reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

wczoraj wieczorem pradziadzio dał Kubie, oczywiście w dobrej wierze, trochę jajka...
i dziś Młody obudził się z pięęękną, czerwoną wysypką na polikach i czole :/

reklama
Witajcie:-)
U nas zimowo,zimno,dużo śniegu.
Znów mało wychodzimy przez tą pogodę-bo jak jest minus pięć st a do tego wieje wiatr m,to już się nie da wyjść z Michałkiem.
Co do skazy ,to ja przechodziłam to najpierw z 1szym dzieckiem,potem z drugim-wychowali się więc na mleku sojowym,syn najstarszy do dziś ma szorstkie policzki i małe krosteczki na policzkach-czasem to robi się czerwone właśnie,ale nie uważa specjalnie z mlekiem i czekoladą.Michałek miał problemy z brzuszkiem,więc tez od razu był na bebilonie pepti.Teraz już przeszliśmy na zwykły bebilon-na razie jest dobrze-choć ma teraz dużo gazów-purka sobie bardzo często:-D -będziemy go obserwować,jak by co,to wrócimy do pepti
Miłego dnia Wam życzę. A agapa zagląda tu? agapo-odezwij się-jak się czujesz?

Wklejam wreszcie chodząca Hanię sprzed 2 tygodni.

YouTube - HPIM3879.AVI

Zaczęła dokładnie w dzień skończenia 10m-tzn pierwszy samodzielny krok:-) , taki prezent.

A od 2 dni śpi:-D:-D całą noc. Zaczęłam uczyć ją zasypiać samodzielnie i taaaaki efekt. Cieszę tymi 2 nocami. Ja się budzę bo przyzwyczajona jestem do kilku pobudek:sorry:. Pierwszego dnia kładłam ją 150 razy w łóżeczku, drugi raz 60 a trzeci-tylko raz:-D. Przed chwila poszła spać i położyłam w łóżeczku i ...zasnęła. Jestem w szoku:szok:. Ale coś za łatwo to poszło,...nie mogę uwierzyć:shocked2:

Hej:)
Dzieki Dziewczyny za rady co do goraczkowych spraw:*
Izulko super pierwsze kroczki:) Haneczka sliczna dziewczynka jest:* A jesli chodzi o drazl.jelito, to owszem znalazlam kiedys w madrej ksiazce, ze pomocne sa kapsulki z olejkiem mietowym (tutaj Medacalm)Moj M oczywiscie temu nie uwierzyl do momentu kiedy lekarz sam ich jemu nie przepisal:) Pomagaja i owszem ale mimo to trzeba unikac stresu, co nie zawsze jest takie proste.
Elizzz czy twoj maly pierwszy raz zjadl jajko?
Kasia ja nigdy nie slyszalam zeby cos takiego sie dzialo przez zabkowanie...

Ja wam szczerze powiem, ze tutaj chodze do lekarzy tylko niemcow - oprocz laryngologa (PL).
Tutaj opieka jest super. nie czeka sie dlugo na terminy i nie "wala" antybiotykami odrazu.

Jesli chodzi o rowerek to my mamy zamiar taki kupic
PUKY Laufrad Standard, rot, PUKY - myToys.de

Tutaj duzo dzieci smiga na czyms takim. Pozniej nauka na "zwyklym" rowerku idzie blyskawicznie i dla bioderek jest oki. Niewidzialam jeszcze dzieciaczkow na rowerkach z
bocznymi kolkami. Niestety jeszcze w tym sezonie mala bedzie smigac zemna na rowerze a w przyszlym na swojej dwukolowce;)

Ostatnia edycja:
Izulka super Hania chodzi! i chyba szybko jak na dziewczynkę nie? przynajmniej z tych co znam lub słyszałam :) a jaką jest śliczną dziewczynką! te oczka, te włoski... jakby co mam kawalera w domu dla niej :D mogłaby go nauczyć np takiego fajnego zasypiania :D

Monikasia też się zastanawiałam nad tym rowerkiem ale to i tak jak dziecko będzie starsze, a teraz chcę zamiast spacerówki, na wiosnę i lato żeby z małym dotrzeć do parku :)

u nas dzisiaj szaro buro i nic mi się nie chce...
miłego dnia!

Tygryniu a to masz racje, bo i dla dzidzi frajda:) Niewiem, niedopatrzylam jakie kolka ma ten rowerek, bo czytalam, ze najlepsze sa pompowane tylko juz nie pamietam dlaczego:eek:

U nas tez brzydko na "polu" ale i tak wychodze dzisiaj, do mnie dol jaksi lapie:((

Tygrynko
moja cała trójka ruszyła do przodu mając 10m:tak:. Hania nie miała wyjścia chcąc byc wszędzie tam gdzie starsze rodzeństwo:-D.
A co do kawalera, to powiem Hani jak się obudzi;-)

Kochana, dosłownie, dosłownie:tak:. Trwało to godzinę więc zobacz jakie młoda miała tempo:szok:. Liczyłam żeby mieć porównanie czy coś się zmienia. Moi tez się dziwili, ze liczyłam. Karmię Hanie wieczorem i rano cycusiem.

reklama
Do góry