reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

No to musze juz odłożyć ten kombinezon... wyjęłam juz kurteczke i bedzie dobrze. ja mam jeszcze w swoim wóżku takie dośc grube nosidełko w które wkładam małego i niewiem czy juz go tez nie wyciągnąc .... niewiem pogadam jeszcze z moim jak on to widzi :)))

Kochane ja znow sama z dziecmi moj nadal w pracy :((( No ale zaraz kłade ich spać bo dziś chce oglądać bardzo fajny film...

Spokojnej nocki zycze Babeczki!!!

reklama
Witam:)
A aj ciagle tak wieczorowa pora jak brunet;))) a ja blondynka:)))
Moja Mala spi od 17tej do tej pory:szok::szok:i niewiem co w nocy bedzie.
Musze Izulki ksiazke poczytac ale ciagle brak mi czasu.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja juz tez kombinezonik odlozylam i dzisiaj spiwor rowniez.Mala miala body z kr. kaftanik i spiochy i wsadzilam ja w taki spiworek ale nie taaaki cieply tylko delikatny;-) i przykrylam ta "kapka" z gondoli zeby jej nie wialo:-)
Niewiem dlaczego ale ostatnio mi placze na spacerach:baffled::baffled::baffled:Myslalam, ze jej za goraco ale juz dzisiaj byla lekko ubrana i to samo bylo - 30 min spokoju i serenada:no:
A tak jej sie glos wyrobil, ze hej:-D:-D:-DMilej nocki Mamusie i do jutra;-)

Hej, u nas wiosna w pełni :-D Kwitną mi pięknie krokusy. A wczoraj taki piękny zachód mieliśmy z okien, z widokiem na wulkan Landeskrone w Niemczech. Tylko moja Zuzia coś złapała i leży biedna z gorączką 2 dzień. Najgorsze dla niej to, to że nie może przebywać teraz z Hanią:-(. Jest bardzo pomocna. Czasami aż za;-)
Muszę się Wam pochwalić, że udaje mi się od 3 dni ustawiać dzień malutkiej i zasypianie. I największe osiągnięcie- zasypia sama w ciągu max 20 minut. :-D:-D
Wzięłam do serca porady tracy, tej od polecanej przeze mnie ksiżki "Język niemowląt" i to naprawdę działa !!! Podnosłam się na duchu bo rozbijały mnie godziny wieczornego usypiania Hani. Poza tym ciężkie wspomnienia z niemowlęctwa starszej córki, kiedy usypianie było traumatycznym przeżyciem la wszystkich:-(.
Ostatnie dni są takie spokojne:-D:-D:-D. Maluch śpi w łóżeczku, nie ma problemów z zaśnięciem, nie wybudza się, a my już rozpoznajemy o co chodzi hani. O wiele łatwiej. Trzeba być jednak baaaardzo konsekwentnym:tak:. Ale to jak ze wszystkim, jeżeli chodzi o dzieci:tak::tak:. Idziemy na spacer. Miłego popołudnia :-)
ta książka naprawdę rewelacyjna-nawet nie miałam pojęcia,że niemowlęce ruchy mogą tyle znaczyć-gdyby nie ta książka to Milenka dalej płakałaby ,a ja nie miałabym pojęcia o co jej chodzi,a tak to już trochę rozumiem jej języka.Do tej pory nie było mowy o spaniu w łóżeczku,a teraz od wczoraj Malutka śpi tylko w nim-właśnie dzięki tej książce-naprawdę polecam wszystkim rodzicom:-):-):-)dzięki niej mam czas dla siebie:-)

Kasiu,a moge prosic na prv tytuł ksiazki i autora? Bo mój Mały też czasem płacze a ja nie bardzo wiem czemu.... Pewnie jak każda początkująca Matka :)
Z góry dziekuję

A poza tym to u nas dużo się dzieje, tak, że nawet nie ma kiedy kompa odpalić.... teraz korzystam, bo Tatus usypia Małego, ale mi się już oczy same zamykają... Mam nadzieję że kiedyś uda mi się wrócić do Was na stałe...

Pozdrawiamy

Wpadłam tylko życzyć Wam mamuśki spokojnej nocki!!!! I jeszcze małe pytanko... Czy któraś z Was stosuje może pas poporodowy??? Ja sie zastanawiam nad kupnem ale niewiem czy noszenie go pomoże mi wrócic do szczupłej sylwetki??? Doradźcie coś prosze !!!!
Dobranoc!!! buziaki :* :*

my sie witamy :-D

noc o dziwo malinowa :-D
dzis idziemy na szczepienie :-D

a sloneczko tak ladnie swieci :-D ze hej :-D

ja dzis na 12 do ginka smigam :tak: moj wraca w sobote ...
cholerne korporacje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

akurat jak wroci to maly bedzie miec 2 miesiace :-D
a dzis zacznę czytac ksiazke o bablach :tak:

witam Was wszystkie,u nas dziś noc super-Milenka dalej w łóżeczku,mam nadzieję ,zę rozjaśni się na dworze,bo chce iść na spacerek.Miłego dnia

Halo halo
jakie tu pustki...wiosna przyszła to wszystkie mamy na spacerkach...My własnie wrócilismy ale mały jeszcze spi tyle ze na tarasie....
Dziś jedziemy na szczepienie....mamy 2-tygodniowy poślizg bo wydawalo mi sie ze sie mały troszkę podkatarzył..ale juz ok wiec nie ma co zwlekać....Jutro zaś usg bioderek robimy...:tak:Mam nadzieję ze wszystko będzie ok...

Buziaki mamuśki

Załączniki

• IMG_0356..jpg
    IMG_0356..jpg
    12,2 KB · Wyświetleń: 21
Hej,hej :) jakoś nie mialam wczesniej czasu,byłam na zakupach,przymierzyłam z 11 par spodni,z 6 spódnic,kostiumów ,żakietów ,zanim cos wybrałam dla siebie na chrzciny,potem jeszcze buty,ubranko dla synka do chrztu-pędziłam po mieście,bo Michaś z tatusiem został,a ja ciągle nie mogę być spokojna jak go zostawiam-choć mąż sobie doskonale radzi,to ja mam w uszach płacz synka-obsesja,normalnie mi się wydaje,ze słysze jak placze,choć jestem kilka kilometrów od domu-schiza jakaś.Synek jest dziś znów bardzo grzeczny-oby tak dalej.Poczytałabym tę książkę o której piszecie,ale jakoś brak czasu,a sama też mam jakieś doświadczenie i sposoby własne,w wolnej chwili jednak poszukam jej w necie i sprobuję sciągnąć.
Po południu byłam w kosciele,bo u nas są rekolekcje i śpiewałam z moją scholą-ale mi tego brakowało :)-jestem teraz duchowo wyciszona i spokojna-agapa-Ty wiesz ,co się czuje po takiej "uczcie dla ducha",jak się pośpiewa w kościele :)
Witam:)
A aj ciagle tak wieczorowa pora jak brunet;))) a ja blondynka:)))
Moja Mala spi od 17tej do tej pory:szok::szok:i niewiem co w nocy bedzie.
Musze Izulki ksiazke poczytac ale ciagle brak mi czasu.....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja juz tez kombinezonik odlozylam i dzisiaj spiwor rowniez.Mala miala body z kr. kaftanik i spiochy i wsadzilam ja w taki spiworek ale nie taaaki cieply tylko delikatny;-) i przykrylam ta "kapka" z gondoli zeby jej nie wialo:-)
Niewiem dlaczego ale ostatnio mi placze na spacerach:baffled::baffled::baffled:Myslalam, ze jej za goraco ale juz dzisiaj byla lekko ubrana i to samo bylo - 30 min spokoju i serenada:no:
A tak jej sie glos wyrobil, ze hej:-D:-D:-DMilej nocki Mamusie i do jutra;-)
może jej niewygodnie jakoś,albo co,no nie wiem,cos jej musi przeszkadzać,bo przewaznie dzieci uwielbiają spacery ,a jaki masz wózek? ma dobre amortyzatory?-jednak te na pasach są najlepsze,bo łagodnie kołysze się wozek,a w sztywnym to dziecko bardzo wstrząsy odczuwa.

Wpadłam tylko życzyć Wam mamuśki spokojnej nocki!!!! I jeszcze małe pytanko... Czy któraś z Was stosuje może pas poporodowy??? Ja sie zastanawiam nad kupnem ale niewiem czy noszenie go pomoże mi wrócic do szczupłej sylwetki??? Doradźcie coś prosze !!!!
Dobranoc!!! buziaki :* :*
Ja sobie kupiłam nie tylko pas,ale cały gorset ciasny jak cholera,dzisiaj 1szy raz go miałam na sobie,ledwo się wcisnęłam,ale potem się dopasował i wyszczuplił mnie o kilka cm,dobrze opina brzuch ,biodra,aż do piersi włącznie-ja mam duże ,to troszkę mam mniejsze dzięki temu i też chce by się trochę-"zbiegły",bo są jeszcze większe niż przed ciążą ,potem po prostu odetnę miseczki od gorsetu-tak właśnie panie robią-rewelacja ten gorset i na pewno pomoże wrcić do szczupłej sylwetki,ale wiadomo,ze do tego trzeba jeszcze ruchu i troszkę uważac co się je:)

No więc,dobrej nocy wam zyczę kochane.Wszystkiego dobrego :)

reklama
Hej,hej :)
Ja sobie kupiłam nie tylko pas,ale cały gorset ciasny jak cholera,dzisiaj 1szy raz go miałam na sobie,ledwo się wcisnęłam,ale potem się dopasował i wyszczuplił mnie o kilka cm,dobrze opina brzuch ,biodra,aż do piersi włącznie-ja mam duże ,to troszkę mam mniejsze dzięki temu i też chce by się trochę-"zbiegły",bo są jeszcze większe niż przed ciążą ,potem po prostu odetnę miseczki od gorsetu-tak właśnie panie robią-rewelacja ten gorset i na pewno pomoże wrcić do szczupłej sylwetki,ale wiadomo,ze do tego trzeba jeszcze ruchu i troszkę uważac co się je:)

No więc,dobrej nocy wam zyczę kochane.Wszystkiego dobrego :)

Po 1 załozeniu juz kilka cm Ci zeszło????? z Jakiej firmy masz ten gorset???? i ile kosztował???

Do góry