Anyolki
Fanka BB :)
Anyolki my migamy z Hanią i dobrze to wszystko sie uzupełnia. Tzn. słowo i gest. Mała mówiąc np. nie ma pokazuje. Powiem ci, ze że mówi około 8-9 słów( mama, tata wiadomo baba, dada, daj, tak, nie, n'ma, lala i zia czyli zuzia) a miga no nie wiem ile z 30. no można się z nią fajnie porozumieć. Mnie akurat to podoba się miganie i ułatwia kontakt Pozdrawiam
Fajnie Wam. Ja też chciałam, ale brak czasu mnie załatwił. Niby jestem w domu, ale nie mogę całego czasu poświęcić Malwi, bo jeszcze chłopaki (uczę ich w domu), więc... Zazdroszczę Wam tego bardzo. A powiedz mi, uczycie się bobomigów (opartych na polskim migowym) czy babysigns (wymyślone znaki, amerykański system)? Bo ja się naprawdę przymierzałam, ale z bobomigów za słownik chcą ponad 60 z przesyłką, no i mnie to zniechęciło nieco, bo tam raptem 100 słółek jest (ale w sumie po co więcej). Ciągle też myślę o uczeniu czytania Domanem, ale tak: samej kart mi się nie chce robić, a kupować - brak kasy, znaczy każdy grosik i tak ładuję w pomoce w stylu Montessori, bo to mój hopel jest ;-) A, i jeszcze angielski (Helen Doron i DeDomo), no i wychowanie muzyczne (tu akurat można za koszty przesyłki dostać poradnik i płytkę - polecam: Aktualności
An (100 pomysłów na minutę...)