reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

U nas ok tylko ost zmienilismy godziny karmienia, bo maly zaczal wiecej jesc i boimy sie ze zje za duzo w zbyt krotkim odstepie czasu:dry:
Kurcze mnie od paru dni pobolewaja jajniki jak na okres hmmm moze juz sie zbliza :tak:
mam nadzije bo po urodzeniu dostalam taki wysyp pryszczy ze shok:szok:
czytalam ze to hormony tak szaleja i czekam az nadejdzie i sie oczyszcze i moze zaczne braz tabletki, patrzec w lustro nie moge brrrrrr

reklama
U nas ok tylko ost zmienilismy godziny karmienia, bo maly zaczal wiecej jesc i boimy sie ze zje za duzo w zbyt krotkim odstepie czasu:dry:
Kurcze mnie od paru dni pobolewaja jajniki jak na okres hmmm moze juz sie zbliza :tak:
mam nadzije bo po urodzeniu dostalam taki wysyp pryszczy ze shok:szok:
czytalam ze to hormony tak szaleja i czekam az nadejdzie i sie oczyszcze i moze zaczne braz tabletki, patrzec w lustro nie moge brrrrrr

Kinia ja mam to samo na twarzy... i także z utesknieniem czekam na @... Bo próbowałam chyba juz wszystkiego zeby to znikło z twarzy... najgorsze jest to ze ja nagdy nie miałam z tym problemów tylko troche w czasie ciąży i teraz po porodzie to jestem wrecz wysypana najbardziej na czole... na szczeście mam grzywke to troche mogę zakryc :))

mój ostatnio to nawet co godzine półtora chce jeść .. pryszczy niemam, dopiero mi sie krwawienia po porodzie skonczyły a okres sie nie zapowiada.

Hej, do śpiewania jeszcze ja:-), mój mąż i moja Zuzia:tak:.

My niestety nie mamy scholi, choć o nią walczymy. Tzn. z ludźmi walczymy, żeby się przełamali i żeby się im zachciało. Nasza parafia to prawie jak misja dla księdza, roboty jak na końcu świata, żeby ludzi przyciągnąć. Taka pustka została po starym proboszczu, ktory zniechęcał do wszystkiego. Nie ma organisty bo nawet nie byłoby kasy dla niego:-(. Mój mąź gra na gitarze i razem probujemy coś zwojowac na Mszach. Ale jak my śpiewamy , to ludzie nawet już gęby nie otworzą, bo po co? Zero odzewu:-( Smutne to i czasem mocno zniechęca do wszystkiego.

patrycja9009 - ja akurat mam na brodzie i okolice szyji , a jeszcze zaczelam to gniesc , rozdrapywac:szok:wiem ze nie wolno ale az mam takie ropne fujjjj, ja tez juz probowalam wszystkiego , a kosmetyczna tez narazie mi nie pomoze bo to hormony:wściekła/y:
chyba musze odprawic taniec deszczu i przywolac okres:baffled:hehe
SugarbabyLove- ale ty chyba na cycu jestes a ja na mieszance wiec ja musze robic odstepy:sorry2:

joasia89- ja wlasnie sie boje i wole pilnowac wczoraj zjad nam 160ml i byl glodny, tylko ze to sie zaczleo 3 dni temu , wczesniej bylo mu trudno zjesc 100ml za jednym razem ,a tu nagle taki przeskok:szok: moja znajoma tak robila ze jak dziecko zaplakalo to butla, pozniej czesciej plakalo a ona dalej butla bo myslala ze glodne, jak sie okazalo to bylo przekarmione i zoladeczek nie nadazyl trawic i teraz klopot maja!

A moja kruszynka to jakis niejadek.Juz nie wiem jak ja zmusic do jedzenia.Ma juz 5 tyg, a zjada zaledwie 60ml z butli i possie cyca 10 minut.Niewiele przybiera na wadze i nie mam pojecia co juz robic:-(.Najpierw krzyczy ze glodna a jak butle dostanie to zaraz zasypia i sila w nia wmuszam tą 60ml.Myslalam ze moze chora,plesniawki nie ma,temp. w normie,wyniki morfologi i moczu dobre wiec juz nie wiem co robic:no:.

Witam sie dzisiaj troche wczesniej niz zwykle:)
Sugar...ja mam dokladnie jak Ty, narazie mnie nic nie dopadlo i mam nadzieje, ze tak pozostanie.
Polecam Tym Babeczkom , ktore maja problem z cera Aloes wg Sloneckiego.
Zalozylam nowy temat o ksiazce "jezyk niemowlat" zachecam wszystkich ktozy przeczytaly lub tak jak ja sa w trakcie do podzielenia sie spostrzezeniami:)

Milego dnia:)

hej,zmieniliśmy dziś mleko na aptamil comfort i jak narazie Milenka wypiła je 2 razy i nie miała kolki,a nawet kilkanaście razy puszczała bąki.Oby to było to.No i ciemieniuszka się pojawiła,ale kupiliśmy już oilatum

reklama
hi mamuski! wpadlam na chwile poczytac co sie u was dzieje, bo narazie caly czas poswiecam mojej mamie, w koncu przyleciala to musze sie nia nacieszyc. akurat dzis spi u siostry... ja nareszcie mam troche luzu przy opiece nad lilka, babcia zakochana to praktycznie tylko na karmienie ja dostaje =] hehe...

moja malutka rosnie sobie powolutku jak na moje oko to juz kolo 5kg bedzie wazyc, za 2 tyg idziemy do lekarza to bede wiedziala dokladnie co i jak. ostatnio przespala 2 noce po 5 godzin to myslam, ze juz jej tak zostanie ale dzis obudzila sie juz normalnie co 3-3.5 zobaczymy jak bedzie dzis. pozatym to wszystko z nia ok, czasem brzuszek daje w kosc i jest troche placzu...

kasia5110 moja mala tez miala ciemieniuszke, ale na brwiach.. scieralam jej to oliwka i pieluszka tetrowa. niestety wraca jej to co jakis czas, ale juz nie tak duzo.tylko kilka plamek.. to na bierzaco jej sie to sciera. niestety trzeba cierpliwosc...

ok juz wam nie nudze, lece nadrobic zaleglosci. duuuzo zdrowia dla waszych dzieciaczkow zycze!!

Do góry