reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

hej dziewczynki
nie mam kiedy tu zaglądac niestety, a baaaardzo za Wami tęsknie... ehhh
mały ząbkuje i jest nieznośny jak nie wiem....
dzisiaj przynajmniej w miarę ok spał... bo wstał w nocy tylko raz o 4:30 na mleczko i potem znowu poszedł spac..... chyba odzwyczaił się od cycka już w ogóle nie chce .... woli butle.. a mi szkoda bo tak do 8-9 miesiąca chciałam pokarmic...

dziewczynki zapraszam Was na aukcje MT.. może któraś z Was albo jakaś znajoma będzie zainteresowana.... Mei Tai - z miłości do maluszka (1270457683) - Aukcje internetowe Allegro
Sprzedaję też śpiworki do wózków:SD Jak coś to na priva

buuuziaki

reklama
Dobry :biggrin2:

Właśnie sobie piszemy obie :biggrin2: Ja z Nelką na kolankach ;-)
Bardzo jej się podoba komputer, myszka, taty słuchawki ;-)

Zrobiłam już pranie, ogarnęłam trochę chatkę, przygotowałam obiadek, tylko wstawic po południu ziemniaczki :-D
Za chwilkę mykamy do Adasia, a potem wpadnie koleżanka na kawkę :-D Ale fajnie, tak dawno nikt u mnie nie był... :biggrin2:

Edyta poprawy humoru życzę :-)

An z tym przesypianiem nocek to nie taka prosta sprawa... Nam nauczenie się tego zajęło jakieś 2,5-3tygodnie...
Ale bądź dzielna, na pewno się uda. A smoczek to naprawdę dobre rozwiązanie. Malwinka się do niego przyzwyczai, zobaczysz :-)
Nam do tej pory zdarza się przebudzić w nocy, ale wystarczy podać smoka, pogłaskać po główce i Niunia zasypia spokojnie nadal :-D

Meganne miałam tak samo jak Ty. Nela sama zrezygnowała z cyca. Trochę mi było przykro, ale takie jest życie. Karmiłam ją 7 miesięcy, a wielu mamom nawet tyle się nie udaje, więc i tak jestem dumna, że mi się tyle udało :-) Ty też się przyzwyczaisz, zobaczysz :-)

No, to zmykamy do pracy, papa :-)

Witam się po południowo. Mały śpi więc mogę popisać.:tak: Wczoraj Krystek dorwał się do kromki chleba i wcale nie chciał jej oddać, wsadził ją do buzi i żuł jej skórkę a środek brał i kruszył na podłogę. Ostatnio się zrobił marudny i krócej śpi w dzień może to ząbek mu wychodzi?

Hej dziewczyny:-)
Ostatnio czasu było za mało,żeby tu pobyć,ale już większe sprawy za nami-tzn.za moja scholą:tak: wczoraj był finisz-bierzmowanie młodzieży i wizytacja biskupa,tak więc spędziłam pół dnia w kościołach dwóch:tak: wyśpiewałyśmy co trzeba i ładnie wyszło,wymodliłam się jak nie wiem co:-)
Dziś odpoczywam po tych dniach przygotowań,prób.
Nie nadrabiałam Was narazie.Może wieczorem,choć wieczorami często jestem tak zajęta rozmowami ze znajomymi na gg,że tez ciężko podzielic uwagę,więc nie obiecuję,ale zobaczymy,może dziś nie będzie tak tłoczno u mnie na gg:tak:

Siedzimy w domku całe dnie,bo jeszcze dziś antybiotyk mały kończy,no i tak zimno jest bardzo:shocked2: Słońce pieknie nam świeci,ale powietrze tu jest jednak bardziej już ostre ,niż gdzieś tam na nizinach,tu teren górski i górski klimat bardziej juz.Ale będziemy się ostrożnie i stopniowo hartować,no bo przeciez w zimie będzie jeszcze zimniej,więc trzeba się do tego przygotować,ale tak się boję znów tego kataru,bo to była masakra dla synka i dla mnie.Miłego środowego wieczorku:-) jak to się mówi"środa minie,tydzień zginie":-)

A jeszcze ktoś pytał o Joasię,była u mnie na naszej klasie dziś i dodala mi koment pod zdjęciem -
tak w ogóle to dzięki Joasiu :)

Ostatnia edycja:
Jestem i zaraz znikam.

Dzień minął dobrze, koleżanka była z Dzieciem swoim ;-) Małe się nawet lubią, ale dziś obie coś były marudne, chyba taki dzień.

No a za moment kładzenie mojej Księżniczki spać, więc... :-D

Dziewczyny moja Hania od tygodnia wstaje w nocy i godziny mijają nim zaśnie. Np. dzisiaj od 23.00- 3.00 . Kiedy ja kołysałam to darła się bo przecież nie daj Boże zasnie! Oj, juz mnie to wnerwia:no:. Cały dzien trzeba funkcjonować a człowiek pada. W dzień pospała raz 30 min i drugi 1 godzinę. Człowiek ze stali?...
Staś juz lepiej się czuje.
Dziekuję za dobre słowa marga, anyolki
Monikasia dziekuję również. Te nasze chłopaki to przyprawiaja czasem o zawrót głowy. Rany w boju są świetne do pochwalenia się, im więcej tym lepiej:szok:
My przezywamy obecnie stan pierwszego zakochania młodego. Pierwsza dziewczyna poszła w kąt po 1,5 tgodnia. Stwierdziła, że ministranci są głupi. Mój jest takowym i sie obruszył. Teraz jest córka trenera jazdy konnej. Taka synowa mi pasuje:-). Też uwielbiam konie...;-)
Dobrej nocy dzieciom:tak: i Wam.

reklama
Do góry