reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Wybrałam jedną z pluszowych zabawek , która będzie zawsze w łóżeczku. Powiedziałam Hani, że jej krówka idzie spać. Powtarzam jej to za każdym spaniem- popołudniowym też. chodzi o to, żeby było tak samo w łóżeczku kiedy się maluch obudzi. Zasnęła sama, nie zrywała się jak poprzednio kiedy zasypiała przy cycusiu. Nie brakowało jej bo było tak samo jak przed zaśnięciem, tzn leżała w swoim łóżeczku, ze swoimi zabawkami. I nie wstała przez 2 nocki!!! Aż trudno uwierzyć, wiem, po tych wariacjach nocnych i licznych pobudkach- to święto:-D

reklama
uch słyszałam o tych lekarzach w UK, masakra :baffled:

Edytko a powiedz mi czy widziałaś dzieci które same już pedałowały? bo to mnie zastanawia, jak z dosięgnięciem do pedałów, bo słyszałam że to różnie bywa w takich rowerkach... chyba pojedziemy do sklepu się przymierzyć ;-)

dobranoc!

Tygrynko dzieci ktore widzialam to jescze nie siegaly nozkami do pedalow,Rodzic pchal ten rowerek trzymal wysoko za te obrecz i ma mozliwosc manewrow...

No to naprawde sukces odnioslyscie:tak:gratulujemy. Moze nam sie tez uda tylko jakos mi sie ciezko zabrac za to. Jestem teraz "pod kreska" troche i najpierw musze sie sama wyciszyc, zeby miec wiecej cierpliwosci.
Ale dzieki za wskazowki:*

Ide obiadek konczyc...Cos nie mam pomyslow na te obiady. Moze podsuniecie kilka nha kulinarnym hmmm...?:happy:

Tygryniu a to masz racje, bo i dla dzidzi frajda:) Niewiem, niedopatrzylam jakie kolka ma ten rowerek, bo czytalam, ze najlepsze sa pompowane tylko juz nie pamietam dlaczego:eek:

no właśnie też nie wiem, a ten wybrany przez nas ma plastikowe więc nie wiem:eek:

A co do kawalera, to powiem Hani jak się obudzi;-)

daj znać jak się jej ten pomysł podoba! fajnie byłoby mieć taką śliczną synową;-)

Kochana, dosłownie, dosłownie:tak:. Trwało to godzinę więc zobacz jakie młoda miała tempo:szok:. Liczyłam żeby mieć porównanie czy coś się zmienia. Moi tez się dziwili, ze liczyłam. Karmię Hanie wieczorem i rano cycusiem.

o kurde, myślałam że te 150 to tylko tak rzucone:szok: WOW:-D za jakiś czas pójdę Twoimi śladami i mam nadzieję, że będzie taki sam sukces!

Moje od poczatku same zasypiają w łóżku, mają dwie drzemki i też same zasypiają w swoich łóżeczkach. W nocy potrafią sie obudzić 2 razy na mleko :wściekła/y:
Elliz to na wiele rzeczy musiałby mieć alergie. Moje dostają już całe jajko od dawna i jest ok. Oboje są jeszcze na alergicznym mleku bo mają skaze białkową. Agata wyglądała jakby miała poparzoną twarz.

monikasia to było trzecie jajko Kuby i za każdym razem reaguje tak samo, czerwona wysypka na polikach i czole :/

Lucka Kuba tak reaguje np. na jogurty, na wołowinę, na masło i tak samo zareagował wysypką przy próbie podania mleka modyfikowanego z tym, że przy mleku miał jeszcze "strzelające kupki" i wymiotował

izulka15 ale sukces! ale Ci zazdroszczę. Mój Kuba usypia przy piersi, chociaż czasem zaśnie ukołysany ale w nocy i tak się budzi kilka razy szukając cyca, ma zamknięte oczka i tylko dziobek układa w rurkę i szuka, a jak nie znajdzie to w płacz wpada. Narazie od 2 dni wprowadziłam maskotkę, która zawsze z nim śpi. Nie wiem czy w nocy faktycznie się budzi z głodu czy to tylko takie przyzwyczajenie.

Eliizz to faktycznie musi mieć nieciekawa alergie i lepiej unikać żeby mu nie zaszkodziło.
Podziwiam mamy które jeszcze karmią, jak dlugo tak zamierzacie?

Elizzz jak czytałam Twój opis to tak jakbym o Sebie pisała! wydaje mi się że to przyzwyczajenie, bo jak w szpitalu miał przymusowe odstawianie od piersi, to każdej kolejnej nocy płakał mniej i szybciej dał się ukoić do spania bez piersi.. cieszyłam się, że będzie jedyny plus szpitala - odstawienie od piersi, ale jak wyszliśmy to lekarz kazał podawać, żeby dalej zapobiegac odwodnieniu ;/ no i znowu będziemy to przechodzić za jakiś czas...

Luckaa ja planuję jakoś na wiosnę odstawić, pewnie jakoś po roczku zacznę...

Ja poprzednią dwójkę karmiłam po 16m. ale teraz przy Hani to chyba szybciej zrezygnuje... Ledwo waże 57kg przy 180cm i nieciekawie wyglądam. może jakoś podtuczę się jak odstawię i przede wszystkim zacznę spać.

reklama
Do góry