reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

Witam:-)
Anne
ona chyba nie lubi samochodow bo tylko jak weszlam w miejsce gdzie jezdza to zaraz sie wybudzila:-(Wozek jest ok i wczesniej nie bylo problemow tylko jakies 4 dni tak ma i mam nadzieje, ze jej tak nie zostanie:baffled:

Zaczelam czytac te ksiazke :-)jest swietna i juz staram sie dostosowac do rad;-)Przede wszystkim zwolnic tempo i mowic do malej duuuzo:tak:wtedy tak patrzy na mnie ciekawie:-)
Wczoraj spala od 17tej do 23:szok: i myslalam, ze bedzie jazda w nocy ale o dziwo nie:tak:Jak sie obudzila to staralam sie robic wszystko tak jakby sie przebudzila w nocy normalnie. Teraz spi od 19.30 i mam tylko cicha nadzieje, ze bedzie dobrze potem:-)

Ja pasa nieuzywam, wiec tu sie nie podziele spostrzezeniami. Kupilam jeszcze przed ciaza majtki sciagajace ale ich tez nie zakladam. Slyszalam tylko, ze takiego pasa raczej nie powinno sie nosic caly dzien, ale niewiem :confused:

Milej nocki Dziewczynki:-) Ide poczytac jeszcze poki mala spi;-)

reklama
Witamy sie choc nie ma z kim :/
Noc cudna. Misia wykompana o 20 najadła sie i do łóżeczka. Zasneła sama około 21,30 i wstała na papu dop o 4,30. Pojadła czysta pielucha i dalej spać. I spała do 8. Jestem z siebie dumna bo od tyg mąż ma nocki i kłąde spac Misie sama i juz usypia mi sama. Pokreci soa troche posteka i zasypia.

W ciagu dnia jest troche marudna i płaczliwa ale to da sie zniesc.

Witamy sie choc nie ma z kim :/
Noc cudna. Misia wykompana o 20 najadła sie i do łóżeczka. Zasneła sama około 21,30 i wstała na papu dop o 4,30. Pojadła czysta pielucha i dalej spać. I spała do 8. Jestem z siebie dumna bo od tyg mąż ma nocki i kłąde spac Misie sama i juz usypia mi sama. Pokreci soa troche posteka i zasypia.

W ciagu dnia jest troche marudna i płaczliwa ale to da sie zniesc.

Witam Witam....
Ja od poczatku tygodnie jestem całe dnie sama.... moj wraca pozno w nocy jak dzieci juz śpia a i tak tylko ja do dzieci wstaje... Niestety trzeba sobie jakoś radzić
:)))) nocka koszmar małego meczył brzuszek.... szczerze to padam ze zmeczenia ale mocna kawa i bedzie w miare ok :)))
miłego dzionka zycze :))

witam się również.u nas noc ok-Milence od 4 rano na rozmowę się zebrało i dopiero o 6 zasnęła z powrotem:-):-):-),ale wczoraj wieczorem koszmar-myślałam,że mi serce pęknie-taką straszną kolkę miała.:-:)-:)-(.Przed jedzeniem podałam jej infacol,bo widziałam co zaczyna się swięcić,nie pomógł,dopadła ją i dopiero jak po 1,5 godz.daliśmy jej espumisan to się bąki zaczęły.2 godziny biedna płakała-straszne:-(.Ale teraz po jedzonku zasypia w swoim łóżeczku turystycznym w salonie już po wypróżńieniu.Straszne są te problemy brzuszkowe.Oby jak najszybciej to wszystko się unormowało.Miłego dnia wszystkim życzę

ta książka naprawdę rewelacyjna-nawet nie miałam pojęcia,że niemowlęce ruchy mogą tyle znaczyć-gdyby nie ta książka to Milenka dalej płakałaby ,a ja nie miałabym pojęcia o co jej chodzi,a tak to już trochę rozumiem jej języka.Do tej pory nie było mowy o spaniu w łóżeczku,a teraz od wczoraj Malutka śpi tylko w nim-właśnie dzięki tej książce-naprawdę polecam wszystkim rodzicom:-):-):-)dzięki niej mam czas dla siebie:-)
A co to za książka i jaki ma tytuł bo ja jestem chyba z Marsa i nie wiem o czym gadacie:-D:wściekła/y:

Hej,hej :) jagapa-Ty wiesz ,co się czuje po takiej "uczcie dla ducha",jak się pośpiewa w kościele :)
Wiem wiem. Mi bardzo tego brakuje. U nas to dzieciaki w szkole zbierały podpisy żeby scholka nadal istniała, ale nasz probosz to... Pow. że pan organista prowadzi scholkę. Jest koszmar. On na chórze wali w organy dzieciaki na dole, piosenki co tydzień te same tzn. to co będzie śpiewane na I Komunii Św. Nie bierze pod uwagę okresu liturgicznego, a te postne piosenki są cudowne. Brakuje mi bardzo śpiewania. Szkoda że bliżej siebie nie mieszkamy to byśmy sobie pośpiewały, a może nie tylko sobie.Anne podaj mi tytuly piosenek jakie śpiewacie to jak mnie nagra to sobie pośpiewam.

Wczoraj byłam z Majką na szczepieniu i zniosła to bardzo dzielnie bo prawie nie płakała. Dziś dostałam tel. ze szkoły że moja najstarsza jest chora. U nas panuje rumień i coraz mniej dzieci w szkole. Nie jest to nic groźnego ale trzeba w domu siedzieć. Jak wrócilam z nią od lekarza to ja się źle poczułam, mam temp. niewielką narazie ale jestem osłabiona i mnie łamie.

Ja sie szybko witam i zmykam bo mala znow spi od 16tej do tej pory i chyba jej sie poprzestawialo...dzien i noc o luuudzie ide ja budzic;))
Izulka ta ksiazka jest poprostu swietna! Dzieki jeszcze raz:*
Milej nocki Babeczki.
PS dzisiaj na spacerku juz bylo lepiej "ucze sie jej jezyka" :D:D

Po 1 załozeniu juz kilka cm Ci zeszło????? z Jakiej firmy masz ten gorset???? i ile kosztował???
patrycja o kilka cm mnie wyszczupla w momencie,gdy mam go na sobie:-),jak go ściągnę,to wracam do poprzedniej formy:-D-ale na pewno na jakimś dłuższym etapie stosowania swoją "robotę"robi,skóra łatwiej się "zbiega"-ale to musi trwać-nie ma cudów,na tłuszczyk-ćwiczenia,ruch,na skórę kosmetyki i chocby taki gorset:tak:
A tak wogóle to witam Was
Wczoraj nie miałam czasu,mieliśmy gości,do południa też spacerek.potem goscie ,a wieczorem spiewałam w kosciele.Mały grzeczny,bez problemu już zostawiam go z mężem,ale poświętach mąż wraca do pracy-czyli wyjeżdża do Niemiec:-(,będę sobie sama radzić,starsze dzieci mi pomogą po szkole-ale smutno będzie i trudniej-od porodu wogóle nie gotuję-kuchnia należy do męża,trzeba będzie sobie jakoś radzić.Dobrze,że to wiosna i można na spacerki duzo chodzić,czas szybciej leci i chce się żyć,bo jak 8lat temu urodziłam córkę w listopadzie,to dopadła mnie depresja,siedziałam w domu,po miesiącu mąż musiał jechać do pracy,a ja sama z dziecmi i było naprawdę trudno tak w zimie-teraz to co innego:tak:
Za tydzień chrzciny,już wydałam mnóstwo kasy na zakupy-nowe ubrania,bo jednak wszystko ciasne,dzieciom też trzeba nowe ubranka ,buty na wiosnę kupić-a wszystko kosztuje.Już bym chciała mieć ten chrzest za sobą,martwię się,żeby mały był grzeczny w kościele-powinien być przyzwyczajony-bo całą ciąże chodziłam często do kościoła i śpiewałam-więc te dzwięki powinien zapamiętać z życia płodowego:tak:

Hej mamuśki u nas dziś
chmurka.gif
A jeszcze wcoraj było tak pięknie i cieplo....no nic mam nadzieję ze piekna pogoda wróci...Dziś raczej na dwór nie wyjdziemy bo oprócz deszczu okropnie wieje wiatrzysko a to niebezpieczne dla dziecka...

Co do ksiązki "Język niemowląt" tez ja mam - kupiona przy pierwszym dziecku...uwazam ze godna polecenia publikacja.

Patrycja9009- nie jest łatwo być mamą jednego dziecka a dwójki to juz w ogóle . Wiem coś o Tym....i takze u mnie bywają noce ze męza nie ma i sama musze sobie radzic....na szczescie maluch w nocy śpi ładnie i koleczki mamy za sobą wiec luz. Na kolkowe bóle brzuszka Sab Simplex- kazdemu bedę go polecała....

reklama
my tez sie witamy :tak:

u nas dzis strasznie ;/ leje jak cholerka :-/:dry:

dzis M wraca o 20 :-D wkoooooncu :-D:-):-):-D:-D:-D:-D:-D:sorry2:
a i Mały ma dzis 2 miesiace :-D hihi :-D

jezyk niemowlat super ksiazka ! :tak: tylko szkoda ze tak malo czasu by ja czytac :-( :confused::confused:

ale dzis se poużywam :-D nie wypuszcze mojego z łóżka !! :-D
a wczoaj było pieknie :-D
a nocka rewelacja 2 razy tylko wstałam :-D hihi :-D i nawet nie płakal tylko kwilił sobie :-D

Do góry