reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

a ja pomgam mężowi w pracy dyplomowej i jeśli ktoś powie przy mnie słowo logistyka, magazynowanie, zarządzanie, system, gospodarka - zabiję, obiecuję że zabiję!! mam dość, idę spać, dobranoc :)

reklama
Witam. Za oknem szaro i ponuro, mógłby w końcu spaść śnieg. Ale ten czas gna za miesiąc urodziny Krystianka, no i robię mu imprezkę urodzinową. Mam zamiar nie robić żadnego obiadu, bo nie chce na urodzinach mojego bąbla siedzieć w kuchni, dzień wcześniej, albo dwa porobię sałatek, jakiś ciast, kupię jakiejś dobrej wędlinki, jakiś owoców. No i najważniejszy tort miałam robić ale jakby nie wyszedł to by była kicha więc kupię ale muszę znaleźć tutaj jakąś tanią cukiernię bo też nie chce wydać majątku na niego.

Witam sie porannie totalnie niewyspana.....
Monia egzaminy dobrze nawet bardzo dobrze chemia i fizyka 5 a geografia 4 :) Żeby było ciekawiej w sobote wieczorem siostry wyciągneły mnie na dyskotekę i przed egzaminami spałam tylko 3 h :)
Edytko no mam nadzieje że ten remoncik nie bedzie dużo kosztował.... My planujemy malowanie i w końcu dokończenie urzadzania tego mieszkania....
Tygrynko jak tam praca męża?? Skończyliście?
Motylku no ja chce zrobić urodzinki Kubie podobnie tylko ja sie uparłam że zrobie tort sama.... Chce mu zrobić taki pół okrągły tort i z lukru plastycznego zrobić wzór piłki.... sama jestem ciekawa jak mi wyjdzie, o ile wyjdzie hehehe a w smaku bedzie waniliowo-czekoladowo-brzoskwiniowy :) Oczywiście jak mi wyjdzie to zdjęcia wstawie :)

Motylla mam identyczne plany :D a jakie sałatki robisz?
Patrycja pięknie Ci poszły egzmainy, widać musisz zawsze przed egzaminem iść na imprezę :D
my nie skończyliśmy, ledwo zaczęliśmy, czas mamy do soboty, a tak potwornie nam się nie chce... i do tego ta pogoda..

Motylko wlasnie co za salatki bedziesz szykowac ?

Tygrynko lol podziwiam ze tak sumiennie pomagasz mezusiowi,no ale z drugiej strony na kogo ma liczyc maz jak nie na swoja ukochana zone ? ;-)

Pati to Ty dobra jestes hehe po imprezce na egzamin :-D wazne ze podzialalo i zostal zaliczony i to z jakim skutkiem :tak: super ...

Hej,
Edytka zazdraszczam pozytywnie;-) remonciku - serio. Chocbym miala wydac cale oszczednosci, to tez zrobilabym lazienke nowa ( mam straszna)Niestety maz sie niegodzi na taki uklad, bo nam powinna zaplacic administracja budynku za to a ja juz wstepnie rozmawialam i nic z tego...Niestety niemam sily przebicia...:wściekła/y:
Pati to gratuluje serdecznie - widac imprezy sprzyjaja, rozluzniasz sie i takie tam:-p:-)
Motylku my urodzin nieobchodzimy ale i tak obiecalam dzieciaczkom torta na zakonczenie szkoly:tak:
Tygrynko a moj maz pracuje jako ma........:-p niepisze tego slowa to moze ujde z zyciem:-D
Powodzenia w pisaniu:tak:

Milego dzionka:*

Motylla mam identyczne plany :D a jakie sałatki robisz?
.

Motylko wlasnie co za salatki bedziesz szykowac ?
Jeszcze nie wiem jakie sałatki zrobić, muszę jakieś przepisy poszukać, może jakieś mi doradzicie:confused:

Hej,
Motylku my urodzin nieobchodzimy ale i tak obiecalam dzieciaczkom torta na zakonczenie szkoly:tak:
Milego dzionka:*
Ja pierwszych urodzin Krystiana nie obchodziłam, bo był jeszcze nie kumaty, więc nawet nie wiedział o nich a teraz stwierdziłam,że mu zrobię niech ma trochę radochy.:tak:
patrycja9009:gratulacje:-)

Ja to bym zjadla prawdziwego torta tylko ze polskiej z cukiernii,bo tu maja z tona lukru blllleeeee ochydztwo ...

Monika ja to lazienke mam w calkiem niezlym stanie,ale ja chce miec ja zrobiona po swojemu,ale np,do wanny mamy tak dziwnie doklejone plytki a znajomy zrobi nam to tak jak byc powinno a lazienki wielkiej nie mam wiec zejdzie mu sie ok 3 dni +2 dni na ubikacje tak mysle ,dokladnie dowiem sie w piatek i poznam kosztorys :unsure:

Motylko ale ty myslisz o salatce dla doroslych czy o takiej ktora nadaje sie dla dzieci ? ja znam jedna z pieczarkami,porem,jajkiem i majonezem ,do smaku sol i pieprz ale raczej dla dzieci ona nie jest odpowiednia, znam tez krabowa...

Ostatnia edycja:
Monikasia byłaś blisko zabicia!! :p
Motylla a myślałam że ściągniemy od Ciebie :p nasze sałatki to: makaronowa z tuńczykiem ogórkiem kiszonym i oliwkami, krabowa z pomidorem ogórkiem i jajkiem, grecka. dla dzieci będzie owocowa, chociaż nam Seba wyjada makaronową i pomidory z greckiej :D
Edyta no jakoś muszę mu się odwdzięczyć za to co dla mnie robi ;) ale taaak mi się nie chce!!

padliśmy spać z młodym dzisiaj, wstaliśmy przed 2 :/ chyba nie ma sensu już nic dzisiaj robić, idę spać, dobranoc!

reklama
Motylku my robiliśmy urodzinki 1 Kubusia ale takie raczej na spokojnie, tort ciasto i kawa.. :)
Teraz chce zrobić sałatke warzywną , bo moje chłopaki ja pochłaniaja , sałatkę z pora ( to dla mnie ;p) owocową, i jeszcze taką z kurczakiem wędzonym ananasem i kukurydzą ( niewiem jak sie nazywa ;p) i do kanapek sałatkę cesar :) Oprócz tego tort (oczywiście) upiękę sernik, na kanapki oczywiście wędlinka pomidorek ogórek ser, i jako przegryzkę zrobie koreczki ( tak myśle może z oliwkami ) to jest jeszcze do obmyślenia ;p
Tygrynko od kilku osób już to słyszałam żeby przed egzaminami iśc na dyskotekę hehehe ale ja tak myśle że może nie przed każdymi no ale może tak raz na miesiąc sie wybrac :) Trzymam kciuki za pracę....
Edytko Monia jeśli chodzi o łazienkę to ja na swoją bym nie narzekała gdybym miała wanne albo chociaż prysznic z głębszym brodzikiem..... My w lutym zaczynamy swoj mały remoncik.... pod koniec przyszłego tyg bedziemy zamawiać meble do pokoju dzieci wyrzucamy łózeczko i Kuba bedzie spal na dole łózka piętrowego. Ogólnie musimy odświeżyć mieszkanko i kupić jeszcze szafeczki do łazienki.. :):) i wtedy mieszkanie bedzie skończone :):)

Dziś wyspałam sie nieco bardziej ;p
Na obiad robie pomidorową ( dawno nie jedliśmy ) i mam w planach oblecieć materiały z polskiego bo w sobote egzamin.. :)

Do góry