reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Z czapeczka mozna sobie poradzic,tam gdzie bedzie miala kolczyczki nie naciagaj jej czapeczki ;-),Slowo naciaganie brzydko brzmi ale nie umialam znalezc innego :-p

reklama
ja swojemu brzdącowi jeszcze na razie nie zamierzam przebić uszków, wydaje mi się, że jest za mała. Jej to do szczęścia niepotrzebne, więc nie będę jej stresować.
A ja święta obchodzę, i zabiorę Anię do kościoła, zobaczy szopkę i malutkiego Jezuska. Zobaczymy jak zareaguje, bo w zeszłym roku to chciała czapki pościągać pastuszkom:-D

Kurcze a u nas zrobilo sie szaro,siwo i tylko patrzec jak lunie :szok: oby nie padalo jak bede musila wyjsc po dzieci,bo w innym wypadku bede zmuszona pojechac samochodem :zawstydzona/y:

To dzisiaj zaserwowalas szybki obiad :-p a tak z ciekawosci zapytam,ciasto i farsz robilas sama czy kupilas gotowca ?:evil:

Hej dziewczynki.

Ale rzeczywiście wątek nabiera tempa z czego bardzo się cieszę.
Trochę mnie zszokowało, że nie obchodzicie żadnych świąt, bo z regóły jakieś tam się obchodzi, a Boże Narodzenie to raczej wszyscy obchodzą, albo chociaż urodziny itp. No ale każdy ma prawo do takich decyzji.

My obchodzimy wszystkie święta, co nie znaczy że zawsze dzieci od nas dostają nie wiadomo co. Je potrafią ucieszyć nawet płatki na mleko.

A my święta obchodzimy, bo lubimy. O! Dlaczego - pisałam więcej tutaj: Dwa plus trzy, czyli my...: Święta i szarlotka pani Sz. Ha, nie przebijecie mnie ;-)
A młody dostanie puzzle z kontynentami (zażyczył sobie Azji i Afryki, i wiecie co? Ściągałam je ze Stanów... bo w Polsce takich nie ma!) i książki. Natomiast starszy dostanie książki (he, he) i sprzęt do robienia much. Takich do łowienia ryb.
Motylla, będzie dobrze, zobaczysz.
A ja nie mam uszu przebitych i małej też nie przebiję, póki mam jeszcze coś do powiedzenia, bo potem to różnie może być ;-)
Pozdrawiam
An

Mam nadzieje ze nas za to nie zlinczujecie :-D zart hehe

ANN zaraz poczytam co kryje sie w linku ktory dalas :tak:

Jak maz przyjedzie z pracy to musze jechac do sklepu i chyba odzywa mi sie nerka bo cos zaczyna mnie pobolewac,jak mi nie przejdzie to wezme furagin :oo:

Oooo Tom wrocil wiec lece do sklepu, bede pozniej ...
Ps u nas juz ciemno jak nie wiem co :*

Ostatnia edycja:
Aaa no właśnie, jeśli chodzi o przekłuwanie uszu to dlaczego przekłuwacie takim małym dzieciom??? Czy nie lepiej poczekać aż nasze dzieci same podejmą decyzję? Moje starsze mają przekłute, ale same chciały, jakiś czas dojrzewały do tej decyzji, ale ja ich do niej nie zmuszałam ani nie broniłam. A przekłuwanie takim maluchom to takie jakby zmuszanie bo mówimy że mają mieć przekłóte i koniec. Pewnie się naraziłam co poniektórym, ale to jest moje skromne zdanie.

reklama
A ja juz mowilam, ze moja strasznie chce kolczyki:-p:-) Poza tym jesli niebedzie chciala kiedys to niebedzie nosila i po problemie.
Ja moze troszke zle ujelam nieobchodzenie swiat przez nas, bo obchodzimy rocznice slubu i wtedy kazdy z nas cos tam dostaje i robimy sobie "bibe":rofl2:

Kurcze i na to wszystko dostalam@:eek:
Mala wcina "bykki" czyt:frytki;-) z mezem
Edytko pizza gotowiec niestety w calej okazalosci:sorry:

Do góry