reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Hej Dziewczynki:*
My dzisiaj wyspani. Mala obudzila sie tylko 1 raz:) Teraz buszuje w gazetach - mala czytelniczka. Ale oczywiscie pcha mi sie na kolana teraz. Kot szaleje jak zwykle z rana. Biega jak szalony po pokojach. Pootwieralam mu drzwi do, bo inaczej wiesza mi sie na krzeslach w jadalni:( Ale i tak jest kochana;)
Dzisiaj ide zrobic sobie termin na gimnastyke i pospacerujemy troszke i moze uda mi sie umowic do gina.
Izulko tak pomyslalam, ze to wlasnie rwa kulszowa. Kurcze to mialas okropnie z tym bolem w ciazy:(Mnie najgozej w posladku kluje...
Tygrynko no masz racje:D Ale ciesze sie, mimo wszystko, bo ostatni raz bylam na takich zabiegach jak Krzys byl maly. Wiec nalezy mi sie jak chlopu ziemia:D

Sluchajcie, wczoraj ok. 22 dzwoni kolezanka, ze jej corka 8mcy ma temp 39 i co ma robic. Kurcze no zglupialam, bo ja takiej sytuacji do tej pory na szczescie nie mialam. Mowie, ze chyba trzeba zbijac te goraczke juz, bo wysoka ale niewiem czym...Normalnie szok, stara baba z 2 dzieci i niewie...Mowie jej zeby dzwonila do innej kumpeli bo niedawno jej dzieci byly chore to jest na biezaco. I tak sobie pomyslalam, ze ja nawet niemam nic na zbicie goraczki w domu w razie gdyby co. Powiedzcie jakie macie doswiadczenia an ten temat, prosze.

Mielgo dzionka:*

reklama
Hej, Monikasia- to ja mam 3/4 apteki w domu;-). Na wszystko coś mam...Na gorączkę dla samej Hanki mam i syropie i w czopku bo zależy jak przebiega choróbsko. Jak teraz jechalismy na wczasy to miałam pół torby leków. I przydało się bo wszystkich dopadła grypa żołądkowa:wściekła/y:. I była biegunka, wymioty i gorączka. U wszystkich!!!:szok:Ale dzięki lekom 2 dni było wszystko dobrze z nami. nigdzie się nie ruszam bez leków. Miałam raz nauczkę przy starszym synu i koniec. Wolę przesadzić ale jestem niezależna.

Izulko to my tez mamy pol apteki w domu za sprawa mojego M:-) Ale na goraczke nic niestety niemam:baffled:musze sie zaopatrzyc.
Ogolnie ja i moj syn nie przyjmujemy zadnych lekow (mala narazie tez nie) w razie jakichs infekcji leczymy sie produktami pszczelimi. M z powodu prawdopodobnie jelita drazliwego od kilku lat poszukuje sposobu na pozbycie sie tej "drazliwosci";-) narazie jednak bezskutecznie...Ale ja napewno wiem, ze winowajca w jego przypadku jest stres.

Monikasia-ja na goraczke mam ibufen, calpol (paracetamol), panadol w czopkach i viburcol czopki.
Izulka15- super wakacje naprawde mozna sobie naladowac baterie :)

A u nas tak od wczoraj Dominik zostal u niani na 2 godzinki nawet nie zauwazyl jak tata poszedl taki byl zajety zabawa z kolega (niania ma 2 letniego synka) wiec ja bardziej przezylam to niz mlody ;) mam nadzieje ze bedzie ok :)
A tak pozatym to nocki znow do bani budzi sie okolo 2 wiec piciu pozniej pomiedzy 4-5 na mleko musze byc stanowcza i zrezygnowac wkoncu jakos z tego karmienia ale nie wiem jak ;(
Pozdrawiam wszystkie mamy

Monikasia ja bym jeszcze dodała chłodną (ale tylko o 2stopnie mniej niż ciało) kąpiel i chłodne okłady (oprócz czoła to i łydki, ale wtedy założyć ciepłe skarpety). mądrzę się bo właśnie o tym czytałam w jakiejś dzieciowej gazecie ;)

hej,byliśmy z Milenka u lekarza z tą jej czerwona skóra na twarzy,diagnoza jest taka-TO OD WYŻYNAJĄCYCH SIĘ ZĄBKÓW-nie wiem co mam o tym myśleć,nic nie ma o takim czymś na internecie,może któraś z Was słyszała o takim czymś.JA oczywiście i tak uparłam się na testy na skazę białkową i bedzie je miała za 3 miesiące.

Tygri super ten rowerek u nas tez takie sa i powiem Ci ze duzo dzieci w takich jezdzi:tak:

Kasia ja angielskim lekarzom nie wierze,szczegolnie tym pierwszego kontaktu dla mnie to konowaly,ja mam lekarza ale nie jest anglikiem i z czystym sumieniem moge przyznac ze jemu ufam bo zna sie na tym co robi,Jak nasz lekarz byl na zwolnieniu to maz poszedl do anglika i wiesz co wyuczony lekarz mu powiedzial ze nie moze mu pomoc normalnie smiech na sali i za co oni tyle kasy biora ??? za przepisywanie ibupromu i paracetamolu brak slow:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
uch słyszałam o tych lekarzach w UK, masakra :baffled:

Edytko a powiedz mi czy widziałaś dzieci które same już pedałowały? bo to mnie zastanawia, jak z dosięgnięciem do pedałów, bo słyszałam że to różnie bywa w takich rowerkach... chyba pojedziemy do sklepu się przymierzyć ;-)

dobranoc!

Do góry