reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Hej, tak ukrop z nieba, a my się moczymy w basenie i jakoś dajemy radę:) Dam zdjęcia to zobaczycie jak Hanka pływa na swoim kole :) pirat pierwsza klasa:). Mała szaleje z przewracaniem, turla się jak popadnie i tylko łózeczko lub podłoga bezpieczne:) Jutro mamy szczepienie, to zobaczymy ile ta kluska waży :)) Bylismy 2 dni w górach, tam trochę chłodniej ale za to słonko silniej operuje. Bylo świetnie- eh, jak to zawsze w górach... Hania spi, więc idę jeszcze do basenu z synem powygłupiać się..:) Pa

reklama
My po szczepieniu, Hania waży 7kg od urodzenia przybrała prawie 4kg na piersi:) Lekarka potwierdziła niestety moje przypuszczenia, że mala ma atopowe zapalenie skóry:(((( z powodu uczulenia na białko krowie. Dostalismy bebilon pepti bo chcę zamieniać choc jedno karmienie. Schudłam do 58kg przy 1,8m i źle się z tym czuję. I dlatego chcę się jakoś ratować;)) Mam nadzieję, że Hania wyrośnie z diety bezmlecznej, jak najszybciej... no i skończyła się radocha z moczenia w basenie...:(

izulka na atopowe polecam Emulsje do Ciała emolium, tylko w aptece, ale działa cuda.. po kilku dniach stosowania bedzie juz rewelacyjnie. jest jeszcze emulsja do kapieli, tez dobra.
sa tez inne srodki, ale zarowno ja i moje dziecko najlepiej przyswajamy ten srodek ( a wyprobowalam całą masę innych).
moj też ma uczulenie na krowie białko....... bebilon pepti jest ochydne:p:p moj nie chciał go w ogole pic, przyjmuje je tylko pod postacia kaszki:p inaczej do ust nie wezmie.....

ładnie ważą wasze bąbelki... moj wazy teraz 9kg......

My jutro mamy szczepienie. Troche opóźnione bo pediatra była na urlopie.
Juro 3 dawka 5 in 1 i pneumokoki.

Zaczynamy sie szykować bo 23 lipca jedziemy na urlop ;)

Meganne,
Hania nie chciała do ust wziąc tego gorzkiego ochydztwa! :(( Zrobię też jutro z jakąs słodką kaszką-jeszcze nie jadła żadnej, zobaczymy.. a pepti zrobię inaczej spróbuję zamieniać po 1 miarce do zwykłego bebilonu aż dojdę do samego pepti-może tak ja nauczę... Nie mam wyjścia muszę kombinować bo w pażdzierniku wracam do pracy, a nakłanianie małej może potrwać... nie dziwię się jej, takie słodkie mleczko w cycusiu :))
Na skórę stosuję parafinę, świetnie działa i..kosztuje 3zł ;) a po kapieli jeszcze maśc sterydowa.

Cześć dziewczynki.
U nas wczoraj spadł deszcz:-DDużo go nie było ale zawsze coś:tak:
Majka strasznie się męczy w te upaly. Cały czas jest mokra, a leży w samej pieluszce, a jak ją wczoraj nakarmiłam to po pleckach jej pot strugami leciał:szok:

izulka na atopowe polecam Emulsje do Ciała emolium, tylko w aptece, ale działa cuda.. po kilku dniach stosowania bedzie juz rewelacyjnie. jest jeszcze emulsja do kapieli, tez dobra.
sa tez inne srodki, ale zarowno ja i moje dziecko najlepiej przyswajamy ten srodek ( a wyprobowalam całą masę innych).
moj też ma uczulenie na krowie białko....... bebilon pepti jest ochydne:p:p moj nie chciał go w ogole pic, przyjmuje je tylko pod postacia kaszki:p inaczej do ust nie wezmie.....

UUUUUUu... kochana moja jak miała 4m-ce i tydzień to ważyła 7200g. Masz co dźwigać, bo niestety nasze Skarby nie umieją jeszcze chodzić i trzeba je czasami ponosić.
Ale u mojej siostry to mały miał 3m-ce i ważył 7200g to jak osiągnie poziom wiekowy twojego bąbelka to też i wagowy pewnie będzie miał podobny

Hej Dziewczyny....
My już w domku po urlopie... Bardzo fajnie było szkoda że tak krótko.... Z moim planujemy jeszcze wyjechać gdzieś we wrześniu na weekend....Kubuś bardzo dobrze znosil podróż.... Sebuś sie opalił... ja też troche... Temperatura tam była straszna..... rano o 8 było już 31-32 stopnie w cieniu... w nocy spac sie nie dało.... Kubus bardzo sie męczył..... Kapałam go kilka razy dziennie żeby go ochłodzić troche a pił jak szlony.... w ciągu całego dnia potrafił mi wypić ok 500 ml samej herbatki a prócz tego było jeszcze mleczko i obiadki... Dobrze że przynajmniej miał apetyt bo Sebastain w ogóle nie chciał jeść.... Dziś rano jak sie obudziliśmy to myslałam że mnie krew zaleje... otóż mamy w mieszkaniu mrówki.... Nie było nas 5 dni wczoraj jak wróciliśmy i sprzątaliśmy to niczego nie zauważyliśmy było ich kilka ale myślałam że to Seba je przyniósł z ogródka....a dziś od rana zabiłam ich chyba z 50 naprawde.... Masakra.... Macie jakiś sprawdzony sposób na mrówki???
Kochane teraz lece Was nadrobić i zaraz wracam :)):)):))

Ty samotna a ja zarobiona ...ta przeprowadzka mnie wykonczy buuuu......

U nas tez upal straszny...
Strasznie sie pewnie męczysz z tym pakowaniem i jeszcze z 2 dzieci.... A upały Ci tylko przeszkadzają.... Kochana musimy sie zdzwonic w końcu tak sie stęskniłam :)) No i od sierpnia nie bedziesz miała internetu, :(((

My po szczepieniu, Hania waży 7kg od urodzenia przybrała prawie 4kg na piersi:) Lekarka potwierdziła niestety moje przypuszczenia, że mala ma atopowe zapalenie skóry:(((( z powodu uczulenia na białko krowie. Dostalismy bebilon pepti bo chcę zamieniać choc jedno karmienie. Schudłam do 58kg przy 1,8m i źle się z tym czuję. I dlatego chcę się jakoś ratować;)) Mam nadzieję, że Hania wyrośnie z diety bezmlecznej, jak najszybciej... no i skończyła się radocha z moczenia w basenie...:(
Ojej współczuje...Ale mam nadzieje że mała szybko z tego wyjdzie :)) Chciałbym tyle ważyć.... :/// Teraz niestety u babci znów sobie pozwoliłam na zbyt dużo... ://

No no to ładnie waży... Ja ważyłam Kube w czwartek i ważył 8400 :)):)):))

My jutro mamy szczepienie. Troche opóźnione bo pediatra była na urlopie.
Juro 3 dawka 5 in 1 i pneumokoki.

Zaczynamy sie szykować bo 23 lipca jedziemy na urlop ;)
a gdzie jedziecie????

No i nadrobiłam :):):)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny które karmnią piersią, czy wasze dzieci robią kupę ze śluzem w kolorze kupy?
Ostatnio stwierdziłam że to chyba nie jest normalne żeby tak kupa wyglądała, własnie taka ciągnąca się śluzowata i nie wiem czy iść z tym do lekarza ?

Do góry