reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Elizzz moja mala niedawno tez zostala obuta;) Byla w szoku, ze cos takiego trzeba nosic...A pomyslec, ze jeszcze tak niedawno naga sie urodzila:D.
No coz...

Ja dzisiaj pieke mufiny na specjalne zamowienie syna...juz mam dosc:( dobrze, ze sie je szybko robi...
Pati jak tam Kubus po szczepionce?

reklama
Hej,
Jutro jedziemy do Świeradowa , tak sobie :-), pooddychac górskim powietrzem, oj poszlabym juz połazić, juz nogami przebieram:-D Jedziemy z naszymi przyjaciółmi i ich 2,5 letnią Zosią, a potem na nocleg do nich do Bogatyni. Więc wrócimy w piątek i wtedy się do Was zapewne odezwę.

Agape- teraz to nie mam pomysłu ale porządki zawsze mile widziane;-)

czy jakiś dzidziorek staje się dzisiaj dzieciaczkiem?? jak to to sto latek!!!

Agapa gratulacje dla Majeczki!! i dawaj szybko filmik!! :tak:

Anyolki witaj znów!!;-)

Aha. I mam jeszcze propozycję. Z racji tego że jestem jednym z moderatorów naszego wątku to wychodzę z propozycją zrobienia porządku w naszych tematach. Może te wszystkie wątki "ciążowe" zapakować w jeden itp. A może macie jakies inne propozycje odnośnie naszego wątku to chętnie wysłucham-y i spróbujemy trochę to wszystko uporządkować

Ja mysle, ze te ciazowe "w jeden pakiet" ;-)zamknac i do archiwum, bo chyba jest taka opcja.
Myslalam tez, zeby watek z "kilogramami" i "zadbana mama" tez w jeden polaczyc. Watek glowny "skrocic" bo juz tasiemcowy jest;-)

normalnie wiedziałam kogo wytypować:-D proszę jak dziewczyny się od razu za porządki wzięły, i jakie fajne pomysły mają:tak: jestem jak najbardziej "za" uprzątnięciem ciąży, bo już tu drugie ciąże mamy, a po naszych pozostało wspomnienie;-)

Jej, ale ten rok zleciał. Wczoraj dopinałam pamiętnik z ciąży i opisywałam poród. Muszę jeszcze pokombinować z suwaczkiem, żeby ładne powklejać, wydrukuję i wepnę do Malwy segregatora. Włożę tam test, pierwsze obcięte włoski (tak, już się obcinałyśmy), świeczkę z tortu (potem ją postawię na torcie na 18-tkę) i różne takie, co mi przyjdzie do głowy. Robicie swoim dzieciom takie pamiętniki? Bo ja mam takie dla każdego dziecka - supcio sprawa. U Tośka są tam też zdjęcia rtg złamanej ręki...

bardzo fajny pomysł:tak: ja mam tylko te książeczki pierwszego roku dziecka i mnóstwo pamiątek pochowanych w pudle, ale fajnie byłoby połączyć to w jedność..
a Ty jak to robisz? wklejasz, wrzucasz do koszulek? ja sobie marzę żeby kiedyś zgarnąć wszystko z bb co pisałam.. ale to żmudna robota pewnie:eek: a co kombinujesz z suwaczkiem??

Np dla syna mam (bo sobie sam zazyczyl) zostawiona bluzke jak bylam z nim w zaawansowanej ciazy:-) I kiedy przyjezdzamy do PL to sie w nia razem ubieramy :-D Mozna by rzec, ze to juz tradycja...;-)

ale super:-D masz jakąś fotkę??

A dziewczyny czytajace tylko zapraszam do towarzystwa piszac;-)

do mnie pijesz?? już nic Ci się nie przyznam zołzo jedna:-p:laugh2:

Założyłam dziś Lulowi pierwszy raz kapcie, takie jakby skarpeta z podeszwą i wzmocnieniem wokoło, do tej pory śmigał w skarpetach..no nieco protestuje ale mam nadzieję, że się z nimi w końcu pogodzi. Na wiosnę pomyślimy o butach i mam nadzieję, że jakoś łatwo się przystosuje.

na początku pewnie będzie śmiesznie chodził albo nawet się przewracał ale szybko załapie o co chodzi:tak: Seba nauczył mi się chodzić nawet w ciężkich i wielkich śniegowcach:-D dobrze, że go przyzwyczajasz, będzie łatwiej z butkami:tak:
aha to Ty kiedyś pytałaś o "garniturek" Seby? widziałam że są w H&M:tak:

Jutro jedziemy do Świeradowa , tak sobie :-), pooddychac górskim powietrzem, oj poszlabym juz połazić, juz nogami przebieram:-D

ale fajnie.. byłam tam z mężem dwa lata temu.. pooddychaj za nas górskim świeżym powietrzem:tak::-D miłego wyjazdu!

kurde poodpisywałam i już nie mam czasu napisać co u nas (a w sumie i tak nic nowego;-)) i muszę lecieć małego uśpić... miał dzisiaj drugą drzemkę (bo normalnie ma już tylko jedną) i przez to jeszcze nie śpi:confused2: zmykam! miłęgo wieczoru!

Dziewczyny wypowiedzcie się na temat porządków wiosennych na naszym wątku. Bardzo nam na tym zależy:sorry:
Tak, tak to prawda. Czekamy do konca tygodnia z Agapka a potem jak sie nikt nie wypowie to robimy samowolke:D

Hej,
Jutro jedziemy do Świeradowa , tak sobie :-), pooddychac górskim powietrzem, oj poszlabym juz połazić
O, to milej wycieczki Izulko Wam zycze. Ja to mam gory pod nosem i nawet czasami latem snieg widac na szczytach - gory to gory - kocham je:)
Tygrynko hahaha nie nie pije do Ciebie tylko ogolnie;))
A fotki niestety nie mam - jakos mi do glowy nie przyszlo ale fajnie, ze mi taki pomysl podsunelas:)Nastepnym razem zrobie napewno i wstawie.

Ja wkoncu wolna jestem juz dzisiaj jako mama. Jako zona tez, bo sie z M troszke popsztykalismy;)) wiec jest jak jest...Ale u nas to tylko chwilowe.
Jutro przed 10ta idziemy na szczepienie:( Nie lubie tego...
A w przyszlym tyg. ide do kosmetyczki :p
Lece na jakis filmik.
Dobrejnocki:*

Dobry wieczór, zaraz idę spać (trzymajcie kciuki, żeby te zęby...).
bardzo fajny pomysł:tak: ja mam tylko te książeczki pierwszego roku dziecka i mnóstwo pamiątek pochowanych w pudle, ale fajnie byłoby połączyć to w jedność..
a Ty jak to robisz? wklejasz, wrzucasz do koszulek? ja sobie marzę żeby kiedyś zgarnąć wszystko z bb co pisałam.. ale to żmudna robota pewnie:eek: a co kombinujesz z suwaczkiem??

Mam cudny segregator we fiołki. Przedmioty włożę do koszulek. USG włożę do kopert, żeby światła mniej było i wkleję na kartki. No i w oparciu o notatki i to co pisałam na BB zrobiłam tydzień po tygodniu pamiętnik. Chcę, żeby w każdym tygodniu był wklejony suwaczek z BB i jeszcze 2 inne (z opisem, wskazujące dany tydzień, więc muszę pokombinować z datami tych suwaczków. Chłopakom aż takich cudów nie robiłam, ale córka to co innego :-)

Tak, tak to prawda. Czekamy do konca tygodnia z Agapka a potem jak sie nikt nie wypowie to robimy samowolke:D

Ja tam jestem za porządkami, no ale za mało się udzielam, żeby coś doradzać.
Monikasia - ja też uwielbiam storczyki i właśnie jedna cholera mi uschła. Jedna gałązka kwitnie, a druga zżółkła. Szkoda mi go, bo był piękny, a nie umiem mu pomóc.
An

Chcę, żeby w każdym tygodniu był wklejony suwaczek z BB i jeszcze 2 inne (z opisem, wskazujące dany tydzień, więc muszę pokombinować z datami tych suwaczków.

ooo jak coś wykombinujesz to daj znać!! tak na szybko to myślę że chyba musiałabyś do każdego tygodnia nowy suwaczek robić? tzn inną datę wpisywać żeby wychodziło w którym "jesteś" tygodniu? ;) ciekawy pomysł, też muszę pomyśleć...

zaczęliśmy z mężem (i z paroma dziewczynami:D) a6w, zobaczymy co nam z tego wyjdzie :D a potem cola i popcorn i Housik był :D
a jutro wielkie zakupy, cały dzień poza domem, dodatkowo wieczorem urodziny kumpla, więc pewnie zajrzę w pt lub w weekend - sto lat dla roczniaków i miłych dni :D dobranoc!

Hej Kobietki....
ja znów tylko na chwile bo zaraz z dziećmi do okulisty jade.... pogoda tak wstretna że szkoda gadac no ale cóż.....
Moniu szczepienie w porządku ani nie miałknoł :D:D ale z waga mamy mały problem bo mój "grubasek" spadł nam z waga. co prawda tylko pół kilo ale jak mnie to szok bo on ostatnio pochłania bardzo dużo jedzenia ..... no ale lekarka nasza zwaliła to na to że poszedł mocno w góre no i dużo sie rusza... zobaczymy za miesiąc jak z ta waga bedzie ...

Agapa, Monia hmmm porządki... bardzo dobry pomysł. watek bedzie przejrzysty i czytelny :):)

Tygrynko ja ćwiczyłam A6W.... jest to bardzo dobre ale trzeba ćwiczyc systematycznie..... powodzenia :):)

reklama
hej...
u nas z butami nie ma problemu choc Kuba ma duża stópkę bo butki nosi już na 21
jutro na szczepienie sie wybieramy a w czwartek do okulisty....

ja sie mecze z bólem głowy mój R chory jest... ;/ chyba bedzie trzeba sie wybrac do lekarza z tym bólem bo zaczyna mnie to niepokoic :( za długo już boli..

Witajcie. Również zaglądam tu sporadycznie. Chciałam naszym malcom z lutego życzyć dużo zdrówka, szczęścia a by kolejny rok był tak niesamowity jak ten , pełen emocjii i wrażeń ;**

Mój synek nosi buciki w rozm. 23 bo ma grubą stópkę niestety. A buciki narazie mamy od znajomych a na wiosnę będę musiała coś znaleźć :) A w domku chodzi bez bucików (podobno lepiej jest gdy dziecko ma bosą nóżkę)

No i patrzę , że waszę skarby też są chory , Fabi ma zastrzyki na dzień dzisiejszy bo nie chciałam antybiotyku w syropie (starciłabym nerwy żeby podawać je i po za tym ochronię wątrobę i żołądek fabianka)
No a Teraz lecę trzymajcie się ;)

Do góry