reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Hej, jestem, jestem. Zniknęłam bo mieliśmy takie małe wakacje w środku zimy:tak:. Pojechaliśmy na Wyspy Kanaryjskie na Teneryfę :-D. no i oszalałam na punkcie wysp;-). Wieczorem temp +20, w dzień 0k. 25-28 cudownie ciepło, zielono, kwiaty-raj na ziemi.Egzotyka jaka oglądałam na filmach przyrodniczych. Byliśmy na Teide- czynnym wulkanie będącym najwyższym szczytem całej Hiszpanii (3.718). Ale z Hanią byliśmy na wysokości 2.500 a potem to podzieliliśmy się i na raty do wysokości 3.500m. Byliśmy na klifach Los Gigantes 500-600 wysokości!! Płynęliśmy łodzią pod nie, żeby zobaczyć ogrom.I jeszcze najpiękniejsze miejsce mała wioseczka Masca. Droga potwornie kręta!!!!Jedzie się 30km/h, trąbi na zakrętach bo nic nie widać a 2 auta ledwo się mijają. A jak się dojedzie to cudo. Tam można się zaszyć, schować przed całym światem:-D. Ciężko było wracać do szarej Polski. Lot trochę trwał prawie 5h ale nawet Hanka urwis dała radę. Bylismy z niemieckiego Neckermanna bo taniej około 35% na skierowaniu niż oferta z Polski. Załatwialiśmy przez bezpłatnego polskiego pośrednika. Warto było wziąć nawet pożyczkę i pojechać i zobaczyć. Ja tak po cichu to mam chęć zwiedzić wszystkie wyspy bo każda jest odmienna. już zaczynam oszczędzać:tak:
Trochę słonka na zdjęciach dla Was.
Pozdrawiam serdecznie
P.S Hania zaczęła samodzielnie bez trzymanki stawiać kroki, narazie po 3-4
Piękne fotki,świetne "wakacje zimowe" :tak: ,podziwiam Was,że się zdecydowaliście na taki "skok"temperatury,ciśnienia i ogólnie zmiana klimatu dla małej-ale widać na zdjęciach,że jest zadowolona malutka :) i taka śliczna :) zażyła troszkę promieni słonecznych i tym samym witaminki D3 ,podczas,gdy nasze maluszki teraz siedzą w domkach przeważnie i słońca tak mało.
Jestem, żyję, ale nie mam ochoty z nikim rozmawiać:no: Przepraszam was za to i jednocześnie bardzo dziękuję za to że o mnie pamiętacie.
Moja psychika wysiada. Od 2-ch tygodni odchudzam się i teraz mogłabym cały dzień nic nie jesć, nie czuję wogóle głodu, jem bo muszę. U mnie to nie jest normalne bo ja lubię zjeść i mogłabym to robić cały dzień. Mój pierwszy posiłek to godz. 13.30 a nawet 14.30 ( to mój rekord). Nigdy tak nie miałam.
Mam strasznego doła, siedzę i ryczę bez powodu a raczej z powodu, ale płacz nachodzi nagle, nawet przy dzieciach nie mogę się opanować:wściekła/y:
Jeszcze raz przepraszam i wybaczcie jeśli nie będę teraz aktywna.
Nie będę pisać co się stało bo to nie temat na wątek otwarty, zresztą teraz to nigdzie tego nie napiszę może kiedyś...

Agapko kochana moja:sorry2: co się dzieje ?:-( dlaczego jestes smutna? Czy ten powód naprawdę jest warty tego ,by się tak denerwować i żeby jeszcze do tego dzieciaczki to odczuwały?-proszę Cię pomyśl.Piszesz,że się odchudzasz-ja też się odchudzam całe życie:tak: raz mi się to udaje ,innym razem nie,ale to chyba nie z tego powodu ten dołek? bo jeśli z tego,to proszę,nie martw się takimi rzeczami,ciesz się zdrowiem swoim,dzieci,męża,ciesz się tym,co masz-bo wielu ludziom tego brakuje-rodziny,zdrowia.Pomyśl jak niektórzy cierpią-chore dzieci spędzające miesiące w szpitalach,które nie mają normalnego życia-codzienności takiej jak my,ich rodzice,ktorzy przy nich czuwają,zamartwiają się,drżą o ich zdrowie,a często nawet i życie,biedni,opuszczeni, samotni.Agapko-chyba masz za co Panu Bogu jednak dziękować?-prawda? kochanie,proszę nie martw się i nie smuć się.

a jeszcze muszę dodać,że to wcale nie jest ok. jak zjadasz 1szy posiłek o 13,czy później nawet,ani to nie pomoże Ci schudnąc,ani na zdrowie też nie wyjdzie,musisz jeść normalnie śniadanie,no i częsciej a mniej,częste niewielkie posiłki w ciągu dnia-tak,żeby się nie najadać i licz kalorie-nie jedz tłusto,słodko,ostatni posiłek najpóźniej do 18,potem woda niegazowana,cz tam gotowana-jak wolisz,jakaś herbatka ewentualnie zielona,czerwona pu-erh,czy jakaś tam inna niesłodzona.Dużo ruchu,no i dobra wola,pozytywne nastawienie i wiara w siebie-odchudzanie zaczyna się "w głowie"-pamiętaj.Całuję,całuje i jeszcze raz całuję;-)

Ostatnia edycja:
reklama
a ja Cię po prostu Agapko mocno przytulam i mam nadzieję, że wszystkie troski szybko miną i będziesz mogła się cieszyć sobą i dziećmi, buziaki :*

dzięki dziewczyny, kurde jakoś nie przyszło mi do głowy by skonsultować to z ginem (głupolek ze mnie wiem :D), złożyłam to na karmienie piersią, ale faktycznie coś mi wariuje organizm...

Monikasia no czytałam o Twoich dolegliwościach, a nie pomyślałaś czy też karmienie nie ma na to wpływu? a może po prostu jakies sezonowe osłabienie...

Edytko gdzie znowu byłaś jak Cię nie było??

mały od godziny rozrabia, a ja łażę z kąta w kąt.. nie lubię jak mąż w weekendy pracuje.. no, ale tylko do 13 będziemy sami, potem wraca i lecimy do teściów i na zakupy, obejrzeć rowerek dla młodego :)
miłego dnia dziewczyny!

Witam sie:)

Nocka była nawet nawet,Bartus tylko o 4 sie przebudził na mleko,spał do 8 ale pozwolił mamie polezec jeszcze te pół godz w łóżku.Teraz krasnal spi,pewnie sie za chwile zbudzi bo on ma krótkie drzemki,ja zrobiłam mały zakup dla Bartka.Taka ładna pogoda a ja mam stracha isc z Bartkiem na spacer,nie chce go narazic na choróbsko tym bardziej ze panuje wirus ta wstretna grypa.
A i idzie nam 8 ząb:)

Dobrego dnia:)

Izulka,ale super sobie wakacje fundeliscie.Tylko pozazdroscic.Nie dziwie sie ze tutaj wracac sie nie chcialo:-).

Tygrynko,moze ty taka oslabiona bo za duzo krwi tracisz skoro 4 razy masz okres????warto przejsc sie do lekarza.

A ja jestem na etapie poszukiwania mieszkania do wynajecia.Kurcze,nie wiedzialam ze tak trudno jest cos znalesc jak ma sie dziecko.Przewaznie jak wlasciciel uslyszy ze z dzieckiem to odmawia.Jakbyśmy byli tredowaci:angry:.

Czekalam na wizyte z ewcią do alergologa ponad miesiac.Tydzien temu dowiedzialam sie ze musze miec podsteplowana ksiażeczke w tym miesiacu w ktorym bedzie wizyta,czyli w stczniu.I nie ma znaczenia ze ostatnia pieczatka jest z 28 grudnia:wściekła/y:.Dalam dla szefa by podbil juz tydzien temu.A ten wyjechal sobie na drugi dzien i do dnia dzieisejszego nie mam pieczatki bo szefa nie ma.A jutro wizyta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Pewnie nas nie przyjmą,nie wiem juz co robic.A tyle czekalysmy,ewa juz ma cala szyje i rece podrapane a tu jeszcze taki problem:-:)-:)-(

Tygri hmmm gdzie ja bylam :-p a tak laze to tu to tam
hmmdrapanie.gif

To chcecie juz mu kupic rowerek?

Rosi to cie szef zalatwil
olaboga.gif

Madzia moze jednak warto wyjsc z malym na spacer,oczywiscie jak jest cieplo, a jak u was z pogoda ?bo ja taka nie doinformowana jestem :dry:

hej u nas Milenka od jakiegoś czasu miała takie strasznie zaognione policzki,a już wieczorem to wogóle aż jej się tak jakby łuski robiły ,myśleliśmy że to od kominka jak rozpalamy wieczorem jest jej za goraco.i dziś przyszła do nas taka starsza pani i jak ją zobaczyła to od razu powiedziała że to skaza białkowa,żeby jej nie dawać nic z nabiału przez tydzień i zobaczyć jak bęzie czy będzie poprawa.Nawet by mi to do głowy nie przyszło.i jak tak poczytałam o tej skazie na necie to faktycznie chyba ją ma.i te kolki na początku też może od tego były,bo ona od początku je miała i nie była też karmiona piersią:-(

Ja podejrzewalam u swojej skaze,nawet pediatra zabronila nabialu podawac.Bo zaognilo sie po tym jak podalam jej serek bobowity.Ale to nic nie pomaga.Teraz ma bardzo drastyczna diete a mimo to wystepuja czerwone suche swedzące plamy na raczkam i szyji.Biedny dzieciak ciagle sie drapie:(
Mysle ze powinni jej przepisac pepti albo nutramigen i by bylo ok ale pediatra nie chce tylko wysyla do alergologa.
Wizyta na 15.00 i mam nadzieje ze uprosze zeby przyjeli najwyzej doniose jak ten h.. podstepluje i odda.
Gotowa bylam juz isc prywatnie ale wizyta 80 zl wiec troche za duzo jak dla mnie,bo zapewne przepisze tylko to mleko wiec po co placic tyle kasy za recepte.??

Witam:)

Jestem nie wyspana,Bartus o 3 w nocy sie przebudził na mleko i za chiny nie chciał spac po jakis 30 min zasnoł i wstał przed 8,ale polezelismy do 8.Pogoda zimowa,mrozno ale ładna.Jeszcze sie wstrzymam z tym spacerkiem,u mojej tesciowej w pracy kolezanek dzieci są chore,a nie chce zeby Bartus był,wkoncu jego dzien sie zbliza a szpitale nam nie potrzebne.

Dobrego dnia:)

Hello, dziewczyny:*
Ja wczoraj strasznie sie czulam tz nie od rana ale bylismy na obiedzie u znajomych i wypilam lampke wina i tak strasznie rozbolala mnie glowa, ze myslalam, ze umre:((((( Wniosek, ze nie moge pic wina - kurde.....bo to ktorys raz z rzedu.
Mala ok nie jest chora na szczescie a sie zanosilo. Byla taka grzeczna u znajomych, ze byli w szoku:)
Tygrynko juz sama niewiem co myslec na ten temat. Ide dzisiaj do lekarza i zobaczymy. Wczoraj dowiedzialam sie od znajomej, ze tez ma grzybice! Ona rowniez karmi piersia juz 8 mc. Mysle, ze to poprostu oslabienie organizmu hmmm...
Ale ty kobietko zrob termin do gina i bedzie wiadomo. Ja tez w tym tygodniu sobie zrobie, bo czuje, ze mi hormony wariuja;) ale tak naprawde to nie jest smieszne:( Poce sie jak kon, serio. Nigdy wczesniej tak nie mialam. Luuudzieee kobiety to jednak maja przesr....:(((
Elizzz kochana niestety nic sie nie dowiedzialam:(Moze Madzia wypowie sie naten temat, bo podobny zabieg maja juz za soba?
Rosi wspolczuje nerwow i moge wam dziewczynyKasia powiedziec, ze moj syn tez mial skaze bialkowa do ok 2 roku zycia i przezszlo mu. Oczywiscie odstawilismy nabial, tyle , ze ja go 1,5roku karmilam piersia i podejrzewam, ze przy sztucznym mleku to nie takie proste...Ale wazne jest to , ze dziecko z tego wyrasta:)

Mala spi ale pewnie sie zaraz obudzi. U nas sypnelo (syplo?) sniegiem a juz myslalam, ze blizej do wiosny hehe. Poza tym musze swoja koteczke wysterylizowac. Mam tez plany (dalekie) zalozyc hodowle kotow brytyjskich:) Strasznie mi sie to podoba i koty sa wprost cuuudne. Ale jak mowie to w przyszlosci. Narazie na tej koteczce "ucze sie kota":))
Milego dnia :*

reklama
Witajcie. Ale jestem nie wyspana przez mojego brzdąca, uczę go samodzielnego usypiania i wczoraj wieczorem usnął 23 a po godz się obudził, znowu go uśpiłam i po 3 godz znowu się obudził, to go wzięłam do naszego łóżka ale że dużo miejsca zajmuje w naszym łóżku to z powrotem do jego łóżeczka zaniosłam ale jak tatuś się wybierał do pracy to Krystek również się obudził. Więc ostatecznie spał ze mną jak W wyszedł do pracy i po całym łóżku sobie spacerował przez sen ale mi było nie wygodnie z nim spać.

Do góry