reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Cieszę się, że podoba Wam się książka, najważniejsze, że pomoże nam dogadać się z maluszkami :)))
A my jesteśmy zachwyceni kołysankami prenatalnymi:-D:-D:-D od wczoraj mamy płytę i widzę, że rewelacyjnie uspokajają Hanię i usypiają. Rodziców też...;-):-D
U nas zimno i wietrznie, a ja w naiwności swojej wczoraj schowałam ciepły śpiwor do wózka...:zawstydzona/y:
Pozdrawiam ciepło Wszystkich:-)

reklama
OOOOO ale tutaj cicho:szok:

No a u nas nocka ok maly obudzil sie tylko 2 razy na mleczko, tylko ze juz od paru tyg budzi sie ok 6-7 rano no i nie da nam pospac dalej, albo mu sie nudzi albo placze i nie wiem czemu.
KASIU 5110-dziekuje ci za ksiazke wlasnie jestem na etapie czytania
Siedze sama w domku maz poszedl do pracy , chyba z pol roku nie pracowal w niedzile, ale poprosil szefa o niedziele od czsu do czasu bo za niedz. placa mu wiecej a teraz kaska potrzebna :szok::tak:
Milutkiej niedzieli i spacerkow z maluszkami!!!

hej hej:) witam Was kochane.
Mało jestem na kompie,bo ciągle jakies zajęcie,albo nie ma mnie w domku-spacerki,spacerki :)-u nas ni padało-kropiło jedynie ,a i tak wtedy byłam na spacerku :)Dziś rano śpiewałam na Mszy,synuś był z męzusiem.Wkrótce mężuś wyjedzie,to nie będę mogła śpiewać,bo nie mam z kim dzidziusia zostawić
:( .Ten tydzień czeka mnie dużo pracy w domku-porządki,przygotowania pod koniec tygodnia do chrztu Michałka,przyjadą goście z daleka.Poza tym przygotowac muszę się ze scholą do triduum paschalnego,do świąt,jedynie w niedzielę wielkanocną będę słuchała mojej scholi z dołu-bo ja będę chrzciła dzisiusia,a one na chórze będą sobie znów same radzić.Boję się,żeby Michałek był grzeczny,bo troszkę dłuzej w święta Msza potrwa.

Agape, ja rozsyłałam dziewczynom "Język niemowląt". Jak chcesz, to daj mi adres e-mail , to ci wrzucę :))
a ja mogłabym prosić? zerknę co to takiego,poczytam w wolnej chwili :) anetka340@op.pl
A co to za książka i jaki ma tytuł bo ja jestem chyba z Marsa i nie wiem o czym gadacie:-D:wściekła/y:

Wiem wiem. Mi bardzo tego brakuje. U nas to dzieciaki w szkole zbierały podpisy żeby scholka nadal istniała, ale nasz probosz to... Pow. że pan organista prowadzi scholkę. Jest koszmar. On na chórze wali w organy dzieciaki na dole, piosenki co tydzień te same tzn. to co będzie śpiewane na I Komunii Św. Nie bierze pod uwagę okresu liturgicznego, a te postne piosenki są cudowne. Brakuje mi bardzo śpiewania. Szkoda że bliżej siebie nie mieszkamy to byśmy sobie pośpiewały, a może nie tylko sobie.Anne podaj mi tytuly piosenek jakie śpiewacie to jak mnie nagra to sobie pośpiewam.

Wczoraj byłam z Majką na szczepieniu i zniosła to bardzo dzielnie bo prawie nie płakała. Dziś dostałam tel. ze szkoły że moja najstarsza jest chora. U nas panuje rumień i coraz mniej dzieci w szkole. Nie jest to nic groźnego ale trzeba w domu siedzieć. Jak wrócilam z nią od lekarza to ja się źle poczułam, mam temp. niewielką narazie ale jestem osłabiona i mnie łamie.
agapa,tyvh tytułów jest mnóstwo,ale dla przykładu taki zestaw-na wejscie-"panie mój przychodzę dziś..",na dary:"Przyjdźcie do stołu miłosierdzia",po komunii:"Powietrzem moim jest..",przeważnie śpiewamy na dary i po komuni na uwielbienie,a resztę zostawiamy organiście,no i psalm śpiewamy,podam Ci moje ulubione jeszcze:"Podnies mnie Jezu","Jezus Siłą mą","tak mnie skrusz","Przytul mie Jezu","Albowiem tak Bóg umiłował świat"-ta spokojniejsza wersja,"Oto ja poslij mnie""Dotknij Panie moich oczu",""W Tobie jest światło""Szeroko Twojej łaski rzeka","Do mnie wróć"-oj mnóstwo jeszcze,musiałabym pisac i pisać,a powiedz mi,jak wrzucić jakieś własne wykonanie na wrzutę?-bo ja zupełnie nie wiem,gdybym wiedziała ,to bym wrzuciła coś.

Pozdrawiam Was kochane i Wasze słodziaczki dzieciaczki:)Może wieczorkiem przyjdę na forum-jak będzie chwila wolna

Witam Kobietki!!!
u mnie nocka koszmar juz kolejna z rzedu... Ledwo patrze na oczy...Nie mam sil nawwet pisac... pozdrawiam gorąco!!

Anne, ja moją myche najpierw brałam na msze w dni powszednie, później w niedziele, a wczoraj była ze mną przy scholi jak śpiewałysmy ;)
I była bardzo grzeczna, sama coś tam sobie pod noskiem spiewała albo spała ;)
U nas noce są super 20 kompanie, później papu i Mała idzie do łóżeczka, sama zasypia kiedy jej sie podoba, zazwyczaj trzeba jej zabrac zabawki z zasiegu rak i wzroku, zeby stwierdziła że idzie spać ;) Budzi sie około 4 na papusianko i pieluche ;) Później koło 7 już wstaje :)

Dzisiaj wstała o 7 bo sie przestraszyła budzika mojego M. Zjadła pielucha i poszłyśmy spać dalej juz razem w duzym łóżku ;) I wstałysmy dop o 10 ;P

hej, u nas wszystko ok ,poza tym ,że Milenka ma straszne problemy z wypróżnianiem się.Wczoraj nie zrobiła nic,a robi tylko wtedy jak ją po odbycie wacikiem pomacam(pomyślałam,że lepsze to niż termometr).W zeszłym tygodniu jak byłyśmy na wizycie kontrolnej u lekarza ,to powiedział mi,żebym jej podawała wodę słodzoną.Sprawdzała może to kedyś któraś z Was?

Hej dziewczynki i kruszynki :)
No ja dziś miałam noc nieprzespaną,za późno wykapałam mojego szkraba i musiało mu się rozregulować,przed kąpielą bardzo długo spał i nie chciałam go budzić.Po kąpieli jak nigdy-nie zasnął dłuuugo,potem często budził się w nocy-masakra,padam z nóg.Musze teraz usmażyć dzieciom naleśniki,potem pójść na spacerek ,a potem do spowiedzi-bo u nas dziś jest świąteczna spowiedź po rekolekcjach.

Anne, ja moją myche najpierw brałam na msze w dni powszednie, później w niedziele, a wczoraj była ze mną przy scholi jak śpiewałysmy ;)
U nas noce są super 20 kompanie, później papu i Mała idzie do łóżeczka, sama zasypia kiedy jej sie podoba, zazwyczaj trzeba jej zabrac zabawki z zasiegu rak i wzroku, zeby stwierdziła że idzie spać ;) Budzi sie około 4 na papusianko i pieluche ;) Później koło 7 już wstaje :)

Dzisiaj wstała o 7 bo sie przestraszyła budzika mojego M. Zjadła pielucha i poszłyśmy spać dalej juz razem w duzym łóżku ;) I wstałysmy dop o 10 ;P
Misia,to Ty tez w tych klimatach-schola?-fajnie:)
hej, u nas wszystko ok ,poza tym ,że Milenka ma straszne problemy z wypróżnianiem się.Wczoraj nie zrobiła nic,a robi tylko wtedy jak ją po odbycie wacikiem pomacam(pomyślałam,że lepsze to niż termometr).W zeszłym tygodniu jak byłyśmy na wizycie kontrolnej u lekarza ,to powiedział mi,żebym jej podawała wodę słodzoną.Sprawdzała może to kedyś któraś z Was?

ja bym nie podawała,ale za to rano przed 1szym porannym karmieniem na pewno woda przegotowana-tyle,ze jak ne przyzwyczajona,to może nie wypić wody bez smaku,albo wiesz jak zrób-osłodź wodę delikatnie,ale koniecznie z tym cukrem ją zagotuj.Mój synuś robi kupkę co drugi dzień,najpierw wychodzi mu taka twardsza-troszkę sie pomęczy-pomagam mu przykurczając jego nożki do brzuszka,a poem to już gładko idzie i rzadsza konsystencja-tylko nie wiem czemu kupka jest zielona???-a nie zółta??? karmię go bebilonem pepti.
Miłego dnia

reklama
Witajcie kochane.
Zaniedbałam was przez te 2 dni, ale miałam męża okrągłe urodzinki i musiałam coś przygotować.

QUOTE=anne;5219422]
:( .Ten tydzień czeka mnie dużo pracy w domku-porządki,przygotowania pod koniec tygodnia do chrztu Michałka,przyjadą goście z daleka.Poza tym przygotowac muszę się ze scholą do triduum paschalnego,do świąt,jedynie w niedzielę wielkanocną będę słuchała mojej scholi z dołu-bo ja będę chrzciła dzisiusia,a one na chórze będą sobie znów same radzić.Boję się,żeby Michałek był grzeczny,bo troszkę dłuzej w święta Msza potrwa.

a ja mogłabym prosić? zerknę co to takiego,poczytam w wolnej chwili :) anetka340@op.pl

agapa,tyvh tytułów jest mnóstwo,ale dla przykładu taki zestaw-na wejscie-"panie mój przychodzę dziś..",na dary:"Przyjdźcie do stołu miłosierdzia",po komunii:"Powietrzem moim jest..",przeważnie śpiewamy na dary i po komuni na uwielbienie,a resztę zostawiamy organiście,no i psalm śpiewamy,podam Ci moje ulubione jeszcze:"Podnies mnie Jezu","Jezus Siłą mą","tak mnie skrusz","Przytul mie Jezu","Albowiem tak Bóg umiłował świat"-ta spokojniejsza wersja,"Oto ja poslij mnie""Dotknij Panie moich oczu",""W Tobie jest światło""Szeroko Twojej łaski rzeka","Do mnie wróć"-oj mnóstwo jeszcze,musiałabym pisac i pisać,a powiedz mi,jak wrzucić jakieś własne wykonanie na wrzutę?-bo ja zupełnie nie wiem,gdybym wiedziała ,to bym wrzuciła coś.

Pozdrawiam Was kochane i Wasze słodziaczki dzieciaczki:)Może wieczorkiem przyjdę na forum-jak będzie chwila wolna[/QUOTE]
Oj jak ja bym chciała tak moje dzieciaki do śpiewania przygotowywać:-(
Twój skarbek napewno będzie grzeczny na chrzcinach. Widzę że ty znasz inne piosenki niż ja, a co do wrzutki to musiałabym zobaczyć jak tam się wrzucało bo nie byłam tam kilka miesięcy. Jak sprawdze to dam ci znać. A mogłabyś mi te swoje nagrania na pocztę wysłać? Zaraz ci wyślę mój adres.
A masz może konto na chomiku? Tam jest sporo piosenek.

No to już jest nas trzy śpiewające tylko trochę daleko do siebie mamy, ale może kiedyś się gdzieś spotkamy i będzie okazja pośpiewać.

Do góry