reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Witam Dziewczynki:-)
Ja dzisiaj niewyspana jakas jestem:wściekła/y:Ale bigosik juz ugotowalam:tak:i wlasnie sie zajadam;-)Powiedzcie, czy Wy zazywacie magnez??? Jak wiadomo jest rozkurczowy a my przeciez juz chcemy urodzic;-):-) no i niewiem co robic:eek:

Ja mam termin na 20tego i tez bym chciala lutowe malenstwo, no ale na chceniu sie konczy:-D:-D

Ja dzisiaj bede w aptece to kupie magnez i olej rycynowy.
A czy zaczne uzywac to zobaczymy.
Krople na katar tez podobno moga wywołąć akcje porodowa bo one osówaja sluzówke.

reklama
To chyba zalezy jakie krople, bo ja od jakiegos czasu uzywam i nic;-):-)
A z tym magnezem to chodzi o to, ze on zatrzymuje skurcze:eek:i moja gin powiedziala, zeby co 2 dzien przyjmowac a ja sie zastanawiam, czy wogole przestac:tak:

O oleju nie slyszalam ale ja bym sie bala jak to wplynie na dzidzie:baffled:

To chyba zalezy jakie krople, bo ja od jakiegos czasu uzywam i nic;-):-)
A z tym magnezem to chodzi o to, ze on zatrzymuje skurcze:eek:i moja gin powiedziala, zeby co 2 dzien przyjmowac a ja sie zastanawiam, czy wogole przestac:tak:

O oleju nie slyszalam ale ja bym sie bala jak to wplynie na dzidzie:baffled:

Olej ogólnie wpłynie na Ciebie. Jesli nie wywoła skurczy to posiedzisz troszke w kibelku.

Witam Dziewczynki:-)
Ja dzisiaj niewyspana jakas jestem:wściekła/y:Ale bigosik juz ugotowalam:tak:i wlasnie sie zajadam;-)Powiedzcie, czy Wy zazywacie magnez??? Jak wiadomo jest rozkurczowy a my przeciez juz chcemy urodzic;-):-) no i niewiem co robic:eek:

Ja brałam magnez dwa razy dziennie, ale od połowy stycznia przerzyciłam się sama na jedną tabletkę na dzień. Skurczy macicy nie mam, za to spowrotem zaczęły mnie łapać skurcze nóg w nocy :dry:
Dziś mi się skończyło opakowanie i nowego już nie kupuję - co ma być to będzie ;-)

Jak rozmawiałąm z połozna powiedziałą, ze mozna próbować oleju ale w rozsadnych ilościach, bo jak sie przeasadzi to maluch moze smółkę wydalić.
Wiec rozsadnie 3 łzyżki popite sokiem pomarańczowym.

A ja słyszałam i gdzieś też nawet czytałam, że olejek rycynowy działa przeczyszczająco, bo to trucizna i organizm szybko i drastycznie próbuje się jej pozbyć. Dlatego niewskazane jest jego picie w ciąży :-)
Ale decyzja należy do Was...

A swoją drogą, to się jeszcze wczoraj cieszyłam, że mam taki ładny i zgrabny brzuszek, a dzisiaj patrzę do lustra i widzę kilka różowych rozstępów wokół pępka :-(
No szlag by to trafił... :-(

Witajcie:-D

Kasia5110 nam się rozpakowała:-)

My z Mężusiem niedawno wróciliśmy i powiem Wam, że wszystko co chciałam udało nam się załatwić, więc jestem szczęśliwa, bo wolę mieć to przed porodem z głowy. Więc:
- zawiozłam L4 do pracy:
- złożyłam wniosek o paszport;
- byłam na chwilkę u mamy (może już ostatni raz przed porodem);
- w US złożyłam PIT swój i Mężusia;
- zatankowaliśmy autko;
- pojechaliśmy na zakupy;
- byłam u sobie w Urzędzie Gminy, bo babka w Urzędzie Paszportowym zwróciła mi uwagę, że źle mam wyrobiony dowód osobisty, bo nie mam kreski między nazwiskami, a to jest błąd..ona przyjęła mi wniosek, ale powiedziała, że powinnam to zmienić, bo mogę gdzieś kiedyś mieć problemy z załatwieniem czegoś:wściekła/y: tak szczerze to nawet tego nie zauważyłam:sorry: w Urzędzie Gminy przyjęli reklamację i teraz czekam na nowy dowód:-D nic nie muszę płacić, bo to ich wina:-) przy okazji zapytałam też o formalności po urodzeniu dziecka i jeśli urodzi się w Knurowie to tylko tam trzeba iść z wypisem i w USC zgłosić i oni wystawiają akt urodzenia, ale Knurów przesyła tą wiadomość do Pilchowic i my nie musimy się tam już fatygować:-D Pilchowice też wysyłają wniosek o nadanie PESELu:-)

Czuję się dobrze i ciekawe kiedy urodzę:-p

przy okazji zapytałam też o formalności po urodzeniu dziecka i jeśli urodzi się w Knurowie to tylko tam trzeba iść z wypisem i w USC zgłosić i oni wystawiają akt urodzenia, ale Knurów przesyła tą wiadomość do Pilchowic i my nie musimy się tam już fatygować:-D Pilchowice też wysyłają wniosek o nadanie PESELu:-)

Czuję się dobrze i ciekawe kiedy urodzę:-p

Czyli jak urodze w legnicy to mamy isc tam do USC i oni przesla później wszystko do naszego doecelowego USC gdzie jestesmy zameldowani??

reklama
Hej:-D 
Co do olejku rycynowego,to byłby trucizną,gdyby nie proces jego produkcji,tłoczenia itp.a tak działa przeczyszczająco na zasadzie pewnych reakcji chem.w jelitach,no i owszem nie wolno go dużo/1-3łyżek/ żeby właśnie nie podziałał na dzidzie-by smółki nie oddało. Podobnie lewatywa przyśpiesza skurcze

Do góry