reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

PATITKO gratulacje dla mamusi :tak:

Wiec tak dziewczyny jestem w domku, cisnienie oczywiscie 155/95 czyli lekarz stwierdzil ze jak przy tabletkach to za wysoko:szok: no i w piatek zglaszam sie na porodowke o 5.45 rano na wywolywanie :-D:-D jestem juz w pelni gotowa czyli wszystko ok z dzidzia i ze mna :-) Maja podac mi jakies zele, pozniej przepijac wody i niech sie dzieje wola boska :-D juppiiiiii chyba ze mnie wczesniej zlapie i nie dotrzymam do piatku :baffled:
Ciekawa jestem czy wywolywany porod boli bardziej niz taki normalny:baffled:
ale niewazne wiem ze jeszcze pare dni i bede miala juz swojego babelka :-D

reklama
Wiec tak dziewczyny jestem w domku, cisnienie oczywiscie 155/95 czyli lekarz stwierdzil ze jak przy tabletkach to za wysoko:szok: no i w piatek zglaszam sie na porodowke o 5.45 rano na wywolywanie :-D:-D jestem juz w pelni gotowa czyli wszystko ok z dzidzia i ze mna :-) Maja podac mi jakies zele, pozniej przepijac wody i niech sie dzieje wola boska :-D juppiiiiii chyba ze mnie wczesniej zlapie i nie dotrzymam do piatku :baffled:
ale masz fajnie..już wiesz kiedy będziesz trzymac na rękach swojego bąbelka..też bym już chciała wiedziec..Ale Ci zazdroszczę! no to będziemy 3mac kciuki;-):-)

no to super kinia!! ja tez zaczynalam ciaze z bardzo wysokim cisnieniem, ale u mnie teraz jest lepiej niz na poczatku, ba mam lepsze cisnienie niz przed ciaza:-p:-) wiec obeszlam sie bez lekarstw, ale co miesiac musialam sie stawiac u specjalisty. w takim razie 3mam bardzo mocno kciuki za ciebie i malenstwo!! pytanie tylko czemu tak wczesnie?! pewnie i tak nie bedziesz spac pol nocy:-p

kinia ,no to przynajmniej wiesz,kiedy dokładnie już się rozpakowujesz:-), jeśli chodzi o to,czy wywoływany poród bardziej boli,to szczerze-skurcze mogą być silniejsze i intensywniejsze,ale za to szybko pójdzie,jak podadzą Ci oksytocynę-to ona powoduje silniejsze skurcze,również masaż szyjki macicy-w celu wywołania jej rozwarcia jest niezbyt przyjemne,ale da się wytrzymać,jak już wody Ci przebiją,to pójdzie sprawnie-tak więc będzie dobrze na pewno-trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści:tak:-w piątek:tak:

kinia ale Ci zazdroszcze co ja bym dała żeby mi powiedzieli że w poniedziałek rodzimy.....
Życzę powodzenia i szybkiego porodu:-)

dobry moja sioramiała przebijany pęcherz zwodami nie chce straszyć ale podobno baaaaaaaaaardzo to boli niewiem nie wiem bo sama nie przeżywałam tylko siora gadała .
Jeśli chodzi o mnie to strasznie boli mnie brzuch ale tylko brzuch mała kopie jak narazie nigdzie sie nie wybieram bo nie wiem czy to bóle porodowe czy zwykła niestrawność bede obsaerwować i jak coś lece pędze ...:tak:

Kinia super,a wywoływany boli bardziej i te żele dają tu dopochwowo

dobry moja sioramiała przebijany pęcherz zwodami nie chce straszyć ale podobno baaaaaaaaaardzo to boli
Ja tez mialam przebijany i nawet nie poczulam jak sie to stalo.
Teraz mam miec wywolywany porod - tez sie naczytalam, ze boli bardziej, ale jestem dobrej mysli i szczerze mowiac juz sie nie moge doczekac bo straaasznie mi ciezko ;-)

reklama
wierze że ciężko:-) bo sama bym chciała mieć to z głowy . Piję cacałko zawasze zdrówko i waszych pociech .A odstresowuje się przed porodem i bólami muzyką właśnie polecam ;)

Do góry