reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

jak zawsze jestem wygadana to na temat kulinarny zamilklam ;p

ostatnio nie mam pomyslow ...
w ciazy bylam zdecydowanoie bardziej kreatywna :[

a to ja sie przylaczam do zapotywania :D
jakies ciacho na popoludnie ? prosze pomozcie przepisami ;p :*********************************

reklama
jak zawsze jestem wygadana to na temat kulinarny zamilklam ;p

ostatnio nie mam pomyslow ...
w ciazy bylam zdecydowanoie bardziej kreatywna :[

a to ja sie przylaczam do zapotywania :D
jakies ciacho na popoludnie ? prosze pomozcie przepisami ;p :*********************************
no i nastała cisza..... chyba nikt nic nie wymyśli i będę dzisiaj zdana na pomysły M... czyli jego ulubiony barszcz czerwony z uszkami :p pfffff hehehhe
a ciacho ja ostatnio robiłam marchewkowe...pyyyyyszności........
pyszne jest jeszcze amerykanskie ale jest z orzechami - zawsze można je sobie wydłubac hehe

misiaM - i jak z tymi tabsami dla karmiących jest? bierze sie też 1 dnia okresu czy nie? słyszałam że sie przerwy nie robi..!?
bo też chce je brać za tydzien do gina ide ale chciałam wczesniej wiedzieć
co do odkurzacz moj mały fajnie śpi przy odkurzaczu tak samo w kuchni jak smarze coś :D

ciacho? to może babka?
najłątwiejszy przepis jaki może być :

*Babka waniliowa*

składniki:
0.5 kg mąki
35 dag cukru
kostka masła
4 jaja
1szkl mleka
1proszek do pieczenia
1 cukier waniliowy
bakalie-wedle uznania(ja daje rodzynki i migdały)

Przyżądzanie:
masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.dodać mąkę,proszek do pieczenia,mleko oraz żółtka. dokładnie wymieszać.dodać ubitą pianę ostrożnie z bakaliami i wymieszać.
Piec 60-90 minut w temp. 170-200 stopni. sprawdzać patyczkiem co jakiś czas czy już gotowa.
PS: można zrobić łaciatą babke dzieląc mase na pó i do 1 części dodać pare łyżek kako.

Mi ginio przepisał Azalie,
28 tabletek jest w opakowaniu i nie robi sie przerwy.
jak karmisz to zaczynasz brac kiedy chcesz np dzisiaj i po 7 dniach masz pewne zabezpieczenie przed ciaza

Hej dziewczyny.... Ciężki miałam dzionek padam na łeb a musze jeszcze posprzatac :/ Na usg bioderek wszystko w porzadku... Spokojnej nocki!!! Buziaczki

dziękuję dziewczynki jesteście kochane :***
u nas wszystko ok, dzisiaj byliśmy na długim spacerku, mały przez większość dnia był aktywny i odbiło się to na wieczornym zasypianiu - płakał biedulek a po jedzeniu padł jak zabity... uu a teraz znowu się przebudził więc za dużo nie napiszę, chyba że mężowi uda się go przekonać by jednak spał ;)

Meganne uu nieciekawie z teściem.. kurcze z myciem rąk po paleniu to przecież powinno być oczywiste i bezdyskusyjne!! no i jego teksty też nieciekawe, przecież Wy też jesteście rodziną M?? i to teraz najbliższą...mam nadzieję, że to jakiś jego chwilowy spadek nastroju i się poprawi, nie martw się!:tak:

Hejka i ja sie witam wieczorowo! Tesciowa juz pojechala wiec znow sami jestesmy, wczoraj babel mial szczepionki i kurcze wieczorkiem go strasznie bolalo tak plakal ze niewiedzialam co zrobic:szok: nie dalo sie go uspokoic dopiero podalam mu przeciiwbolowy syropek i po chwili zasnal, spal do 9 ze nawet go nie kapcialam tylko umylam dostal mleczko i spanciu.
Dzisiaj w miare ok troszke maruda z niego

Fajne przepisy sa tutaj Kuchnia polska

reklama
my sie witamy ;p

noc rewelacja 2 razy wstalam butla i od razu kimka ;p no i przewiniecie rzecz jasna ;p

dzis jak mi maly pozwoli to poczytam jezyk niemowlat
a cos widze ze ladna pogoda bedzie to niedlugo nakarmie malego biore go pod pache zabieram jeszcze aparat i w plenerek idziemy :-D ach kooocham to :-D

Ostatnia edycja:
Do góry