reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

i ja tez witam:)

jutro terminke...a ja jeszcze nie rozpakowana....:-(

ehhh ciekawe ile bede czekac na synka...

anne-wspolczuje wielkie buziaczki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witajcie..ja już dzisiaj od rana próbuje pączkami przekupic swoją małą by już zechciała wyjsc,ale wciąz bez skutku..siedzi sobei nadal w środku:sorry:
ja dzisiaj robiłam od rana faworki..(zdjecie w albumie;-))
smacznych pączusiów Wam życzę:tak::-D

Witam sie i ja :-)Dzisiaj o 15 tej wizytka i juz sie nie moge doczekac:tak:
Sniegiem sypie od wczoraj:szok:
Paczkow sie wczoraj najadlam wiec dzisiaj "zero" slodkosci:-)
Kupilam posciel (uzywana) i ide zaraz ja przerabiac zeby pasowala do kolyski.
Jezeli chodzi o olej to ja nie bede go brala to wiem napewno - boje sie o dzidzie:tak:
Strasznie mi stopy puchna:wściekła/y::no:
Anne wspolczuje Wam - dbaj jednak o siebie.

Noo i jestem po wizycie
36_7_8.gif
(wczoraj byłam)

następnej wizyty w szpitalu nie mam
biggrin.gif
jedynie jak zacznę rodzić
36_2_39.gif

ogólnie za tydzień mam iść do GP do przychodni (w 38 tygodniu) i jak już będę w 40 (o ile dotrwam
lol.gif
) to znowu na ostatnią wizytę
yes.gif
do GP ...
ogólnie przemiłe położne dwie mnie macały
lol.gif
36_1_1.gif
i wszystko OK z małą ,
tylko nie mogły rozpoznać czy z jednej strony mojego brzucha wystaje tyłeczek małej czy główka
smile_move.gif

zrobiły mi USG (ale nie mierzyły cm i kg) ogólnie widziałam małą
biggrin.gif

i główką jest do dołu , a to taki DUUUŻY tyłeczek wystawał z prawej strony mojego brzucha
hahaha.gif
sofunny.gif

ogólnie mówiły, że jest wszystko OK
great.gif

mocz też OK ...

jedynie mam się przygotować
lol.gif
uff2.gif
, że lada dzień może urodzę :sorry2::-D

a dzisiaj to ...
to jakaś tragedia już jest... brzuch mi twardnieje co jakiś czas...
między piersiami a brzuchem zmieszczą mi się 3 palce już , a nie 2 jak ostatnio..
czyli znów się opuścił
uff2.gif

a brzuch mnie boli jak na @...
36_2_43.gif

normalnie
o_noo.gif
masakra...
a o spaniu nic nie wspomnę... nogi tak napindylają jakbym do Częstochowy szła z buta
biggrin.gif
lol.gif

i dlatego dzisiaj nie poszłam do szkoły - jestem totalnie zmęczona po tej nocce :(((
z resztą i tak nic nie przegapiłam , bo i tak mieli dzisiaj tylko trochę pogadać o Walentynkach i iść do domu...
a dla mnie ten temat to jest do bani... bo Walentynki spędzę sama ... pierwszy raz od 3 lat...

Anne wyrazy współczucia......

Witam się z Wami brzuchatki nadal w dwupaku... tak myślę, że małemu tak u mnie w brzuszku dobrze że jeszcze w marcu urodzę:p hehehehehh
fajnie by było gdyby mały urodził się lekko po terminie czyli 17tego lutego ( w rocznicę mojego związku) przynajmniej tatuś nigdy by daty nie zapomniał hehehehehh
Misia słuchaj wyczytałam, że olej przyspiesza poród ale w przypadkach gdy i tak mial się zacząc - poprostu idzie szybciej, a jak za dużo wypoijesz a to jeszcze nie Wasz czas to dzieciątko może wydalic smółkę do wód.... i będzie buba.... więc chyba nie warto ryzykowac....
damy radę tyle wylaziłyśmy to i te kilka dni nie zrobi różnicy :-):-):-)

hej :-D

ja dzis bylam wyrobic Malemu pesel :-D i za miesiac powinien byc :-D hihi :-D a tak poza tym nawet nawet dzien dzis byl :-D Mały troszke placze ale mam nadzieje ze zaraz usnie :-D

A Mamo Sófffko :-D Mały miał 10 na 10 punktów i mierzył 52 cm :-) wiec jak cos to mozesz uzupełnić w rozpakowanych :-D :tak: :sorry:

Joasiu fajnie że masz czas żeby do nas zajrzec..... heheh kurcze ty już załatwiasz sprawy urzędowe, a my się nadal "modlimy" żeby się rozpakowac heheheheh

hej hej :-)

No, nas też będzie czakała ta bieganina po urzędach, niestety :dry:

A mnie się tak nic nie chce dzisiaj :-(
Poszłam tylko rano do sklepu, potem wstawiłam i powiesiłam pranie i tak sobie myślę, że dosyć już tego zapier.dalania na dziś ;-)
No, może jeszcze obiadek ugotuję ;-)

A co tam u Was słychać, która dziś się na porodówkę wybiera?

reklama
Misia słuchaj wyczytałam, że olej przyspiesza poród ale w przypadkach gdy i tak mial się zacząc - poprostu idzie szybciej, a jak za dużo wypoijesz a to jeszcze nie Wasz czas to dzieciątko może wydalic smółkę do wód.... i będzie buba.... więc chyba nie warto ryzykowac....
damy radę tyle wylaziłyśmy to i te kilka dni nie zrobi różnicy :-):-):-)

Kupiłam go ale jakoś nie jestem przekonana zeby go uzyc.
Choć tak bardzo juz bym chciała rodzić, bo psychicznie coraz gorzej to wszystko znosze.
Dzisiaj pół nocy płakalam a ze M był w pracy to było jeszcze gorzej.
Sama zaczynam sie o siebie martwic.

Do góry