reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Ta biała plamka to pewnie ząbki kochana:-D:tak:

Kinia Agapcia ma racje to pewnie zabki :):)
Dzieki dziewczyny mam nadzije ze one w koncu sie wykluja :))
No a u nas dzisiaj nie pada ale zimno, Dominis obudzil sie o 6 na mleczko i pospal z godzinke i znow sie obudzil, oczywiscie stal w lozeczku i piszczal abym sie przebudzila , smyk maly :)
No i mamy problem z tym fotelikiem z grupy 1-2-3 bo maz byl sie pytac w sklepie i odradzali mu ze wzgledow bezpieczenstwa! To po jaki kij produkuja je ?? Sprawdzalam atesty i sa przechodza testy?! Myslalam ze kupimy taki i juz nie bedziemy musieli pozniej a tak to chyba bedziemy musieli kupic dwa jednakowe ;(

reklama
witajcie:-)

marga.a z czego gotujesz? tzn jakiego mięska używasz,jaich warzyw? i jak to potem rozdrabniasz??,gdzi zaopatrujesz się w jarzynki?

Standardowo to daje zwsze marchewke (dużo :-)) piertruszka, seler, por, ziemniak i rożnie raz brokuł, kalafior, buraczek albo groszek. Teraz mam zamiar spróbowac z pomodorem ale nie wiem czy mu zasmakuje bo jednak sa one kwasne! Miesko to tak na zmiane kurczak, indyk albo cielencinka. Wazywa ogólnie kupuje na targu ale nie sadze zeby wiekszosc pochodziła z własnych chodowli jedynie marcheweczke i buraczki mam od sostry meza babci wiec jak najbardziej zdrowe :-)
A zupke rozdrabniam blendrem (żyrafa braun ) :-)

A tak wogóle o dzien dobry!

U nas choroby ciag dalszy! Zaczeło sie w zeszłym tygodniu u Bartka od zapalenia gardła i niestety w sobote doszło jeszcze zapalenie ucha -strasznie płacze i do tego brdzo mu ropieje te uszko :-( wiec niestety dzis jestem zombi bo noc była fatalna :-(

Czy wszystkie wasze dzieciaczki juz siedza same ??? Bo moj to chyba jakis leniuch jak go posadze to jak sie zapomni to chwilke posiedzi sam(z minute) ale za chwile chce sie oprzec i sie przewraca :-(

Witam sie goraco. Moja mala chyba bedzie chora jakas glowke rozpalona ma i taaka spiaca jest :(((
U na szimno:(
Fajnie dziewczyny macie, ze mozecie sie spotkac...
Kinia, moja mala ma taka plamke kolo dolnych jedynek od urodzenia i pytala dentysty (bylam z synem) co to moze byc. Ona powiedziala, ze to napewno nie zabek i zebym sie nie zamartwiala.
Cos mam dola dzisiaj...
Pozdrawiam goraco.
Tygrynko, dziekuje juz dzisiaj o wiele lepiej:)

Witajcie Laseczki :-)

u nas pochmurno, ponuro, deszczowo i zimno :-(
Ale co tam, nie pogoda jest najważniejsza, chociaż było by miło, jakby było jeszcze troszkę słoneczka ;-)

Byłam dziś rano w UP. Pani przedstawiła mi jedną ofertę, praca w biurze - UWAGA za całe 1300PLN brutto miesięcznie :oo:
Za to to mi się z domu tyłka nie opłaca ruszać. Bo:
1. netto to będzie jakieś 1000PLN
2. dojazdy miesięcznie do pracy by mnie kosztowały min 200PLN
3. opiekunka dla Neli to przynajmniej 800PLN
W najlepszym wypadku wyszłabym na tym na ZERO... :dry:
Następne spotkanie dopiero 17.listopada, więc może do tego czasu uda mi się znaleźć coś lepszego...
Jak nie, to następne oferty będę musiała już przyjąć, w sensie iść na rozmowy kwalifikacyjne
(bo na moje szczęście tym razem mi babeczka odpuściła i nie wpisała w moich papierach, że mi przedstawiła ofertę).

Nela w tym czasie była u mojej koleżanki i było dobrze do czasu aż się zorientowała, że mamy nie ma ;-) czyli całe 20 minut ;-)
Potem dostała ataku takiego płaczu, że nic nie było w stanie jej uspokoić - dopiero bujaczek dał radę ;-) Usnęła w nim i spała do mojego przyjścia...
Echhh, lęk separacyjny nam się chyba włączył... ;-)

Joasiu no to masz powód do radości :-) Pod warunkiem, że tego chciałaś (w sensie @) :-)
A kaszkę do butli robię tak (bo czasami zrobię Neli też kaszkę do picia): zależy z jakiej firmy masz, ale żeby była rzadsza i nadawałą się do butli, to ja wsypuję 2/3 tego co pisze na opakowaniu i ładnie przez smoczek leci :-)

Anne ja karmię Małą średnio co 4 godziny, pod wieczór częściej. Wygląda to mniej więcej tak:
7.00 mleczko
11.00 kaszka na gęsto
15.00 obiadek
18.00 deserek
20.00 mleczko
23.00 mleczko (przez sen)
A w międzyczasie Niunia wypija sporo herbatek i soczków - od 150ml do 300ml :-)

Marga zdrówka dużo dla Bartusia :-) Oby szybciutko mu przeszło. Buziaki, ucałuj chorowitka ;-)
Nelinka jeszcze sama nie siedzi i nie siada ;-) posiedzi chwilkę jak ją posadzę, ale po chwili się chwieje i przewraca na boczek albo w przód ;-) Śmiesznie to wygląda :-D

Misia a my jeszcze fotelika nie zmieniamy. Nela jest na tyle malutka, że w swoim foteliku ma jeszcze tą wkładkę dla niemowląt, a i tak się w nim mieści ;-)

Monikasia dla Emisi też dużo zdrówka :-)

Witam wieczornie.

Misia juz drugi dzien miała tylko 1 drzemkę do południa. I za zadne skarby nie daje sie później połozyc spac. \
To przez brak spaceru. Do tad spała zawsze w ózku a tu pogodę szlak trafił :( Kompiel była juz o 7.
19,15 juz spała.

U nas menu wyglada nastepująco
8-9 gesta kaszka manna z owocami
12-13 próba z warzywami ( dzis i wczoraj były własnej roboty plus indyczek z grbera i nie było źle, szalu tez nie bylo ale juz jakis postęp)dopojona 60 ml mleka
15-16 kolejna proba z warzywkami i 60 mleka
17-18 owoce ( marchewka z chymś zazwyczaj jabło bo to Misia lubi najbardziej) lub jogurcik ( ale taki specjalnie dla maluszków)
19.30 210ml mleka zagęszczone 4 miarkami kleiku lub kaszki ( zalezy jaka paczka jest akurat otwarta ;) )
miedzy 3 a 5 150 ml mleka i 1 miarka kleiku

w nocy mniej wiecej 2 razy budzi sie pić wiec dostaje kilka lyczków wody lub herbatki i spi dalej. W ciagu dnia wypija około 120 ml dodatkowych płynów.

Kiniu
Foteliki samochodowe : Ranking 2010
fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe z grupy wagowej 9-36 kg :: sortowanie wg kryterium ocena

My kupilimy ten Recaro Young Sport / STM Starlight SP BLUE CITY (1218724380) - Aukcje internetowe Allegro w kolorze froggy quin.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny znowu trzymajcie za nas kciuki. Leje 2 doby. Gorzej niz jak zalało Bogatynię. Mam juz wodę w piwnicy około 0,5m- pompujemy. Próg obłożony workami bo sie wleje do domu. Boimy się, żeby nie podmyło domu bo to ponad 100 letni budynek. Przez podwórko pędzi rzeka. nieciekawie to wygląda... Tyle dobrego że mąż tym razem w domu.Rzeczka 200m od domu przelewa się przez mostek. Odezwę się, mam nadzieję że z lepszymi wieściami.

witajcie :-D

po dłuugiej nieobecności będę bywać częściej :-D Anne napisała za co jej dziękuje :-D

widzę że tu marguś pisze i Kame witajcie :* jutro troszkę ponadrabiam żeby być na bieżąco trochę choruje ostatnio i zaraziłam Kubusia już 3 dzień mi gorączkuje i kaszle:-( a co za tym idzie i noce nieprzespane :-( ech.. :-(

izulka15 trzymam kciuki i modle się żeby Wasz dom ominęła woda :-(
dobranoc dziewczynki :-D

reklama
Izulka kciuki mocno zaciśnięte. Jestem z Wami myślami - oby wszystko dobrze się skończyło :-)

Pati witaj spowrotem :-D

Co do drzemek, to Nelę uczę od ponad tygodnia spać w dzień, bo do tej pory, to mi spała po jakieć 30-40min, a czas niespania pomiędzy drzemkami wynosił jakieś 2-3 godziny.
Teraz ją przestawiam.
1 drzemka między 9-11 - w tej chwili śpi 1-1,5h
2 drzemka między 13-15 - i też śpi do 1,5h
3 drzemka 17-18 - śpi 30-45min
I tak jak wtedy była szybko zmęczona mimo kilku drzemek, ale krótkich, tak teraz widzę, że jest radośniejsza, dłużej potrafi się bawić sama i jest mniej marudna (poza wieczorną porą, kiedy koło 19 zaczyna marudzić i domagać się kąpieli i położenia spać - a kładziemy ją o 20) :-)

Do góry