reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Witam Dziewczynki:-)
Ja dzisiaj niewyspana jakas jestem:wściekła/y:Ale bigosik juz ugotowalam:tak:i wlasnie sie zajadam;-)Powiedzcie, czy Wy zazywacie magnez??? Jak wiadomo jest rozkurczowy a my przeciez juz chcemy urodzic;-):-) no i niewiem co robic:eek:

Ja mam termin na 20tego i tez bym chciala lutowe malenstwo, no ale na chceniu sie konczy:-D:-D

Ja dzisiaj bede w aptece to kupie magnez i olej rycynowy.
A czy zaczne uzywac to zobaczymy.
Krople na katar tez podobno moga wywołąć akcje porodowa bo one osówaja sluzówke.

reklama
To chyba zalezy jakie krople, bo ja od jakiegos czasu uzywam i nic;-):-)
A z tym magnezem to chodzi o to, ze on zatrzymuje skurcze:eek:i moja gin powiedziala, zeby co 2 dzien przyjmowac a ja sie zastanawiam, czy wogole przestac:tak:

O oleju nie slyszalam ale ja bym sie bala jak to wplynie na dzidzie:baffled:

To chyba zalezy jakie krople, bo ja od jakiegos czasu uzywam i nic;-):-)
A z tym magnezem to chodzi o to, ze on zatrzymuje skurcze:eek:i moja gin powiedziala, zeby co 2 dzien przyjmowac a ja sie zastanawiam, czy wogole przestac:tak:

O oleju nie slyszalam ale ja bym sie bala jak to wplynie na dzidzie:baffled:

Olej ogólnie wpłynie na Ciebie. Jesli nie wywoła skurczy to posiedzisz troszke w kibelku.

Witam Dziewczynki:-)
Ja dzisiaj niewyspana jakas jestem:wściekła/y:Ale bigosik juz ugotowalam:tak:i wlasnie sie zajadam;-)Powiedzcie, czy Wy zazywacie magnez??? Jak wiadomo jest rozkurczowy a my przeciez juz chcemy urodzic;-):-) no i niewiem co robic:eek:

Ja brałam magnez dwa razy dziennie, ale od połowy stycznia przerzyciłam się sama na jedną tabletkę na dzień. Skurczy macicy nie mam, za to spowrotem zaczęły mnie łapać skurcze nóg w nocy :dry:
Dziś mi się skończyło opakowanie i nowego już nie kupuję - co ma być to będzie ;-)

Jak rozmawiałąm z połozna powiedziałą, ze mozna próbować oleju ale w rozsadnych ilościach, bo jak sie przeasadzi to maluch moze smółkę wydalić.
Wiec rozsadnie 3 łzyżki popite sokiem pomarańczowym.

A ja słyszałam i gdzieś też nawet czytałam, że olejek rycynowy działa przeczyszczająco, bo to trucizna i organizm szybko i drastycznie próbuje się jej pozbyć. Dlatego niewskazane jest jego picie w ciąży :-)
Ale decyzja należy do Was...

A swoją drogą, to się jeszcze wczoraj cieszyłam, że mam taki ładny i zgrabny brzuszek, a dzisiaj patrzę do lustra i widzę kilka różowych rozstępów wokół pępka :-(
No szlag by to trafił... :-(

Witajcie:-D

Kasia5110 nam się rozpakowała:-)

My z Mężusiem niedawno wróciliśmy i powiem Wam, że wszystko co chciałam udało nam się załatwić, więc jestem szczęśliwa, bo wolę mieć to przed porodem z głowy. Więc:
- zawiozłam L4 do pracy:
- złożyłam wniosek o paszport;
- byłam na chwilkę u mamy (może już ostatni raz przed porodem);
- w US złożyłam PIT swój i Mężusia;
- zatankowaliśmy autko;
- pojechaliśmy na zakupy;
- byłam u sobie w Urzędzie Gminy, bo babka w Urzędzie Paszportowym zwróciła mi uwagę, że źle mam wyrobiony dowód osobisty, bo nie mam kreski między nazwiskami, a to jest błąd..ona przyjęła mi wniosek, ale powiedziała, że powinnam to zmienić, bo mogę gdzieś kiedyś mieć problemy z załatwieniem czegoś:wściekła/y: tak szczerze to nawet tego nie zauważyłam:sorry: w Urzędzie Gminy przyjęli reklamację i teraz czekam na nowy dowód:-D nic nie muszę płacić, bo to ich wina:-) przy okazji zapytałam też o formalności po urodzeniu dziecka i jeśli urodzi się w Knurowie to tylko tam trzeba iść z wypisem i w USC zgłosić i oni wystawiają akt urodzenia, ale Knurów przesyła tą wiadomość do Pilchowic i my nie musimy się tam już fatygować:-D Pilchowice też wysyłają wniosek o nadanie PESELu:-)

Czuję się dobrze i ciekawe kiedy urodzę:-p

przy okazji zapytałam też o formalności po urodzeniu dziecka i jeśli urodzi się w Knurowie to tylko tam trzeba iść z wypisem i w USC zgłosić i oni wystawiają akt urodzenia, ale Knurów przesyła tą wiadomość do Pilchowic i my nie musimy się tam już fatygować:-D Pilchowice też wysyłają wniosek o nadanie PESELu:-)

Czuję się dobrze i ciekawe kiedy urodzę:-p

Czyli jak urodze w legnicy to mamy isc tam do USC i oni przesla później wszystko do naszego doecelowego USC gdzie jestesmy zameldowani??

reklama
Hej:-D 
Co do olejku rycynowego,to byłby trucizną,gdyby nie proces jego produkcji,tłoczenia itp.a tak działa przeczyszczająco na zasadzie pewnych reakcji chem.w jelitach,no i owszem nie wolno go dużo/1-3łyżek/ żeby właśnie nie podziałał na dzidzie-by smółki nie oddało. Podobnie lewatywa przyśpiesza skurcze

Do góry