reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Czyli jak urodze w legnicy to mamy isc tam do USC i oni przesla później wszystko do naszego doecelowego USC gdzie jestesmy zameldowani??

Wiesz ta babka się pytała gdzie będę robić...ja chcę rodzić w Knurowie, czyli mieście sąsiadującym z Pilchowicami, ale gdybym powiedziała, że w Gliwicach (jakieś 12km od Pilchowic) to nie wiem czy byłoby tak samo:sorry: najlepiej jakbyś zadzwoniła do Urzędu tam gdzie jesteś zameldowana i wszystkiego się dowiedziała, bo nie chciałabym Cię w błąd wprowadzić:sorry::-D

reklama
Zmykam Dziewczynki, szykować obiadek dla Mojego Mana :-D
Zaraz wróci z pracy, więc pewnie nie będę miała dla Was za dużo czasu, ale w miarę możliwości postaram się wpadac ;-)

To chyba zalezy jakie krople, bo ja od jakiegos czasu uzywam i nic;-):-)
A z tym magnezem to chodzi o to, ze on zatrzymuje skurcze:eek:i moja gin powiedziala, zeby co 2 dzien przyjmowac a ja sie zastanawiam, czy wogole przestac:tak:

O oleju nie slyszalam ale ja bym sie bala jak to wplynie na dzidzie:baffled:
ja już nie pamiętam od kiedy nie biore magnezu:zawstydzona/y:jakiś miesiąc to lekko jak nie biore...i feminatalu tez nie..mam dobre wyniki to nie brałam tabletek i tak jakoś już sie odzwyczaiłam:-D

Boże jaki dzisiaj dzień przybity..cały dzień siedze w domu,nic mi sie nie chce...najchętniej to ubrałabym się i poszła na porodówkę!:-D:-D

hej laseczki
zaglądam....jak tam sie miewacie.....

Czytam o oleju rycynowym....heheh widze ze nie tylko ja byłam taka zdesperowana...ale nie pokusilam sie....bo sie bałam.

Na rozruch porodu polecam cieple kąpiele i drażnienie brodawek!!!!!!!!

Witam się wieczorem, dziewczynki:-)
Jesteśmy po wizycie i okazało się, że te skurcze - pojawiające się i znikające - nie poszły na marne - mam już 5 cm rozwarcia!!
Teraz tylko mamy czekać na rozwój wydarzeń:-D
Mam nadzieję, że niedługo będziemy tulić naszą córunię :-)
Pozdrawiam wszystkich :tak:

Witam Dziewczynki:-)
Ja dzisiaj niewyspana jakas jestem:wściekła/y:Ale bigosik juz ugotowalam:tak:i wlasnie sie zajadam;-)Powiedzcie, czy Wy zazywacie magnez??? Jak wiadomo jest rozkurczowy a my przeciez juz chcemy urodzic;-):-) no i niewiem co robic:eek:

Ja mam termin na 20tego i tez bym chciala lutowe malenstwo, no ale na chceniu sie konczy:-D:-D
Ja magnesik odstawiłam już jakiś czas temu... Jakoś w połowie stycznia, chyba...
Od 3 dni wzmozyłam chodzenie, a to do siostry męża, a to do marketu połazić... Poza tym ciepłe kąpiele i seksik.... i niewiele się dzieje.... Wczoraj wieczorkiem jakieś lekkie skórczyki... Może coś się ruszy...

Witam się wieczorem, dziewczynki:-)
Jesteśmy po wizycie i okazało się, że te skurcze - pojawiające się i znikające - nie poszły na marne - mam już 5 cm rozwarcia!!
Teraz tylko mamy czekać na rozwój wydarzeń:-D
Mam nadzieję, że niedługo będziemy tulić naszą córunię :-)
Pozdrawiam wszystkich :tak:

Fajnie Kasiu!! Oby wszystko szybko i dobrze się rozwiązało :)

Dzionek aktywny.
Poprsałam reszte rzeczy, poskałdałam, poprasowałam pieluszki.
Odebralismy autko od mechanika ( pół wypłaty M poszło :wściekła/y:).
Zrobiłam duze zakupy w tesco.
Nasmarzyłam faworków z kg maki.
Male conieco z M.
Ciepła kompiel z draznieniem brodawek.
I nic...
Normalnie nawet ból brzucha przeszedł i sie nie napina.

:crazy:

ja chyba pojade jutro po ten napar z lisci malin czy co tam, albo ten olej rycynowy.... Jeszcze z tydzien to moze wytrzymam, ale tak już bym chciała urodzić i zobaczyć małego.... łózkowe szaleństwa odpadają, bo chłop mi się rozchorował i weź tu człowieku miej pożytek z samca ;-)

reklama
Dzień dobry brzuchatki i mamusie ;)

My cały czas w komplecie.
Nocka w miare niezła, gdyby nie koszmary i złe sny :zawstydzona/y:
Brzucho lekko twardy, ale dzisiaj dalej bede pracowac nad nim :-D
Olejek kupiłam, choć uzyje jako ostateczność.

Dobrego dnia 3 mam kciuki za porody, wizyty i wszelkie badania :rofl2:

Do góry