reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

czytam ze dajecie danonki.
Kurcze jestem zdziwiona bo serków homogenizowanym nie powinno sie podawać takim maluszkom :(
a tymbardziej danonki pedzone sztucznie i z barwnikami.
Chyba ze cos sie w składzie zmieniło, a ja nie wiem.
Bede w poniedzialek u pediatry to az sie zapytam czy dawac.
Misia dostaje jogurty te z hipp dla maluszków i z bobovity owocki z jogurtem.

A mnie cos bierze temperature mam :(

reklama
Tu mowia aby dawac dziecku jogurcki,jak dziecko skonczy 6 miesiecy,a w Polsce lekarze mowia aby zaczac dawac jak dziecko skonczy 10 miesiecy,wiec co kraj to obyczaj,tak samo jest z biszkoptami tu mowia aby dawac jak dziecko skonczy 6 mies a w Polsce cos kolo 10 mies,bo gluten jest w nich,a ja daje malemu juz od miesiaca i wszystko jest ok;-)

Dobra zmykam do szkoly po dzieci,pozniej zajrze:tak:

My juz po obiadku:-)

Poszlam po dzieci do szkoly,a jak czekalam na nich to zaczal lac deszcz ze spodnie,kurtke i buty mialam mokre,nawet parasolka nic nie pomogla:zawstydzona/y:

Jak dobrze ze jutro sobota,nie bede musiala odprowadzac dzieci do szkoly, jutro tez ma padac caly dzien.

Misia moze zrob sobie herbatke, wypij taka ciepla i wskakuj do lozka.

Ostatnia edycja:
czytam ze dajecie danonki.
Kurcze jestem zdziwiona bo serków homogenizowanym nie powinno sie podawać takim maluszkom :(
a tymbardziej danonki pedzone sztucznie i z barwnikami.
Chyba ze cos sie w składzie zmieniło, a ja nie wiem.
Bede w poniedzialek u pediatry to az sie zapytam czy dawac.
Misia dostaje jogurty te z hipp dla maluszków i z bobovity owocki z jogurtem.

A mnie cos bierze temperature mam :(

Może i nie powinno sie podawać, ale ja próbuję i jak coś jej szkodzi to nie daję a jak nie to czemu mam nie podawać. To jest tak jak z mlekiem krowim. Powinno się podawać jak dziecko skończy 2 lata, a ja pierwszej córce dawałam jak rok skończyła a drugiej jak miała 10m-cy. Gotowałam im kaszę manne i nic im nigdy po tym nie było. Żyją i mają się dobrze:-D:-D:-D

Weszlam na na konkurs z pudelkiem i nie ma tego chlopaka ktory byl wczoraj na 2 miejscu,wychodzi na to ze byl to oszust skoro go usuneli huuuura nie ma go:-D

Edytko moja Misia dostaje biszkopty, ciasteczka te dla maluszków, chrupki kukurydziane i wafle ryzowe i wszystko jest oki.

Ale dałas tak odrazu do raczki i nie krztusiła sie? Odrazu załapała o co chodzi? Bo Bartek nie umie jesc chrupków jak mu dam to odgryzie kawał i od razu chce go połykac i zaczyna sie krztusic i wymiotuje :-:)-( Juz nie mam pojecia jak go nauczyc je jesc :-(

ciasteczkom hipolitkom odgryzała glowy :)
zaczynałam od wafli ryzowych. twarde wiec nie mogła ugryźć ( nie miala jeszcze zebów) i memłała.
i tak sie nauczuła.

reklama
Do góry