reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

:-)

Rosi79 ,mój synuś tez przeważnie mówi "ta ta ta"-choc uczę go namiętnie "ma ma ":-D,lubi tez mówic "den den den" "dy dy dy","czasem "ba ba ba:,ale "ma ma ma"-to juz trudniej :-)
a radochy to rzeczywiście jest coraz więcej z tych naszych pociech:-D-słodziaki nasze:tak:

reklama
my sie witamy :)

dzien wczorajszy byl sloneczny wiec sie duzo na spacerki chodzilo :))
dzis podobno tez ma byc ladnie :D

a moj Mały jest na etapie namietnego mowienia bababababa abababababa :D
hehe slodko to brzmi :p

a tak poza tym to buziole na nowy lepszy dzien ;*:-D

My również się po ranie witamy.:-)
Rosi79: Ciesze się że małej nic nie jest, może tata ją uczył mówić ta ta ta:tak:
joasia89:Mój również ostatnio namiętnie powtarza ba ba ba be babo a wcześniej jeszcze mówił mama a teraz jakoś nie chce. Ja do niego ma ma a on babo baba.
Życzę bardzo udanego dnia:-):tak::tak:

joasia89: Ortopedę najlepiej jest odwiedzić koło 6 tygodnia życia dziecka. My byliśmy koło 3 tygodnia życia, bo mieliśmy takie zalecenie, niestety mieliśmy problemy z bioderkami i musieliśmy nosić pieluszkę ortopedyczną przez 2 miesiące. Na szczęście poprawiło się i teraz idziemy na kontrole koło 10 miesiąca życia.

My u ortopedy byłyśmy juz 2 razy, ale wszystko jest oki.
U okulisty byłysmy w pierwszym miesiącu zycia. Ale Misia miała lampami zbijaną bilirubinę wiec kontrola była wymagana.

Teraz ortopede mamy w 18 miesiacu a okuliste w 12.

My dzisaj od 7,30 do 16 byłysmy na dworze. Pogoda jest wspaniała.

joasia ortopeda do 6 tyg życia - to prócz usg bioderek, a potem jeśli wszystko było ok, to jak dziecko zacznie chodzic.....

Kasia kochanie musisz sobie odpowiedziec na pytanie co jest dla ciebie ważniejsze praca czy przebywanie z rodzinką.... no i czy z tego sklepu na pewno będą pieniądze, żebyście nie zostali na lodzie. Powiem Ci że masz dylemat, ale jeśli na socjalu i opiekując się dzidzią będziesz miała więcej niż teraz..... to może warto zaryzykowac?

A tak poza tym to się witamy.....
Dziubek wariuje... mimo wychodzących ząbków w nocy śpi cudnie.. w dzień jest troszke marudny, ale da sie pzreżyc.... jeszcze sam nie siedzi, dupkę ma jak piłka heheh
Byliśmy dziś na szczepieniu i ważeniu..... troszkę schudł i waży 10kg.....
Mój ostatnio też ciągle tylko tatatata, bababa , dadada, ale mama ni cholery... czasem woła niania....

buuziole kochane moje miłegho wieczorka Wam życzę:D

Witam kochane :)
Dzien dziś piekny ,a ja zbierałam nasze ziemniaki w polu,wreszcie można tam było wjechać traktorem i wykopac je,bo mokro było bardzo,one w takiej dolince były posadzone nad samym Sanem,a że lato deszczowe dośc pod koniec było,to mokro było.Trochę mnie krzyże bola od tego zbierania i dźwigania -ale w sumie to fajnie tak się fizycznie zmęczyć :) i to przy czymś pożytecznym,no i ten przynajmniej raz w roku jestem prawdziwym rolnikiem :) a nie tylko na papierze ;),bo nie wiem czy wiecie,jak się ma na siebie jakąś ziemię-obojętnie czy to sa tylko działki budowlane,lasy,czy cokolwiek innego,a jest tego więcej niż 1hektar ,to już figurujesz jako rolnik ;)

A teraz idę wykąpać Misiałka,potem tu zajrzę jeszcze :)

reklama
witam,po długiej przerwie,choć czytam Was codziennie.Mój mąż otworzył polski sklep w Irlandii i teraz mam dylemat,bo ten sklep odddalony jest od miejsca w którym mieszkamy o 100 km.Przeprowadzić się tam czy nie?Musiałabym zrezygnować z pracy.Teraz i tak jestem na zwolnieniu przez ten mój kręgosłup.Dostalłam na 2 tygodnie,a mój lekarz powiedział mi że tak się czasem zdaza że niektóre kobiety odczuwają tak długo ból w kręgosłupie po tym nieszczęsnym epiduralu i nic się nie da zrobić.Moja Milenka była pierwszy tydzień u opiekunki i w piątek jak ją do domu zabrałam to w ciągu kilku godzin nieprzytomna była,katar ma do dziś i w sobotę na pogotowie jechaliśmy z nią boo nie mogliśmy jej gorączki zbić,aż się sina robiła od kaszlu i przez zatkany nos,gardło ma chore-dostała antybiotyk.Nadal nie może w nocy oddychać,bo ciągnie smoczka i ma zatkany nos,ale pierwsza noc była dla nas tragiczna.Okazało się że opiekunka nie powiedział nam że jej syn jest przeziębiony i pewnie od niego załapała i najgorsze w tym to ,że przez chęć zarobienia przez nią pieniędzy my cierpimy.No i teraz tak się zastanawiam czy ciągnąć to zwolnienie ile się da i póżniej przejść na socjala i być z małą w domu czy oddać ją znów niańce.Trochę szkoda ,bo pracuje w tej fabryce już 4,5 roku,nie wiem jak ttam z pracą,tam nie znam tej miejscowosci ,nie mam tam znajomych,ale teraz z mężem wogóle się nie widzimy,bo on jak rano wyjeżdza tak wraca w nocy.Tak myślałam wziąć sobie jakies dziecko do pilnowania i ten socjal to miałabym więcej niż mam teraz .I takie to życie.doradzcie coś dziewczyny

No nareszcze jestes myslalam ze cos ci sie z tym kregoslupem stalo!! Ale cale szczesie ze jest ok! No powiem Ci Kasiu , ze szkoda Milenki ze tak sie biedactwo nameczylo i wy przy okazji. Niania nie fair , ze nie powiedziala wam ze ma dziecko chore. No powiem ci ze faktycznie masz dylemat z ta praca i twoja i meza, musicie sie zastanowic co bedzie wygodniejsze , podziwiam cie ze zdecydowalas sie na nianie na pelen etat , my myslimy dac malego do zlobka na 4 godziny dziennie. Nam akurat potrzebny jest ktos na ok 40 godzin w miesiacu wiec i my mamy problem bo nianie nie chetnie chca sie godzic na pare godzin , wiec chyba nam pozostaje to przedszkole. Ja nadal jestem na bezplatnym i wracam 15 listopada tak wiec juz nie dlugo.
Zycze wam pozytywnie rozpatrzenie waszych zmagan. Jezeli lubisz ta prace i macie duzo znajomych a sklep bedzie przynosil dochody moze i pomyslcie o nowej niani albo i o zlobku. A jak chcesz siedziec z Milenka w domku to moze przeprowadzcie sie tam gdzie sklep, bierz kase z socjala , pomagaj mezowi a znajomych poznacie nowych :)))
ps; a w jakim miescie macie sklep moze blizej mnie :)))

Do góry