reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Tez bym chciała odstawić małego od tego nieszczesnego mleka ale nie mam pojęcia co zrobic zeby miec więcej pokarmu zeby mały najadał sie tylko z piersi...

Mi też nie starczało pokarmu, ale uparcie przystawiałam małą do piersi a dopiero potem dawałam jej butlę żeby dziecka nie zagłodzić. Przystawiaj najczęściej jak się da. Ja dzisiaj karmię już tylko piersią i jej starcza a jest głodomorkiem. W 3 dobie doiła 90ml z butli. Nie poddawaj się. Ja, jak już pisałam, walczyłam kilka dni i dziś jestem z siebie dumna i mimo że bolało to nie żałuję.

reklama
Im czesciej bedziesz przyładać do jedzenia z cyca tym pokarmu bedzie wiecej.
Nie wolno płakać i sie denerwowac bo pokarm sie spala cokolwiek to oznacza.

Misia mały jest przy piersi średnio 10-15 razy w dzien ale on sie bardzo denerwuje przy piersi. Jak sie juz przyssie do piersi to pociagnie kilka razy i placze i tak w kolko. Ja staram sie byc cierpliwa przystawiac go jak najczesciej ale jak sie tak meczy to odciagam pokarm do butelki. Ale jak juz wypije z butelki to po chwili jest nadal głodny i wtedy nie mam juz innego wyjscia tylko dac mu mleko w proszku...

agapa- to faktycznie masz głodomorka....jestem w szoku jak przeczytalam ze twoje dziecko juz w 3-ciej dobie jadlo 90ml...mój dopiero teraz tyle je...wczesniej byl na piersi i mu wystraczalo no ale z przyczyn nie zaleznych ode mnie karmic nie mogę...mimo ze mialam ogromne poklady mleczka:-(dlatego tym bardziej mi z tym źle...
w kazdym razie na poczatku po odstawieniu jadl 30ml i stopniowo coraz wiecej...teraz jak zje 90ml to jestem przeszczesliwa.

agapa- to faktycznie masz głodomorka....jestem w szoku jak przeczytalam ze twoje dziecko juz w 3-ciej dobie jadlo 90ml...mój dopiero teraz tyle je...wczesniej byl na piersi i mu wystraczalo no ale z przyczyn nie zaleznych ode mnie karmic nie mogę...mimo ze mialam ogromne poklady mleczka:-(dlatego tym bardziej mi z tym źle...
w kazdym razie na poczatku po odstawieniu jadl 30ml i stopniowo coraz wiecej...teraz jak zje 90ml to jestem przeszczesliwa.

Moj Kubuś jak sie nie naje moim pokarmem to potrafi wypic na jedno posiedzenie 120 ml.

Misia mały jest przy piersi średnio 10-15 razy w dzien ale on sie bardzo denerwuje przy piersi. Jak sie juz przyssie do piersi to pociagnie kilka razy i placze i tak w kolko. Ja staram sie byc cierpliwa przystawiac go jak najczesciej ale jak sie tak meczy to odciagam pokarm do butelki. Ale jak juz wypije z butelki to po chwili jest nadal głodny i wtedy nie mam juz innego wyjscia tylko dac mu mleko w proszku...

to o czym piszesz przypomina mi karmienie pierwszego dziecka.
Zastanowilabym sie czy czasem nie jest tak ze nie chodzi o to ze dziecko sie denerwuje bo sie nie najada tylko mogla mu zasmakowac butelka...jednak z butli mleczko lepiej plynie i szybciej mozna sie najesc bez wiekszego wysilku!!!! Być moze sie mylę ale u nas wlasnie tak bylo...jak raz podalam butelkę to potem mogila...ale Tobie zycze zebyś karmila piersią..mi sie niestety nie udało juz po raz drugi! i nie z przyczyn braku mleka czy tego ze dziecko nie chce piersi....

to o czym piszesz przypomina mi karmienie pierwszego dziecka.
Zastanowilabym sie czy czasem nie jest tak ze nie chodzi o to ze dziecko sie denerwuje bo sie nie najada tylko mogla mu zasmakowac butelka...jednak z butli mleczko lepiej plynie i szybciej mozna sie najesc bez wiekszego wysilku!!!! Być moze sie mylę ale u nas wlasnie tak bylo...jak raz podalam butelkę to potem mogila...ale Tobie zycze zebyś karmila piersią..mi sie niestety nie udało juz po raz drugi! i nie z przyczyn braku mleka czy tego ze dziecko nie chce piersi....

W sumie możliwe ze juz sie przyzwyczaił do butelki ale jak odciągam pokarm do butelki owszem wypije ale po chwili jest glodny. Ale z tym co piszesz jest duzo prawdy bo przy butelce sie tak nie denerwuje jak przy piersi. A dlaczego nie mozesz karmic piersia???

Jak wypije 120ml to potem po ok 2-3 godzinach jest głodny.

reklama
W sumie możliwe ze juz sie przyzwyczaił do butelki ale jak odciągam pokarm do butelki owszem wypije ale po chwili jest glodny. Ale z tym co piszesz jest duzo prawdy bo przy butelce sie tak nie denerwuje jak przy piersi. A dlaczego nie mozesz karmic piersia???

Jak wypije 120ml to potem po ok 2-3 godzinach jest głodny.

nie moge karmic bo mam torbiel w piersi i jakies dwie zmiany zapalne, mam niedrozne kanaliki mleczne bo przy pierwszym dziecku zrobila mi sie ropien w piersi.....ojjjj dluga to historia...

Do góry