reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

aa ,bo Ciebie Kinia nie ma w Polsce? No ja też jestem z dala od rodzinnego domu,bo ok.600km,też nie będę na grobie taty w tym roku.Za to moja mama przyjeżdża tu do mnie na W.Świętych bo z kolei ona ma tu swojego tatę pochowanego.Bo to było tak,że moi rodzice urodzili sie i wychowali tutaj,a potem wyjechali i ja urodziłam się i wychowałam w Wałbrzychu,potem jednak za sprawą męża,którego poznałam tutaj u babci na wakacjach,wróciłam do korzeni i zamieszkałam tu :).Część mojej rodziny jest tu-babcie,ciocie,a część tam,mama,bracia i ciocie,bo w tamtych czasach ludzie emigrowali na Śląsk i Dolny Ślask za pracą i niektórzy tam zostali.Ja mam groby bliskich w Wałbrzychu i tutaj.
No i nieuchronnie powoli zaczyna się temat Święta Zmarlych,taki sentymentalny...

reklama
My również się witamy po weekendzie. Niezaglądałam w weekend bo internet tak wolno nam chodził że strona startowa się chyba wieczność otwierała ale teraz jest o wiele lepiej. U nas chłodno ale nie pada, syn teraz śpi, za to dał w nocy popalić i to już drugą noc, co zasnął to znowu się budził i dopiero koło 1 usnął.
Wiecie co,wyszłam z Michałkiem po południu na spacerek i zanim doszłam do bramy wyjazdowej-rozpadało się :( .Potem pojechałam na zakupy,w pobliskim miasteczku nigdzie nie znalazłam Miśkoptów,a mój Misiu tak je uwielbia,jutro musze pojechać do innego miateczka,bo pamiętam,że raz tam kupiłam.Wogóle nie ma takiego konkretnego sklepu w pobliżu,gdzie można by było kupić urozmaicone produkty dla dzieci i niemowląt-spożywcze,tylko tak w jednym jest to,w drugim tamto w innym coś tam jest,a jeszcze czegoś brakuje,w biedronce naszej-maleńki wybór.Dobrze by było gdyby ktoś o tym pomyslał-sklep ,w którym by można było kupić kaszki,obiadki,deserki ,różne mleka modyfikowane itd.
Tymczasem idę ,bo mały marudzi
Zgadzam się z tobą przydał by się taki sklep, tam gdzie ja mieszkam też są sklepy w których jest bardzo mała oferta dla maluszków i trzeba jeździć od sklepu do sklepu.

Kame mam to samo, buuuuuuu:(

ALe dzis w koncu doczekalismy sie pierwszego zabka u Tomusia:) Juz czuc pod palcem ostra dolna, prawa jedyneczke:) i tak ladnie stuka o lyzeczke, hih:)
Gratulacje:tak:

witam:)

Mnie niestety tez nie bedzie na grobach na Wszystkich Swietych:( Teskno mi juz za domciem:(

Ja dzis cala dzien jakas senna chodze, ale widze ze nie tylko ja, bo tu tez prawie nikt nie zagladal. Moze jutro cos sie ruszy.

Dobranoc dziewczynki:)

widzę że mały ruch dzisiaj, zimno nie przyjemnie aż chciałoby się leżeć cały dzień w łóżku:sorry:

Kinia gratuluje ząbków! :-D

sto lat dla miesięczniaków! :)

dobranoc :)

A ja sobie myslalam, ze niema ruchu bo cieplo...U nas slicznie dzisiaj bylo wiec spacerek dluuuugi zaliczylysmy i zakupy itp...Jutro kolezanka przyjezdza ze swoja coreczka(5mcy) :)) Juz sie ciesze:))
Jakies ciacho trzeba upiec (pewnie bedzie murzynek)...
Dobrejnocki:*

A ja wczoraj po południu byłam z Mają na kontroli u pediatry. Okazało się że Pszczółka ładnie wyszła z choroby i jeszcze tylko jedno uszko trzeba doleczyć i mamy przedłużony antybiotyk ale tylko o jeden dzień. To uszko było bardziej chore. Reszta super i możemy wychodzić już na spacerki:-D
Nocka super, ale jak może być inaczej jak się chodzi spać k/o 24.00:realmad::crazy: to nie ma czasu na pobudki:-D

Wogóle ostatnio mam doła:baffled:

Agapciu a czemu to masz doła? nie smutaj się kochana....
ja dzisiaj iałam nockę koszmar, zresztą jak poprzednią, nie wiem czy to przez ząbki czy po prostu mojemu maleństwu się coś w główce poprzewracało ale co dwie godziny robił pobudkę, a o 4 wstał i chciał się bawic...:( ja już wysiadłam i dałam go M bo mnie za przeproszeniem k....wica strzelała:p
lece dzisiaj na rozmowę kwalifikacyjną ( coprawda mam zatrudnienie, i jestem na wychowawczym, ale jak mówiłam mamy problemy z kaską, więc muszę dorobic.....) - trzymajcie kciuki

remont nadal trwa... dzisiaj kończymy kuchnie.... jutro przyjadą meble..... i od piątku łazienka..... pierdzielnik jest nie z tej ziemi......okazało się że musieliśmy wylewac podłogi.... więc w ogóle paranoja bo w domu prócz nas to jeszcze dwa koty i pies....

musze uciekac bo Mateusz jest jakis niespokojny, zasnąc nie może i się drze:p

buuuziaki kochane miłego dnia

reklama
Czesc mamuski :-)

U nas dzis nocka srednia mały obudził sie z płaczem o 4 i juz nie chciał spac w łóżeczku i tylko wzielismy go do nas to odrazu zasnał - moze mu sie nie podobało bo mu wczoraj obnizylismy łóżeczko na sam doł :-) a ze nie usypiał w nim to ni widział zmainay :-) bo raczej bardzo zadko bierzemy go do siebie do łóżeczka :-)

MEGANE niestety tak to bywa ze sie nie da przewidziec kosztu emontu bo zwsze w trakcie cos wyjdzie nieplanowanego a niestety w warszawie sa kosmiczne ceny wszystkiego :-(

Moj maluch spi wiec lece cos ogarnac mialismy dzis odwiedzic kolezanke ale poszła do pracy a za 3 tygodnie rodzi :-) podziwiam ja bo ja bym juz nie pracowała :-)

buziaki dla wszystkich :-) cmok cmok

Do góry