reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Tak myslalam ze gotowiec :-D

Moje dziecko juz wykapane,teraz sie bawi i z doskoku szama paczka ...

Aaaa dzwonilam dzisiaj do przychodni sprawdzic czy sa juz moje wyniki,no i juz sa i to prawidlowe czyli nie mam infekcjii.Bede musiala wybrac sie w przyszlym tyg do lekarza,w poszukiwaniu przyczyny plamien :baffled:

reklama
Edytka to zycze, zeby wszystko ok bylo:-)

No gotowiec, gotowiec na nic innego niebylo mnie stac dzisiaj:-p
ale za to kolacje dobra zrobilam wiec...:sorry:

Moja mala wcina pomidora z cebula az milo:-D.
Oj, dobrejnocki wszystkim:****

Hej dziewczynki! Ale miałam do nadrabiania, fajnie :)) jakoś nie miałam weny wcześniej, niby nic się nie dzieje, ale jakaś taka przygaszona ostatnio chodzę, sama nie wiem czemu... w weekend umierałam przez okres, w poniedziałek byliśmy na wielkim spacerze (Seba prawie 3godziny dawał na jeździku) i w bibliotece, we wtorek u fryzjera (zła jestem bardzo za to co mi zrobiła z włosami :/), u dziadków i znajomych, w środę z koleżankami z poznańskiego wątku w kinie (Listy do M, mi się średnio podobało, ale spotkanie z dziewczynami i dzieciakami super!), pojechałam z Sebą bez wózka (pięknie dawał radę ale potem padł na godzinną drzemkę :D bo on już nie śpi w dzień, tylko średnio raz na dwa tygodnie albo jak jest zmęczony) a wieczorem z mężem na kursie tańca towarzyskiego. Tak więc dopiero dzisiaj miałam czas usiąść normalnie pomyśleć, posiedzieć ;)
Widzę, że poruszyłyście parę tematów, to i ja się wypowiem, będziemy ruszać wątek dalej :p
Co do uszków - mi się nie podoba jak małe dziewczynki mają przekłute, jakoś mi to nie pasuje do dziewczynek poniżej nie wiem, 5/6 roku życia.. wydaje mi się, że spokojnie mają na to czas, ale jeśli rodzic podejmie taką decyzję to jego sprawa :)
co do prezentów to też mam sporo myślenia bo mam wymyśleć dla Seby od wszystkich.. więc najprawdopodbniej będzie lego duplo farma, tor wyścigowy z boba budowniczego, mata do malowania na mokro, coś związanego z Zygzakiem i coś z kubusiem puchatkiem.. a do buta (czyli 6 grudnia:)) foliowa trasa dla samochodów, książeczka do rozwiązywania zadań i słodziak (taki miś z fisher price co jak się naciśnie na brzuszek to śpiewa). książek raczej nie, bo chodzimy do biblioteki a poza tym ostatnio kupilam mu 27 sztuk (używane za 50zł ale większość to chyba nigdy nie była otwierana :D) i na bieżąco kupujemy gazetki z zygzakiem lub pociagiem tomkiem, co prawda to jest do rozwiazywania dla starszych dzieci, ale dajemy rade ;)
Edyta sto latek dla synka i dla Was z okazji rocznicy :))
Motylla trzymam kciuki za badanie Radka!!
Agapa za Ciebie caly czas trzymam kciuki :)

MONIKASIU a co takiego dobrego na kolacyjke przygotowalas ??? pochwal sie :-p

TYGRYNKO fajnie ze jestes....o to widze ze twardy zawodnik z Twojego Sebusia,moj to jeszcze lapie jedna drzemke dziennie :tak:mowisz ze ogladalas listy do M, po zapowiedziach wydawal sie fajny,obejrzalabym go z mila checia ...
A co fryzjerka Ci takiego zrobila ze jestes na nia zla ?:szok:

Witam. Krystek dopiero co usnął, a zanim usnął to śpiewał sobie po swojemu w łóżeczku, wychodził z niego do naszego łóżka jeszcze jakby się położył u nas i usnął to bym go przeniosła na śpiącego, a on się tylko wiercił i łaził po nim.
Jeszcze Krystek zaczął znowu pokasływać a Radek zaczyna mieć troszkę katarku więc mu zakraplam nosek i mu odciągam glutki ale za bardzo tego nie lubi. A mnie coś zaczęło boleć kolano. Krystek też raz w dzień śpi.:tak:

MOTYLKO moj tez dopiero co zasnal,nasz maly zasypia na naszym lozku a ja pozniej przekladam go do lozeczka.

A co sie dzieje z kolanem ? Mialas kiedys jakis uraz ? Oj przykro mi ze chlopcy sa przeziebieni,ja nie lubie jak moj maly ma katar lub kaszel bo wtedy straszna z niego maruda wrrrr Moze chlopcom szybko przejdzie zdrowka zycze ;-)

Edyta: Rano zaczęło mnie boleć, ale nie miałam żadnego urazu jakbym miała to by było wszystko jasne dlaczego boli a tak to nie wiem. Może jutro już mnie nie będzie boleć.

Moze zmiana pogody bedzie i dlatego bolalo ?! jutro bedzie lepiej ;-)

Ja zmykam,poogladac cos w tv... do jutra papa

Hej!
Moja miała już okres, że nie sypiała w dzień, a potem znowu zaczęła, warunek jest jeden: minimum 2 godziny spaceru na własnych nóżkach. Jak tak połązi, to mi pada jak kawka. Dobrze, że dziadkowie są tacy mili i zapewniają to dziecku codziennie. Ale jak mówią: to ich jedyna wnuczka. Dzięki temu mam małą z głowy na 4 godziny dziennie, mam wtedy czas dla chłopców.
Czas się czymś zająć,
miłego dnia!
An

reklama
Witam po kilkudniowej nieobecności....
ale fajnie watek na nowo ożył....:-D
Motylku fajnie że przespieszyli Ci wizyte :):):):)
Co do świat to ja sie bardzo na nie ciesze... Wszedzie już ozdoby taki nastrój świateczny sie robi. Seba juz sie choinki doczekac nie może :):):):) Uwielbiam ten czas :):):)
a co do prezentów to szczerze pisząc nie mam jeszcze pomysłów na prezenty dla dzieci :eek:

Do góry