie radzę, stosuję wkładki. Pozdrawiam - widzę że jesteśmy sąsiadkami - ja jestem z Krakowa.

ja tez stosuje luteine ale nie jest tak zle, lekarz mowil ze moze mnie cos piec ale ja raczej nic nie czuje.. dziewczyny a luteina na co dokladnie jest? bo ja 1 raz biore...

Hej Dziewczynki

a ja dzisiaj w pracy... ale zostaje tylko kilka godzin, po 2 tygodnich nieobecnosci musze nadrobic kilka zaleglosci. Rano sampopoczucie - masakra - musialam sobie wmuszac snaidanie na sile bo wiedzialam,ze jest to jedyne wyjscie zeby sie dobrze poczuc... :no:

Ja dziś przezyłam moje pierwsze poranne mdłości - złozyło mnie nagle i na chwilę ale baaardzo skutecznie...

reklama
Luteina to żeński hormon - może pomóc utrzymać ciążę. Prawdopodobnie jak już zaczęłyśmy brać to nie można przestać do około 20 tygodnia ciąży. W pierwszej ciąży brałam od 7 tyg. i luteinę i duphaston - dziecko urodziło się zdrowiuteńkie.

Do góry