monikasia
Fanka BB :)
Rosi, mozesz sprobowac. Jak masz pochodzenie to jest latwiej, bo trzeba sie gdzies zameldowac (u znajomych np) i starac sie w "socjalu" o zasilek a pozniej szukac pracy itd. Jak jest male dziecko to odarzu dostajesz rodzinne i wychowawcze i pewnie jakies tam jeszcze pieniazki np na czynszitp. Ale jak nie masz pochodzenia to jest trudniej mimo to, ze PL w Unii jest. Wtedy Ci socjal raczej nie pomoze niestety ale niewiem napewno. Chyba , ze Twoj M mialby prace tam i oplacalibyscie wszystkie skladki, podatki i takie tam...
Mowicie, 65 zl rodzinnego? To duzo sie niezmienilo przez te 5 lat jak mnie w PL nie ma. Ja pobieralam na synka 45 zl wtedy...
Tutaj rodzinne wystarcza nam , zeby ubrac dzieci i wyprawke do szkoly zrobic, a pamietam jak jeszcze nam socjal na poczatku pomagal to i za wyprawke do 1klasy synowi zwrocili.Calkiem inne zycie tutaj...
Mowicie, 65 zl rodzinnego? To duzo sie niezmienilo przez te 5 lat jak mnie w PL nie ma. Ja pobieralam na synka 45 zl wtedy...
Tutaj rodzinne wystarcza nam , zeby ubrac dzieci i wyprawke do szkoly zrobic, a pamietam jak jeszcze nam socjal na poczatku pomagal to i za wyprawke do 1klasy synowi zwrocili.Calkiem inne zycie tutaj...