reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
Witam kolejen nowe Mamusie-Gratulacje!

MeKlaudia mnie rowniez imie Nikodem bardzo sie podoba :tak:slodki maly Nikoś ;-)no i oczywiscie zagladaj do nas caly czas:tak:

Zuziu ja tez odpiero ide do lekarza, wizyte mam we wtorek mozna powiedziec ze w nocy bo o 21:15 :eek:

A ja juz po examinie. Na szczescie babka dala ten sam co ostatnio wiec wszystkie odpowiedzi spisalam ze sciagi :-p wyniki beda w sobote dopeiro ale jestem dobrej mysli :-) a teraz zmykam spac.

Spokojnych snów Ciężaróweczki :-)

cześć dziewczyny....
chciałam do was dołączyc....Ja od wczoraj wiem ze jestem w ciaży...
według miesiączki termin na 21 luty...:-)
Jesteśmy w UK wiec moja ciąża będzie inaczej prowadzona i zanim ja zobacze moje maleństwo na monitorze minie jeszcze kilka tygodni....
Niestety zanim dowiedziałam sie o ciaży złapałam wirusa jakiegoś i miałam wysoką temperaturę....2 dni mnie trzymało...mam nadzieję że z fasolką wszystko ok...
Jedyny objaw jaki w tej chwili czuję to totalnie zmienne nastroje....często mam nerwy nie wiadomo o co....:eek: biedna moja rodzinka...:shocked2:
Mam już trzyletniego synka- Filipa...więc czekamy na małą siostrę lub braciszka...:tak:

Mi druga blada kreseczka pokazala sie w urodziny - 12 czerwca! taki mam prezent :D i z kalkulatorków również wychodzi 21 luty więc - WITAM DZIEWCZYNKI!

zuzia08- nie jestes sama, ja tez jeszcze u gina nie bylam. Dopiero mam wizyte na 6 lipiec. Mieszkam w usa i tutaj dopiero jest pierwsza wizyta pomiedzy 8 a 10 tygodniem.

Ja zapisałam się na wizyte dopiero 6 lipca - nie ma chyba sensu isc wczesniej... chce juz wszystko widziec :D

Jutro pojde jeszcze zrobic betę - żeby mieć 1000 000% pewności (bo mimo 3 testów nie mogę w to uwierzyć!!) :-)

Mi druga blada kreseczka pokazala sie w urodziny - 12 czerwca! taki mam prezent :D i z kalkulatorków również wychodzi 21 luty więc - WITAM DZIEWCZYNKI!

Ja zapisałam się na wizyte dopiero 6 lipca - nie ma chyba sensu isc wczesniej... chce juz wszystko widziec :D

Jutro pojde jeszcze zrobic betę - żeby mieć 1000 000% pewności (bo mimo 3 testów nie mogę w to uwierzyć!!) :-)

Witaj i pisz jak najczęściej :tak: No i GRATULACJE :-) To dzidziuś rzeczywiście super prezent zrobił ;-)

Moje dziecko dopiero wstalo :shocked2::laugh2: Spioch maly, ale za to pewnei pojdzie spac odpiero okolo 21-22 :sorry:
Ciekawe jaka bedzie pogoda, bo chmur u nas cale mnostwo ale sloneczko niesmialo sie zza nich przebija.

Miłego dnia :-)

Hej Dziewczynki

a ja dzisiaj w pracy... ale zostaje tylko kilka godzin, po 2 tygodnich nieobecnosci musze nadrobic kilka zaleglosci. Rano sampopoczucie - masakra - musialam sobie wmuszac snaidanie na sile bo wiedzialam,ze jest to jedyne wyjscie zeby sie dobrze poczuc... :no:

Dziękuję za ciepłe słowa. Gosieńko - ja też stosuję luteinę 2 razy dziennie i też mi wycieka. Podobno jest lepsza niż doustna. Jakoś sobie radzę, stosuję wkładki. Pozdrawiam - widzę że jesteśmy sąsiadkami - ja jestem z Krakowa.

ja tez stosuje luteine ale nie jest tak zle, lekarz mowil ze moze mnie cos piec ale ja raczej nic nie czuje.. dziewczyny a luteina na co dokladnie jest? bo ja 1 raz biore...

Hej Dziewczynki

a ja dzisiaj w pracy... ale zostaje tylko kilka godzin, po 2 tygodnich nieobecnosci musze nadrobic kilka zaleglosci. Rano sampopoczucie - masakra - musialam sobie wmuszac snaidanie na sile bo wiedzialam,ze jest to jedyne wyjscie zeby sie dobrze poczuc... :no:

Ja dziś przezyłam moje pierwsze poranne mdłości - złozyło mnie nagle i na chwilę ale baaardzo skutecznie...

reklama
Luteina to żeński hormon - może pomóc utrzymać ciążę. Prawdopodobnie jak już zaczęłyśmy brać to nie można przestać do około 20 tygodnia ciąży. W pierwszej ciąży brałam od 7 tyg. i luteinę i duphaston - dziecko urodziło się zdrowiuteńkie.

Do góry