reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Witajcie dziewczyny.
Nie było mnie trochę,ale widzę,że u Was pusto dość
U mnie tak:mąż pojechał coś zarobić,bo był dwa miesiące,pieniądze się kończą,trzeba z czegoś żyć.Więc zostałam sama z dziećmi :-(
Co do wyniku po zabiegu,bo pytałaś Agapko ,to mój wynik histopatologiczny okazał się zły:-( wprawdzie to jest dysplazja szyjki macicy,ale usunięta i teraz tylko obserwacja i ścisła kontrola,a za pół roku pobranie materiału ,żeby sprawdzić,czy zmiana nie uległa progresji,w sumie to w porę zadziałaliśmy,zanim to się nie przekształciło do raka inwazyjnego-wtedy zabieg byłby bardziej radykalny,a potem naświetlania,czy chemia-ja na razie tego uniknęłam,a wyciętą mam tylko niewielką część szyjki.Teraz gdyby pojawiło się plamienie międzymiesiączkowe lub po współżyciu,albo plamienia tuż przed i tuż po miesiączce,to mam się natychmiast zgłosić,jestem pod dobrą opieką,mój lekarz pracuje na co dzień w szpitalu,w którym miałam zabieg,tj.nasz podkarpacki ośrodek onkologiczny.Ale widać było,że chciał mi oszczędzić jakiegoś strachu,powiedział-jest to na dziś usunięte i najlepiej o tym nie pamiętać-wyniku na własne oczy nie widziałam,ale będę miała wypis ,bo poprosiłam koleżankę,która tam pracuje,była też przy zabiegu,bo jest pielęgniarką anestezjologiczną-czyli asystuje przy operacjach, by mi go przywiozła,bo jestem ciekawa czy mam wirusa,który podobno jest główną przyczyną powstawania raka szyjki macicy,czyli hpv a lekarz mnie nie poinformował o tym głośno,ale zobaczę na wypisie.
Polecam Wam stronę Ogólnopolska Organizacja Kwiat Kobiecości oraz filmik Kwiat Kobiecości - Film opowiadający historię walki z rakiem szyjki macicy - czas trwania 14 min. - YouTube warto wiedzieć,być świadomym,to może spotkać każdą z nas-szczególnie film polecam,druga jego częśc jest tu Kwiat Kobiecości - Film opowiadający historię walki z rakiem szyjki macicy - czas trwania 14 min. - YouTube polecam
Życzę wszystkim zdrowia

reklama
Anne​ przykro mi że wynik nie jest taki jakby się chciało, ale musisz żyć nadzieją że gorzej nie będzie. Życzę ci dużo zdrowia.

Dzięki agapa :tak: właśnie mam taką nadzieję,że to tylko jakiś jeden mały dział w moim życiu i,że już jest zamknięty,choć przez jakiś czas mała niepewność będzie,ale podobno w 60% przypadków to nie powraca już.
U nas piękna słoneczna pogoda,na pewno pójdziemy na spacerek,najpierw muszę zrobić pierogi na obiad:tak: a tak mi się nie chce ,bo jakaś słaba jestem dzisiaj,ale już sobie zaplanowałam i ugotowałam ziemniaki.
Pusto tu coś:confused::confused:
Pozdrawiam:-)

Witam
Anne dużo zdrówka zycze....
Agapa u nas tez pada brzydko i nic sie nie chce. Moje plecy znów daja o sobie znac ale wczoraj nadźwigałam sie troche bo byłam na mieście z dziecmi i nie raz wnosiłam wózek razem z Kuba do tramwaju:dry:
Ja juz dziś posprzątałam całe mieszkanie na błysk bo w weekend mam szkołe i nie bedze komu sprzątac ;p
Dzieciaki mam zdrowe, i odpukac oby tak zostało. Kuba dzis pierwszy raz od niepamietnych czasów przespał całą noc. nawet na piciu sie nie obudził i jak poszedł o 20 spać tak wstał po 7 jak R wychodził do pracy :tak:
Moge śmiało powiedzieć że sie wyspałam :happy2:
Agapa mialam sie pytac jak Twoje plecy i ciśnienie?? Kiedy masz teraz wizyte??

Hejka:)
Tez długo sie nie odzywałam.Bartus rosnie zdrowo chociaz ostatnio był przeziebiony ale jest ku lepszemu.Sprawdziło sie to czego sie balismy mamy małego astmyka daje rano i wieczorem leki przez tube nie jest tak zle bo lubi je oby z astmy wyrósł.Chodzenie tez całkiem niezle nam idzie jeszcze nie biega po pokoju ale cwiczymy codziennie przy zabawach i są rezultaty.Mam nadzieje ze ze na swieta bedziemy smigali razem po sniegu:)
Wszystkim dzieciątkom zycze zdrówka i Wam równiez od czasu do czasu odezwe sie :)
Pozdrawiam:)

Witajcie Dziewczyny:-)
Dlugo mnie niebylo...przepraszam ale tak jakos sie zlozylo, ze brakowalo mi czasu:baffled:
U nas ok, mala rosnie jak na drozdzach i mowi duuuzo ale z siadaniem na nocnik niestety kiepsko.
Wlosy jej urosly i wiazemy kucyki albo spinamy spineczkami a ona to strasznie lubi.
Dzisiaj, zaraz wylatuje do laryngologa. Mala zostaje w domku z tatusiem bo jest chory.
Zycze wszystkim niedomagajacym duzo zdrowka i dzieciaczkom rowniez:-)

reklama
Do góry