reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Edyta drugi dzień z rzedu piszę: super, gratulacje dla Natanka :D
i dziękuję za życzenia, bo to mój szkrabik kończy dzisiaj 9 miesięcy... powtórzę za dziewczynami: kiedy to zleciało??? niedawno w brzuchu był, a teraz lata przy ścianach po całym domu... i bajzel robi :D

reklama
Marga my też dziś cały dzień sami :(((

Ogólnie to u nas ostatnio kiepsko jest.. Kuba daje ostro popalić....w dzień i w nocy:////
Już 9 miesięcy... oh leci ten czas leci .... niedługo nasze szkrabki beda dmuchac 1 świeczke na torcie:)

dzięki Marguś :*
my też dzisiaj w domu siedzimy, nic się nie chce.. chociaż pewnie chłopaków do sklepu wyślę, niech trochę odetchną świeżym powietrzem...
ale fakt, jesienno-dołująco się zrobiło, brrr

Edyta drugi dzień z rzedu piszę: super, gratulacje dla Natanka :D
i dziękuję za życzenia, bo to mój szkrabik kończy dzisiaj 9 miesięcy... powtórzę za dziewczynami: kiedy to zleciało??? niedawno w brzuchu był, a teraz lata przy ścianach po całym domu... i bajzel robi :D

OJ tak przy szkrabach czas szybko leci,zanim sie obejrzymy a beda pelnoletnie:tak: moj najstarszy syn pod koniec miesiaca skonczy 9lat,i nawet nie wiem kiedy to zlecialo.

Ostatnia edycja:
Dobry Dziewczyny :biggrin2:

Kurcze, pisałam do Was długiego posta i już pod koniec całego mi zeżarło, więc jeszcze raz ;-)

Nie było mnie tu tydzień, ale wreszcie znalazłam chwilkę żeby napisać (czytam po trochu już od środy) i melduję posłusznie, że żyjemy :-D

Nelka od soboty pięknie raczkuje - na razie powoli, bez pośpiechu :biggrin2: Śmiejemy się, że chodzi dostojnie jak królowa :-D
Wczoraj też nam pierwszy raz sama usiadła :-D I dzisiaj też kilka razy ;-) Niestety nie umie jeszcze z siadu przejść spowrotem do leżenia, więc jest krzyk ;-)

A ja chyba pozazdrościłam córci ząbków i mi też wyłazi ósemka - dziąsło boli jak cholera i przeniosło się na ból głowy, ale jakoś przeżyję ;-)

A teraz postaram się Wam trochę poodpisywać ;-) Mam nadzieję, że o niczym nie zapomnę ;-)

Tygrynia, Kalinka STO LAT dla wszych Małych Pociech !!!

Patrycja, Motylla, Edyta gratulujemy zębolków :-D

Kinia, Motylla zdrówka dla Pociech :-D

Ma_mi na katarek najlepsza woda morska i odciąganie fridą, a potem posmarowanie pod noskiem maścią majerankową :-)

Meganne u nas też były problemy z drzemkami w dzień. Kładłam Nelkę spać jak tylko widziałam, że ziewa i trze oczka i jej drzemki trwały po 30-40 min max. Więc sobie pomyślałam, że widocznie kładę ją za często. I faktycznie, z 3-4 drzemek w ciągu dnia zrobiłam jej 2.
Pierwsza koło 11 i śpi ok. 1,5h, druga koło 16.30 i śpi 45-75min. Jest o niebo lepiej :-)
A co to za awanturkę miałaś w domku :confused:

Rosi ja już do gotowców nic nie daję. Wydaje mi się, że ilości poszczególnych składników są odpowiednio dobrane do wieku Dzieciaczków :-)

Madzia jak się strasznie ciesze, że u Was już wszystko OK. Super, że Bartuś nie będzie już miał więcej żadnych operacji ;-) Świetna wiadomość :-D

Anne tak mi przykro z powodu straty koleżanki :-( Bardzo smutna historia... :-( Ech... życie :-(

Edytko mam nadzieję, że mężuś szybko do zrdowia wróci, że ten ból minie :-)
I gratulujemy umiejętności siadania :-D

Marga fajna ta zabaweczka, Młody się na pewno ucieszy :-D
A z tym humorkiem Bartka, to pewnie zęby idą. Oby szybko poszło :-)

Agapa jak Majka po 5 minutach jest najedzona, to może wcale się nie budzi z głodu :confused:
Super, że Mała z butli pije :-) Tyle się namęczyłaś...

Przywitałam się i się zaraz żegnam :-)
DOBRANOC Kochane :-D

Laski czy wszystkie dzieciaczki juz raczkuja bo moj wcale nie chce tylko pełza na brzuchu, siadac tez nie bardzo, stawac wogole nie potrafi:-( juz sie powoli zaczynam o niego martwic:-( czy mam zaczac z nim intensywnie cwiczyc te umiejetnosci czy jeszcze poczekac az sam sie nauczy :-(

Laski czy wszystkie dzieciaczki juz raczkuja bo moj wcale nie chce tylko pełza na brzuchu, siadac tez nie bardzo, stawac wogole nie potrafi:-( juz sie powoli zaczynam o niego martwic:-( czy mam zaczac z nim intensywnie cwiczyc te umiejetnosci czy jeszcze poczekac az sam sie nauczy :-(

Moj nie raczkuje tylko siedzi ale to tez od niedawna,i nie wiem czy wogole bedzie raczkowal , na brzuchu tez nie lubi lezec co sie wiaze z tym iz nie pelza:confused2:ja osobiscie uwazam ze nie powinno sie przyspieszac rozwoju dziecka,ono samo wie kiedy i na co jest gotowe:tak:
Tak dla przykladu podam iz moj najstarszy syn chodzil juz w wieku 10mies a mlodszy zaczal chodzic dopiero po skonczeniu roczku i sadze ze Natanek rowniez zacznie stawiac pierwsze kroki jak bedzie mial ok roczku:tak:

Kochana nic nie przyspieszaj. Dziecko samo wie kiedy i co ma robić. Niektóre wogóle nie raczkują

reklama
Czesc

Gratuluje nowych umiejetnosci Korneci:-)

Moje dziecko spi tylko 2 razy dziennie po 30min a wczoraj spal tylko raz 10min,ale moje dziecko od urodzenia ma na bakier ze spaniem wiec dla mnie to normalna sprawa,za to ladnie spi w nocy,no a dzisiaj spal od polnocy do 8rano bez pobudki na jedzonko,pierwsza nocka bez budzenia ale fajnie przespac cala noc:-p

Milego weekendu

Do góry