reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Hej, tak ukrop z nieba, a my się moczymy w basenie i jakoś dajemy radę:) Dam zdjęcia to zobaczycie jak Hanka pływa na swoim kole :) pirat pierwsza klasa:). Mała szaleje z przewracaniem, turla się jak popadnie i tylko łózeczko lub podłoga bezpieczne:) Jutro mamy szczepienie, to zobaczymy ile ta kluska waży :)) Bylismy 2 dni w górach, tam trochę chłodniej ale za to słonko silniej operuje. Bylo świetnie- eh, jak to zawsze w górach... Hania spi, więc idę jeszcze do basenu z synem powygłupiać się..:) Pa

reklama
My po szczepieniu, Hania waży 7kg od urodzenia przybrała prawie 4kg na piersi:) Lekarka potwierdziła niestety moje przypuszczenia, że mala ma atopowe zapalenie skóry:(((( z powodu uczulenia na białko krowie. Dostalismy bebilon pepti bo chcę zamieniać choc jedno karmienie. Schudłam do 58kg przy 1,8m i źle się z tym czuję. I dlatego chcę się jakoś ratować;)) Mam nadzieję, że Hania wyrośnie z diety bezmlecznej, jak najszybciej... no i skończyła się radocha z moczenia w basenie...:(

izulka na atopowe polecam Emulsje do Ciała emolium, tylko w aptece, ale działa cuda.. po kilku dniach stosowania bedzie juz rewelacyjnie. jest jeszcze emulsja do kapieli, tez dobra.
sa tez inne srodki, ale zarowno ja i moje dziecko najlepiej przyswajamy ten srodek ( a wyprobowalam całą masę innych).
moj też ma uczulenie na krowie białko....... bebilon pepti jest ochydne:p:p moj nie chciał go w ogole pic, przyjmuje je tylko pod postacia kaszki:p inaczej do ust nie wezmie.....

ładnie ważą wasze bąbelki... moj wazy teraz 9kg......

My jutro mamy szczepienie. Troche opóźnione bo pediatra była na urlopie.
Juro 3 dawka 5 in 1 i pneumokoki.

Zaczynamy sie szykować bo 23 lipca jedziemy na urlop ;)

Meganne,
Hania nie chciała do ust wziąc tego gorzkiego ochydztwa! :(( Zrobię też jutro z jakąs słodką kaszką-jeszcze nie jadła żadnej, zobaczymy.. a pepti zrobię inaczej spróbuję zamieniać po 1 miarce do zwykłego bebilonu aż dojdę do samego pepti-może tak ja nauczę... Nie mam wyjścia muszę kombinować bo w pażdzierniku wracam do pracy, a nakłanianie małej może potrwać... nie dziwię się jej, takie słodkie mleczko w cycusiu :))
Na skórę stosuję parafinę, świetnie działa i..kosztuje 3zł ;) a po kapieli jeszcze maśc sterydowa.

Cześć dziewczynki.
U nas wczoraj spadł deszcz:-DDużo go nie było ale zawsze coś:tak:
Majka strasznie się męczy w te upaly. Cały czas jest mokra, a leży w samej pieluszce, a jak ją wczoraj nakarmiłam to po pleckach jej pot strugami leciał:szok:

izulka na atopowe polecam Emulsje do Ciała emolium, tylko w aptece, ale działa cuda.. po kilku dniach stosowania bedzie juz rewelacyjnie. jest jeszcze emulsja do kapieli, tez dobra.
sa tez inne srodki, ale zarowno ja i moje dziecko najlepiej przyswajamy ten srodek ( a wyprobowalam całą masę innych).
moj też ma uczulenie na krowie białko....... bebilon pepti jest ochydne:p:p moj nie chciał go w ogole pic, przyjmuje je tylko pod postacia kaszki:p inaczej do ust nie wezmie.....

UUUUUUu... kochana moja jak miała 4m-ce i tydzień to ważyła 7200g. Masz co dźwigać, bo niestety nasze Skarby nie umieją jeszcze chodzić i trzeba je czasami ponosić.
Ale u mojej siostry to mały miał 3m-ce i ważył 7200g to jak osiągnie poziom wiekowy twojego bąbelka to też i wagowy pewnie będzie miał podobny

Hej Dziewczyny....
My już w domku po urlopie... Bardzo fajnie było szkoda że tak krótko.... Z moim planujemy jeszcze wyjechać gdzieś we wrześniu na weekend....Kubuś bardzo dobrze znosil podróż.... Sebuś sie opalił... ja też troche... Temperatura tam była straszna..... rano o 8 było już 31-32 stopnie w cieniu... w nocy spac sie nie dało.... Kubus bardzo sie męczył..... Kapałam go kilka razy dziennie żeby go ochłodzić troche a pił jak szlony.... w ciągu całego dnia potrafił mi wypić ok 500 ml samej herbatki a prócz tego było jeszcze mleczko i obiadki... Dobrze że przynajmniej miał apetyt bo Sebastain w ogóle nie chciał jeść.... Dziś rano jak sie obudziliśmy to myslałam że mnie krew zaleje... otóż mamy w mieszkaniu mrówki.... Nie było nas 5 dni wczoraj jak wróciliśmy i sprzątaliśmy to niczego nie zauważyliśmy było ich kilka ale myślałam że to Seba je przyniósł z ogródka....a dziś od rana zabiłam ich chyba z 50 naprawde.... Masakra.... Macie jakiś sprawdzony sposób na mrówki???
Kochane teraz lece Was nadrobić i zaraz wracam :)):)):))

Ty samotna a ja zarobiona ...ta przeprowadzka mnie wykonczy buuuu......

U nas tez upal straszny...
Strasznie sie pewnie męczysz z tym pakowaniem i jeszcze z 2 dzieci.... A upały Ci tylko przeszkadzają.... Kochana musimy sie zdzwonic w końcu tak sie stęskniłam :)) No i od sierpnia nie bedziesz miała internetu, :(((

My po szczepieniu, Hania waży 7kg od urodzenia przybrała prawie 4kg na piersi:) Lekarka potwierdziła niestety moje przypuszczenia, że mala ma atopowe zapalenie skóry:(((( z powodu uczulenia na białko krowie. Dostalismy bebilon pepti bo chcę zamieniać choc jedno karmienie. Schudłam do 58kg przy 1,8m i źle się z tym czuję. I dlatego chcę się jakoś ratować;)) Mam nadzieję, że Hania wyrośnie z diety bezmlecznej, jak najszybciej... no i skończyła się radocha z moczenia w basenie...:(
Ojej współczuje...Ale mam nadzieje że mała szybko z tego wyjdzie :)) Chciałbym tyle ważyć.... :/// Teraz niestety u babci znów sobie pozwoliłam na zbyt dużo... ://

No no to ładnie waży... Ja ważyłam Kube w czwartek i ważył 8400 :)):)):))

My jutro mamy szczepienie. Troche opóźnione bo pediatra była na urlopie.
Juro 3 dawka 5 in 1 i pneumokoki.

Zaczynamy sie szykować bo 23 lipca jedziemy na urlop ;)
a gdzie jedziecie????

No i nadrobiłam :):):)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny które karmnią piersią, czy wasze dzieci robią kupę ze śluzem w kolorze kupy?
Ostatnio stwierdziłam że to chyba nie jest normalne żeby tak kupa wyglądała, własnie taka ciągnąca się śluzowata i nie wiem czy iść z tym do lekarza ?

Do góry