reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
Hej u nas już troszke lepiej... co prawda przez pół nocy Sebusia męczył kaszel ale daliśmy rade.. Kuba wstał ładnie oczka miał piękne nie pozaklejane :) Teraz szykuje sie do spania :)

Witajcie czwartkowo :-)

U nas nocka dobrze :biggrin2: Nela przespała od 20, do 6.30 z jedną pobudką na podanie smoka :-D Jestem wyspana :-D
Teraz też sobie Niuniek śpiocha, więc mam chwilkę dla siebie ;-)

Ale pogoda beznadziejna, od kilku dni już tak. Ja rozumiem, ze jesień przyszła i w ogóle... więc to że jest już zimno to normalna sprawa, ale gdzie się słonko podizało? :-(

Ma_mi Nela jeszcze nie staje, nawet nie próbuje. Nawet sama nie siada... Każde dziecko ma swoje tempo :-)

Zabeczko my mamy polarowy śpiworek, jeszcze od urodzenia Neli. Kupiłam większy, żeby nie trzeba było wymieniać i spokojnie nam na tą zimę wystarczy. A nam się wczesną wiosną ten polarkowy sprawdzał i jestem zadowolona :-) Neli też chyba podpasował, bo jest cieplutki i mięciutki :-)

Chyba coś jeszcze, ale zapomniałam :-(

Aha, STO LAT dla naszych dzisiejszych 8-miesięczniaków: dwóch cudownych dziewczynek - Patrycji i Lilianki :-D

Monikasia i na Emilcie przyjdzie czas:) Juz niedlugo bedziesz za nia gonic po caly mieszkaniu:))
Moj Tomus bardzo pozno zaczal sie przewracac z pleckow na brzuch, ale jak juz zalapal, to w odwrotna strone nauczyl sie nastepnego dnia:))

Monikasia tak jak Żabcia pisze - załapie ani się obejrzysz ;-)
Nelka też jeszcze nie raczkuje, od kilku tygodni staje na czworakach i się buja w tył i w przód i ani w głowie jej zrobić jakiś kroczek ;-) Ale spokojnie...

No i wiedziałam, że miałam wcześniej coś jeszcze napisać ;-)
EDZIA ślicznie Twoja Myszka stoi :-) A jaką ma burze włosów :-D WOW normalnie ;-)

A co do smoczków, to nie wiem :dry: Ale może spróbuj na siłę - jak wiesz, że chce cyckać, a wypluwa, to wkładaj na nowo. Ja tak Nelę nauczyłam jak była malutka (tylko, że ona ssała mój palec a nie cycka ;-)). Trochę czasu Ci to pewnie zajmie i nerwów zje, ale warto. Szczególnie że piszesz, że już rady nie dajesz i Cię piersi bolą... powodzenia :-)

Cześć!
Na temat fotelików to już smęciłam kilka razy, ale niestety mam fioła na tym punkcie, to może sobie teraz daruję. Tylko link do testów dam:
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa
Tygri, też się przymierzamy do roemera, ale chyba model duo plus, bo ma po 5 gwiazdek za komfort i obsługę, no i jest z isofixem. Cena różni się trochę od kinga, niestety, ale ja tak liczę, że z podatku na dziecko (znaczy zwrotu) kupimy. Tylko, że my jeszcze możemy poczekać, bo Malwina jest drobna raczej.
A recaro young za bezpieczeństwo ma 3 gwiazdki. W tej kategorii cybex ma 4, ale on jest dziwny.
No nic, mykam coś robić.
An

Dziewczyny moja Hania od tygodnia wstaje w nocy i godziny mijają nim zaśnie. Np. dzisiaj od 23.00- 3.00 . Kiedy ja kołysałam to darła się bo przecież nie daj Boże zasnie! Oj, juz mnie to wnerwia:no:. Cały dzien trzeba funkcjonować a człowiek pada. W dzień pospała raz 30 min i drugi 1 godzinę. Człowiek ze stali?...
Staś juz lepiej się czuje.
Dziekuję za dobre słowa marga, anyolki
Monikasia dziekuję również. Te nasze chłopaki to przyprawiaja czasem o zawrót głowy. Rany w boju są świetne do pochwalenia się, im więcej tym lepiej:szok:
My przezywamy obecnie stan pierwszego zakochania młodego. Pierwsza dziewczyna poszła w kąt po 1,5 tgodnia. Stwierdziła, że ministranci są głupi. Mój jest takowym i sie obruszył. Teraz jest córka trenera jazdy konnej. Taka synowa mi pasuje:-). Też uwielbiam konie...;-)
Dobrej nocy dzieciom:tak: i Wam.
Haha zaczynają się podboje:-D Moja córka jest w Ikl podstawówki i podobno dwóch się za nią ugania. Nawet pierścionek któryś dla niej ma i myśli jak to zrobić żeby ją pocałować:-D:-D:-D

Dziewczyny jeszcz jedno, czy Wasze pociechy stoja juz w lozeczku i czy same wstaja? moj jak narazie probuje sie podciagac , ale cos mu to oprnie idzie.... codziennie cwiczymy:)
Moja jeszcze nie stoi, ale ja jej nie ćwiczę. ortopeda pow. żeby pozwolić dziecku do wszystkiego samodzielnie dojść.

Dzien dobry kochane:)

Wczoraj mnie nie bylo ale wszystko nadrobilam:-)

Madzia trzymam kciuki, i modle sie za twojego Bartusia zeby to byla jego ostatnia operacja:tak: Bedzie dobrze, trzymaj sie kochana:-)

Sciaskam wszystkie chore dzieciaczki, wracajcie do zdrowia szybciutko:)

I spoznione zyczonka dla wczorajszych osmiomiesieczniakow, buziole dla was kochane szkraby:*:-)

Nie pamietam co mialam komu odpisac, przepraszam:zawstydzona/y:

U nas ok, mlody dostaje szalu jak widzi laptoka, wiec musze sie ukrywac jak pisze bo zaraz probuje mi go zabrac. a jak mu nie daje to jest wielki placz:sorry:
Co do fotelika to my zamierzamy kupic Young Sport - 9-36 kg Recaro Young Sport
Co o nim myslicie?

A i jeszcze jedno wlasnie przymierzam sie do zakupu spiworka do wozka i sama nie wiem, ktore sa najlepsze, te z owcza welna w srodku, czy z polarem czy puchowe. ?Normalnie zglupialam:baffled: Jak macie jakies doswiadczenia ze spiworkami to prosze o porade:tak:

Cos mialam jeszcze napisac, ale zapomnialam:sorry:
Milego dnia :-)

Chyba Meganne szyje śpiworki, może ci coś doradzi.

Nie było mnie tu kilka dni ale poprostu brak mi czasu i mam wyrzuty sumienia że za mało zajmuję się Mają:no: Nie wiem jak mam Majkę nauczyć usypiania w nocy bez cyca. Jednej nocy to chyba ze 20 razy do niej wstawałam :szok::angry: Nie jest głodna bo sporo potrafi zjeść wieczorem jak na nią, ale jak się obudzi to musi być cycek i często wcale nie pije z niego mleczka tylko poprostu trzyma go sobie w buzi i mamle. Ale jak jej nie dam to nie zaśnie i będzie wrzeszczała aż pobudzi moje starsze dzieci a one przecież rano do szkoły wstają.

I my sie witamy , rano bylismy na zakupach.
Wlasnie sie zastanawiam nad tym piworkiem. U nas nie ma takich mrozow a z wozkiem jak kupilismy mamy nakladke footmuff i nie wiem co robic :sorry:hmmmm
Tygrynko- powiem Ci ze jestesmy zadowoleni z tego folelika, mnie tez na poczatku wydawal sie ze jest taki krotki , ale przymierzalismy rozne i wydaje mi sie ze to takie tylko zludzenie bo poprzednie nasze foteliki mialy zdecydowanie inne ksztalty.W tym wcale nie przeszkadza ,ze nozki wystaja bo i jak maluchy urosna to i tak beda w koncu wystawac. My wkladalismy Dominika do roznych i ten wydal nam sie taki solidniejszy i te zaglowki ,a i mozna pozycje zmienic do wypoczynkowej :tak:
aha Tobi wymaga dlugiego pasa wiec lepiej zamierzyc go w samochodzie przed kupnem

Pozdrawiam was goraco trzymajcie sie cieplusio :laugh2:

reklama
Witam się po południowo. U nas ładna pogoda i waśnie wróciliśmy ze spacerku. Nam nocka kiepsko minęła kilka razy Krystek się budził i bardzo marudził, a teraz w dzień odsypia nie przespaną nockę.

Do góry